Уроци по немски или математика да запиша?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Уроци по немски или математика да запиша?!
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 887 пъти
Имам нужда от съвет от зрял човек по пътя ми към постигане на желаната от мен цел; -(.
Уча кофти специалност в университета, защото не учих когато трябваше и не наблягах над важните предмети в училище като математиката и език. Сега ми хрумна, че искам да си оправя напълно пропуските по математика, за да мога да запиша след време второ висше или магистратура по коренно различна специалност от тази, която уча в момента. Второ, специалността(професията) с която наистина ИСКАМ да се занимавам е икономическа и немския език е много голямо предимство, както и на второ място английския. Знам английски, мога да се оправям, но по математика и немски съм гола вода. Майка ми и баща ми могат да ме въведат в професията и ми казват, че нямам нужда от уроци по математика и ще ми ги обяснят нещата, защото били фасулски... можело само да изкарам курс по професията, но аз се чувствам някак малоценна. Имам чувството, че тези курсове са само вятър работи и изобщо не са критерий, че ще работя по професията, пък и не обичам връзкарските работи. Искам да умея да правя нещо като хората, а не да разчитам на някой. За това се чудя, кое е по-правилното решение в случая. И математиката, и немския са важни в тази професия пък и в която и да е друга. Кое да избера от двете? Кое е по-удачно? Ако уча безцелно език, не мога да стигна много далеч.... (освен в тази конкретна професия, макар че докато стана стабилна в общуването ще минат най-малко 3-4 години), а ако уча математика - имам богат избор от икономически специалности и има много работа. Кое бихте избрали на мое място? Кое да избера? Кое ще ми е полезно и от кое ще извлека полза за в бъдеще, според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 7cfab675e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, според мен си станала жертва на системата и илюзията, че ако нареди човек диплома след диплома, висшО след висшО, то позицията, мечтаната професия и работа са ти в кърпа вързани, освен това си личи, че нито разбираш от Икономически науки, нито общуваш с хора с икономическо образование, инак нямаше да говориш такива глупости

Цитат

„ИСКАМ да се занимавам е икономическа и немския език е много голямо предимство, както и на второ място английския. Знам английски, мога да се оправям, но по математика и немски съм гола вода. “

Първо, за Икономическата наука немският език не е от никакво значение. Аз го казвам това като човек, който е завършил Икономически науки в немскоезична страна и зная езика като майчин. Икономическите науки са сравнително млади науки, възникнали в последните 150 г. Да, в днешно време езикът на науката като цяло е Английският език (няма значение от науките - от химия, през медицина, физика, ИКОНОМИКА). Като изключим Правото, Българската литература и други хуманитарни специалности, всички останали науки публикуваме изключително на английски език.
Тук тезата ти, че немският трябва да ти е приоритет е направо глупава. Да, ако работиш в сферата на туризма или в някаква специална фирма, която е ориентирана към немскоезични страни, немският си е предимство. СЛЕД КАТО знаеш английски вече, НО да учиш Икономически науки и да се развиваш в тази сфера значи да си знаеш английски на ниво B2 поне специфичната терминология, за да можеш да четеш литературата и да се справяш в бизнес средата после.
Освен това не можеш да учиш просто икономика без да си на ТИ с математиката. Съжалявам, но без математика няма как да учиш икономика. Точка. Пълна заблуда е и че с поредица от частни уроци можеш да замажеш положението. Или имаш афинитет към математиката, или не.
Езиците по подобен начин се учат преди всичко с разбиране, с дисциплина и здраво учене - частните уроци могат да ти дадат насока в граматиката примерно, но не седнеш ли сама да учиш, няма как да се получат нещата. Знание не се купува с частни уроци и курсове.

Не е самоцел математиката, а всичко в Икономиката в крайна сметка се извежда чрез математически модели. И не само математика, но трябва да си много добра в логиката, в извеждането на фирмули, в анализирането и разбирането на зависимости. Примерно по физика и химия си спомняш как се извеждаха формули и се доказваха формули, а по химия имаше уравнения, по физика също със символи?
По подобен начин после в Икономическите дисциплини ще ти се налага да извеждаш цели модели, формули и зависимости. Как ще се справиш ако математиката не ти е добра?
Има и много социология, статистика в икономическите науки, учене понякога на изуст, но математически ум, логика са ти основата, за да можеш да надградиш нагоре знание.

Немски??? Немски не ти трябва реално в бизнес средата в 21 век, защото дори немските компании вече всичко правят на английски. Освен ако не искаш да емигрираш, немски не ти трябва реално и е глупаво да учиш немски преди да владееш английски.
Освен това нито споделяш сега какво учиш, нито какво искаш да работиш като професия, защото ако примерно искаш да работиш на рецепция или нещо подобно не ти трябва действително икономическо образование, математика и глупости, а висшО някакво, малко английски, руски и немски на елементарно ниво.

Затова ако искаш помощ, пиши конкретно какво учиш и какви са ти плановете преди да се набуташ с поредното безсмислено висшО някакво си без цел и смисъл.
И 10 Магистратури в глупави университети и по измислени специалности да запишеш, пак може да не ти послужи в живота. Мисли конкретно какво ти трябва реално, защото примерно за работа на рецепция реално трябва практика и да имаш елементарна компютърна грамотност, учтив да си с хората и толкоз. Дори висше не ти трябва...

Така че сподели ТОЧНО какво искаш да работиш, за да можем да ти дадем адекватен съвет.

Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker