Имам нужда от съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Имам нужда от съвет
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 880 пъти
Здравейте, момиче на 18 години съм, уча последна година в гимназия. До сега бях твърдо решена да се запиша в Симеоново - уви, точно сега се разколебах и се отказах. А други идеи нямам. Мислех за международни отношения, европеистика, политология, но не знам дали ще имам развитие с тях, пък и всеки трети ги записва. И ми хрумна да стана преводач - добра съм с езиците. Та искам съвет за това, дали ще е добре да запиша някаква чуждестранна филология и каква да е. Сега знам английски перфектно и испански на прилично ниво. И друг въпрос - дали ще е възможно докато уча да работя? И къде и кога ще мога да натрупам стаж? Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 60928ee35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е вярно, че всеки записва европеистика и политология, иначе да, като че ли за международните отношения си права и напоследък се забелязва ръст на интереса към тази специалност, но това са временни моди - не е важно да учиш нещо "модерно", а нещо, в което да знаеш, че лично ти самата, с твоя набор от качества и възможности, един ден ще успееш да се реализираш. Според мен от трите най-добре е да запишеш европеистика - и въобще не се заблуждавай, че е лесна наука, само защото си мислиш, че всички записват това. То и много хора записват право, но колко реално успяват и колко реално са "родени" за тази професия и я вършат със замах? Еврипеистиката комбинира и политика, и история/география, и чужди езици, така че да знаеш - хич няма да ти е толкова лесно, колкото си мислиш, това е "многопластова" специалност, но пък именно заради това според мен е най-добрият вариант.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 3e9f7e7056
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На Симеоново доста му падна рейтинга, аз също бях навита за там, но накрая се отказах. Защото махнаха тестовете по български и история и направиха физическия тест непосилен за повечето. Това ме наведе на мисълта, че така много по-лесно ще си вкарат връзкарчетата. Или може би вече търсят бабанки без мозък? Да не говорим колко намалиха бройките, особено на момичетата. Можеш да кандидатстваш "Право", защото се учат същите предмети, които и в Симеоново и накрая също можеш да станеш полицай, но в същото време имаш и други възможности, докато в Симеоново можеш да си само полицай. Друг вариант е, щом ти се отдават езиците, да учиш арабски, японски или някакъв подобен език, защото такива преводачи са доста търсени, а и парите за превод на/от такъв език са доста. Няма смисъл от английска или българска филология, защото с тях можеш да станеш само учител, а със заплата на учител и парите за семестрите няма да си избиеш :) Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 97a371e3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Тези специалности които си избрала не са хубави. На твое място бих записал лингвистика с испански език(щом го знаеш) и още някакъв европейски език - аз харесвам немски. След като завършиш ще имаш висше образование и 3 чужди езика.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9c694ec4dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, авторке,
това, което пишеш е много хубаво, та замисли се за евентуална комбинация - знания от чужд език плюс някакъв доброволен труд като начало. Мисля, че има създадени програми точно за проблеми като твоя.
Потърси, надявам се да успееш и пиши пак, за да има полза и за други търсещи.
Бог с теб и успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker