Америка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Америка
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте хора, тази година ще съм 10 клас, от 7, 8 клас гледам университети и всякакви мнения за живота и образованието там. Брат ми тази година завърши и сега Септември заминава за Англия, майка ми обаче иска и ние двете да отидем задно с него, аз да съм в гимназия, тя да работи. До колкото знам ако замина, автоматично от 10 клас ще се преместя в 12, защото те започват 2 години по-рано и последователно така и завършват. Мечтата ми е да отида в Америка, но майка ми казва, че това няма как да стане, защото няма да мога да си взема виза, парите са много, а за пълна стипендия е трябвало да спортувам или да съм отличничка. Успеха ми тази година е над 5. 50 и разбира се, въпреки твърдението на майка ми аз ще се пробвам, пък каквото стане. Въпроса ми всъщност е дали аз съм мечтателка или наистина имам шанс да отида да се уча там с пълна стипендия или поне със стипендия намаляваща сумата. Езика не ми е проблем, тук в Бг всичко си ми върви като предмет, математиката си ми е малко по-трудна, но като поуча повече си я разбирам. Уча в обикновенна гимназия, ако ще е полезно за мнението Ви и спортувам, но не професионално. Надявам се да сте ме разбрали и да ми отговорите по-подробно, за да знам към какво да се насочвам, защото вече трябва и на мен не ми остана много време.
Ще помоля и редакторите да публикуват историята ми, защото за мен е важно! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8b108b6b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В Англия е мнооого по- добре момиче. Университетите са страхотни. А в Америка при негрите не знам за какво ти е.. От гледна точка на образованието и развитието Америка е 1000пъти по-добре

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 03fcfaeb06
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе имаш ли нужните пари, виза много лесно се взима. Ако успехът ти е над 5. 50 могат да те приемат и да взимаш частична стипендия, а след първата година, ако си се справила отлично - цялостна. Не слушай хората, които ще те откажат.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4befd79fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Те американците теглят кредити и цял живот ги плащат, защото не могат да си платят образованието, мислиш, че ти ей така ще можеш. Особено пък като гледам кой ще им е следващия президент, направо са цъфнали и вързали. Лошото е, че ще повлекат целия свят с тях.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c4b26d0014
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво ще рече Америка? Това е голямо място. САЩ ли имаш в предвид?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 279094be64
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   За хората, които смятат успех малко над 5. 50 за сериозен успех, особено пък за обикновените гимназии, имам за кажа, че сериозно се лъжат. Ако се опитваш, но въпреки това не искарваш 5. 90-6. 00, значи не ставаш. Нашето образование е на много ниско ниво и едва ли не се глезят учениците. Ако искаш да учиш в СЕРИОЗЕН университет в чужбина ти трябва поне 5. 90. Ако ще учиш във второрязряден университет, по-добре си остани тука.

 
  ...


...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 163b7aaa5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За обучение ще отида където е нужно, набелязала съм си университети и в Англия, но винаги в САЩ съм искала (до коментар 4, да в САЩ искам). Парите, баща ми ми е казвал, че за образование ще плати каквото трябва, но сумите не са никак малко и затова ще е най-добре с някаква стипендия. До коментар 1, брат ми е на същото мнение, че аз ще се развия много по-добре в Англия, но снощи прочетох и за зелена карта и разбрах, че със студентска виза, която трае 5 години, защото 4 години поне е обучението в САЩ, след това мога да си извадя гражданство, колко е вярно не знам, но това пишеше. Другото което ме кара да предпочитам САЩ, че с диплома от Англия не се приемало в САЩ, в случай, че след висшето си образование имам желанието да замина за САЩ и да си намеря работа, нямало да имам голям избор. Тоест от Англия или където и да е дипломите не се приемали в САЩ и трудно се намирало хубава работа ако не си се изучил в САЩ. Това вярно ли е? ! Чета всякакви неща за зелени карти, визи и какво ли още не и на някои места пише различни неща. Ако може наистина запознат човек да ми обясни за какво става дума и за това как от Англия в случай че САЩ няма да стане, от Англия след университета да се преместя да живея в САЩ. Пишеше и за обвързване с американец, но няма да стигам дотам ако това е най-лесния начин. Моля хора, които разбират и дори са ходили в Америка със зелена карта или по някакъв друг начин да ми отговорят.
От авторката

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d45b95eb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Странна работа! Значи, в Америка, в САЩ!

А каква специалност, бе момиче! За някоя елементарна мениджърска професия, от $7. 000 на горе е за година, само за колежа. Ако е медицина, от $40. 000 нагоре. Ако е за инженерна специалност, от $30. 000 нагоре

Имам доста познати със студентска виза и като завършат автоматично трябва да се върнат в страната си, ако не са оженили или ако решат да останат незаконно. Незаконно, във всеки български ресторант, не са много, но в Чикаго има няколко, ставаш сервитьорка. ……………….. Направо си е голяма работа, сервитьорка! ………. Като чуя такива лапешки разсъждения, че и родителите им да ги бутат навън, че с кеф да нашамариш родители. Айде, малките не знаят. Но толкова народ е бил вече навън, да, повечето се хвалят, щото така е по-лесно, а и кой си признава сам, че е сгрешил, …………. та, първо си избери специалност, ако питаш мен, иди и изкарай за медицинаска сестра, щото за доктор може и да нямаш сила и ще имаш професия и за у нас и за навън като искаш.

А в Америка се държат приравнителни за докторите, ако знаеш езика не е проблем.



Моите деца от чужбина се върнаха в България. И са щастливи!



Но всеки със съдбата си! Холивуд проми мозъци и на родители и на деца!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: d45b95eb13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И е абсолютно вярно, че американците теглят заеми и изплащат с години, затова няма да видите деца завършили в Америка да работят у нас или в Европа, защото трябва да връщат пари. …………………… Имам позната, завърши философия в Чикагския университет, но тя беше с родителите си там и я приеха за отличен успех и заради двата езика, плащаше малко. Взе бакалавър, търси си работа, …. там не намери, и сега работи от Чикаго за една българска издателска фирма в София, преводач. Ако не са родителите и да е умряла от глад.

Едно друго познато дете завърши бакалавър архитект, сега се жабури с мастъра, …….. иска да си дойде в България, но докато не изплати заема няма мърдане.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 304e262c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   И в америка и в англия така ще ти промият мозъка, че само след няколко години ще е толкова изгледен, че ако отидеш някъде извън тези две страни, ще гледаш като малоумник, като теле в железница и няма да знаеш къде се намираш и кой си. Запомни го!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker