Искам да работя в държавата си...това което съм учила - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да работя в държавата си...това което съм учила
преди: 7 години, 8 месеца, прочетена 1873 пъти
Толкова ли е трудно, млад човек със завършено висше образование да иска да работи в собствената си държава?
Завърших оперно пеене, защо не мога да работя в България? Защо тук няма работа за нас а само за чалгарките, толкова ли деградираха всички, толкова ли прости станаха защо младите хора не харесват класическа музика...?
Искам да кажа само, че това изкуство е прекрасно то е съвкупност от всички други изкуства в него има всичко-музика с огромен оркестър който като засвири ти спира сърцето, театър, пеене, костюми има романтични сюжети с които можеш да избягаш от реалността поне за малко. ИМА И СУБТИТРИ за да разбереш текста какво не му харесват младите, и защо си мислят че това изкуство е за старци, като по цял свят хората дават луди пари да гледат и слушат. Защо ние българите които сме известни с най- великите световни гласове не се интересуваме вече не помагаме на изпълнителите си.... ЗАЩО В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА РАБОТА ЗА МЛАДИТЕ ХОРА....
ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ ВЪПРОСИ НО ПРОСТО ИМАХ НУЖДА ДА ГИ ЗАДАМ, И ДА СПОДЕЛЯ ТОВА МОЕ РАЗОЧАРОВАНИЕ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: 237544594e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами пазара няма да се нагоди към твоите нужди, точно обратното трябва да се случи. Защо мислиш, че хората постоянно се преквалифицират, опитват нови неща, ходят на всевъзможни курсове и т.н? Или се адаптираш и ставаш конкурентноспособен или си стоиш на едно и също ниво. И не, проблема не е само в България, тъй като е много модерно да се плюе по държавата и да се изтъква как "ние сме били най-зле". Само ще спомена, че в държави като Франция и Финландия например, има по-голяма безработица, отколкото в България.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 37abb8738f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Има работа в чужбина. Причините мисля всички ги знаем :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b4c14914dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Всички искаме така, ама държавата не ни иска.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 6d1c908060
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ВИСШЕ образование - ПЕЕНЕ! Голям смях.
Харесвам операта и класическата музика, ама това наистина си е пародия.
А какво е виновна държавата, че няма "работа" за оперетни певици? Просто хората било то прости или не, не желаят да дават парите си за това.
А техните пари, на онези "простите", са изкарани по трудния начин - някои месят хляб от 5 часа сутринта, други ден и нощ в студ и пек по пътищата, трети 12 часа шият дрехи или леят бетон, за да има какво да ядат и къде да живеят тези дето работят "пеене".
Ако имаше кой да иска да те слуша, щеше да има и кой да ти плаща заплата.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 171784195c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защото обществото ни стигна до "квинтесенция на праха" както е описано в "Хамлет"... Народ от овце и управници - вълци, защо търсиш човешкото??? Мой съвет е да следваш мечтата си, но извън България, тук наистина няма бъдеще за операта.

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: ed1e8651a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз слушам не малко класическа музика, но е изключително инструментална. Оперното пеене ми бърка в здравето. Скучно е просто.
Няма какво да те е страх. Заминавай в чужбина като не става в България.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c4145e442a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   първо не е много трудно млад човек да ИСКА ДА РАБОТИ в собствената си държава и второ никой млад човек не ходи на опера не само в бг но и навсякъде.
За да няма интерес не е виновна публиката. Ти например виновна ли си, че нямаш интервс към дасено нещо. Направи така че да привлечеш зрители. Чалгаджийките са го постигнали по някакъв начин. Недейте всички да им завиждате. Операта си седи на гъза докато другите работят и после публиката била крива, държавата била виновна. Актьорите и те са същия дол дренки. Като ги поканят в някое предаване на гости и веднага гледат да си изкажат проблемите, как нямало публика. Еми няма да има да! И аз съм артист-художник съм. Крив ли ми е някой ако не ми се продават картините?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 50df0dca30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Виж сега, напълно те разбирам. Проблемът не е само в твоята сфера, а и в много други.
Но, и тук идва голямото но, трябва да се мисли за тези неща преди да започнете пустото висше бе, да му се не види. Знаеш на какъв хал е държавата - ами направете си сметка, че с тези ниски заплати хората няма да ходят на опера (примерно) всяка седмица. Следователно, няма и да има голямо търсене на оперни певци.

Иначе нямам нищо против оперното пеене - дай боже хората с талант да учат и практикуват това, което им харесва.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a6e62fd177
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей!

Проблема не е в ДЪРЖАВАТА. Бълагарите все се оплакват от ДЪРЖАВАТА и управляващите. Инстинския проблем е в РАБОТОДАТЕЛИТЕ. Те искат прясно завършили студенти със способностите на 10 годишен стаж(примерно). Това, което си изучил(а) със желание, го аплодирам! Изправен!

Продължавай да търсиш. Знам, че е трудно. Аз работя в България това, което съм заършил. Колкото и да е тесен кръга за реализация, все юе намериш накрая някой, който да приеме таланта ти, вместо дипломата(която честно казано е лист хартия за хората които знаят какъв човек им е нужен).

Мога само да ти кажа да не се отчайваш. Скоро ще си отиде поколението 'екстремисти' и ще може всеки да работи това което може!

Поздрави, М28.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a167eed939
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей, вероятно отговора на въпроса ти защо хората не се интересуват от оперно пеене а от чалга е в опростачването на хората, в тяхната нравствена, културна, сексуална, социална деградация което се прави съзнателно, от друга страна класическата музика може и привлече много слушатели стига да се рекламира по-подходящ начин а това явно не се прави и от трета страна има хора които просто не харесват тази музика, като мен примерно.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: df3e4bf7f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ами 2 милиона българи-емигранти са искали да работят в държавата си и да живеят достойно, но не са имали възможност. Радвай се, че имаш професия, с която ще можеш да си намериш достойна работа.
А причините за това съсътояние са в това, че българинът се страхува да протестира и да се бори за правата си. Така са направили твоите родители и прародители. Вож гърците как се борят з правата си-стачки всеки ден. И не ги е страх. Да не говорим за страните от едновремешния социалистически лагер. Само България не беше протестирала по онези времена. Е, за всичко се плаща в този свят. Ние плащаме сбедност и емиграция.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4f249cbac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като прочетох коментарите и имам само един съвет- изчезвай по най-бързия начин!
Не зная кое те кара да си толкова привързана - тъпите хора ли, липсата на възможности ли, но колкото по бързо си намериш работа в чужбина по-добре.... май...
Успех!
Захи
М39

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7c02d3d1e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Да не мислиш,че си само ти,от толкова много приятели музикани,които имам,никой не живее добре само с пеене.Таланти са големи,но...когато свириш по-различна музика от ,,чалгата" никой не те има за нищо.Мой познат свири много време в чужбина и там беше много добре-имаше и пари и участия.Върна се в България и стоеше гладен,без една стотинка,буквално!Това е човек,който е свирил с много големи имена на сцена,и все пак някак успява да се издържа само с музика.Много други,изобщо не успяват и си имат някаква друга работа,а музиката остава само като хоби.У нас-никой не купува музика, мърчандайзингът също трудно се котира...Дори само като има вход,много хора се отказват.Случвало ми се е много пъти-да стоя пред някое заведение да пуша и да дойде група млади хора,които искат да чуят тази музика,но просто да не могат да отделят пет или десет лева за вход.И тук пак говорим за малки суми,а операта е далеч по-скъпо удоволствие.
Ако,си решила да се занимаваш с това,просто не си прави илюзии,че можеш да го направиш в България.Можеш да останеш,щом желаеш,но заплатата,която изкарваш тук ще е в пъти по-малка от колкото тази която ще изкарваш там.Ако,имаш шанс да работиш в чужбина,просто замини и не се обръщай назад!

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a8e64451f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   От АВТОРКАТА искам да кажа, че един млад човек който е решил да сбъдва мечтите си не се интересува от икономиката и изобщо от състоянието на страната си. За да мисли рентабилно ли ще е в бъдеще това начинание.. ЩЕ ИЗКАРВАМ ЛИ ПАРИ. Не, ти си устремен към целта.
Значи според някои от вас трябва да се съблека по сутиен, и прашки за да ме слушат хората???
Към номер 4 да висше по пеене??? КАКВО СТРАННО ИМА ЗА ДА ПРАВИШ ТОВА ИЗКУСТВО ТРЯБВА ДОСТА УЧЕНЕ. А няма да казвам колко пари съм вложила за да се науча. Аз искам да остана в страната си, защото създадох семейство, родителите приятелите ми са тук не искам на тая възраст да започвам отначало. Но както и да е...
Аз се отказах работя в друга сфера, далеч от пеенето примирих се НО НЕ БЕШЕ ЧЕСТНО...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 99fb89b15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Авторке, какво значи не било честно? Да не мислиш, че всеки работи каквото му се иска в цял свят? НЕ. Аз работя компромисна работа, известно време бях и в чужбина пак така - пак компромисна работа. Досега не съм работил това, което ми харесва, защото никой няма да ми дава пари за това. Компромис му е майката и трябва да отстъпиш, иначе си като онези рогатите кози дето си блъскат главите в стената и накрая не пада стената, а главата с рогата. Така че се нагоди според предлагането, това е. Ако трябва и чалгия ще пееш.

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: c3c8055799
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Много хубава тема. Аз обичам опера, обичам сюжети и обичам пресъздаването им. На запад храната за духовността се търси. Оперното пеене не се отдава на всеки, изисква талант и много прецизност и техника. Радвам се и на аудиторията на подобни представления.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f5059d4525
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Айде сега, не обвинявай държавата, че си летяла някъде из облаците, като си записвала тая специалност. На нас - "простите" млади хора не ни харесва музиката, която правиш, това е. Слез на земята, виж в каква обстановка живеем и се запитай кой ще даде пари за подобно нещо.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 9974031a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От АВТОРКАТА Знам, че в България е така, дори аз самата нямам пари да отделя за да отида на представленията които искам. Да но младите хора влагат пари (ДОСТА ПАРИ) в образованието си и се надяват, че после ще си ги възвърнат от това което са учили... Не е ли логично това....
Еми тогава за какво да учим висше тая поговорка КОЙТО УЧИ ЩЕ СПОЛУЧИ не важи за България вече хахахах.
И аз съм съгласна, че за да се привлекат млади хора да слушат класическа музика, трябва да се променят представленията да се модернизират. Да се включат новите технологии 21 век а не да се предлагат само отживели костюми и декори. Но това пак зависи от парите а те у нас не се дават за изкуство, както уточнихме хората нямат пари за храна.... а ще ги дават за изкуство

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: f166df7ef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Не съм съгласен нито с авторката, нито с голяма част от коментиралите! Да, аз наистина не обичам опера, но и чалга не обичам и не бих платил за нито едно от двете. Бих платил за метъл или рок концерт, защото съм си металист до мозъка на костите. Но си има хора за всичко, включително за опера. Затова престанете да сравнявате всичко. Има ли желание, можеш да се реализираш в каквото пожелаеш. Да, страната е виновна за много неща, аз се махнах лично, защото хората (манталитетът) в БГ ме дразнят... но за проблема на авторката не е виновна родината. Тя е избрала да спре да се бори, да не замине поне временно да се реализира в чужбина. Избрала е животът тук, роднините и приятелите. Сега няма какво да мрънка. Просто в живота се налага да избираш. Това е все едно да избираш между две красиви жени - не можеш да имаш и двете! Така тя е направила своя избор, който смятам, че просто й е бил по-изгоден. Защото ако най-голямата ти мечта е било да се реализираш като оперна певица, то и в Лапландия е щяло да отидеш, ако трябва. Съжалявам, но просто съм честен! Аз лично поставям личните цели и мечти преди псевдопатриотизма и близките, именно защото АЗ живея за себе си, не за другите.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 6ef15c1e5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Авторке много грешиш в представите си, така с обиди клиенти не се привличат, нито с обиди на конкуренция и не, не е нужно да се събличаш по сутиен и прашки, нужно е да не наричаш евентуалните си клиенти деградирали и прости, и да твърдиш че ще са умни само ако слушат теб. Не е вярно че има работа за всички чалгарки, само ако знаеш пазарът колко чалгарки на година бълва, щеше да знаеш че има работа само за 1-2% от всички новоизлюпени чалгарки.
Нужно е да се научиш че за да те уважават трябва първо ти да уважаваш, нужно е да направиш такъв продукт който клиентите да харесат и да идват с желание да си платят билет за да те гледат и слушат. Нужно е да повярваш че и в твоята сфера на изкуство можеш да привлечеш достатъчно клиенти стига да си креативна.
Ти като продавач на изкуство, наричаш младите клиенти прости, а сама дори съобщаваш, че и старци не можеш да привлечеш достатъчно, че да се изхранваш с това което си учила.
От както в Европа понамаляха клиентите на местата където се слуша изпълнение на цигулки се появиха креативни млади момичета цугуларки, които намериха начин в новия свят да продават своето изкуство, промениха изпълненията и не, "момичетата от Бонд" не облякоха прашки и сутиени те не продават чрез плът музиката си, "принцесите на виолата" също и т. н.

 
  ...

...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 2ab65013af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   авторке, грешката ти е, че имаш някакви представи за бъдещето си и когато те са се разминали с реалния живот, не търсиш какво би могла да направиш, за да се справиш, а тропаш с крак и обвиняваш всички.
знаеш ли, на мен едно време много ми харесваше археологията, особено подводната. обаче нали се сещаш, че с това трудно можеш да се реализираш, щото не се търси под път и над път, та избрах друга професия.
много е хубаво човек да следва мечтите си, но не е лошо и да се съобразява с реалността. да обвиняваш всички, че операта няма много зрители е тъпо и непродуктивно. това е положението, за добро или лошо, така че помисли ти какво можеш да направиш - да опиташ да пееш междинен стил (примерно Васко Василев не свири само класика), да пробваш конкурси, за да те забележат, да отидеш в чужбина...
и по-горе ти писаха, животът е поредица от избори. човек прави своя избор във всяка ситуация и носи последствията.
Ж45

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a8e64451f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   от АВТОРКАТА благодаря за коментарите ви, бяха отрезвяващи до номер 25 аз направих избора си отказах се, защото нямам пари вече за конкурси и уроци и се хванах с друго. Все пак имам дете и не мога да го лишавам от всичко заради глупавите си мечти, и да хвърлям пари на вятъра.
Но все пак беше хубаво да си помечтая 6 години в Музикалната Академия.
Отново благодаря за коментарите.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: e968f7127e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Към авторката, ако мога да попитам.С какво реши да се занимаваш? Друго висше ли записа?

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: a3b4572a5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Човек, ти не можеш да си намериш с оперно пеене, аз какво да кажа като вече две години не мога да си намеря с право, въпреки че имам 6. 00 успех и специализации в чужбина. За какво говорим. Бягай навън във Великобритания или Италия. Няма смисъл да седиш тук. Тук за музика трябва да си сеирджия... или опитай с чалга, няма лошо, ти поне ще можеш да пееш, за разлика от много други. Трябва си шоу, това е артистична кариера, не научна или интелектуална в смисъл на интелектуален общ работник (правото е да си интелектуален общ работник). Ти трябва да си шоумен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker