Да следвам икономика редовно и да работя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да следвам икономика редовно и да работя?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1369 пъти
Здравейте! Искам да уча икономика, но нашите не могат да ме издържат, а аз искам да кандидатствам в СУ, където специалността е само в редовна форма. Аз съм 11 клас сега, така че 2 лета подред работя, спестила съм си парички за семестрите за първата ми година на следване, както и да имам малко в резерва като за начало, ако закъсам. Ако отида на общежитие и нашите ми плащат общежитието, аз мога ли да си намеря работа и да не посещавам редовно лекции? Ако е нещо на половин работен ден за 400 лева примерно дали ще ми стигат да се оправям? Аз съм пестелива, предполагам ще се справя, не ям много :D Иска ми се на пълен работен ден, но не знам как ще стоят нещата с отсъствията. Също не знам има ли значение, но имам диплома за професионален гримьор, покрай баловете и сватбите за десетина дни се правят по 5-600 лева, може и в някой салон да се хвана, но пак проблемът с отсъствията... Иначе братовчед ми завърши икономика в СУ и работеше през това време, но той се хвана на работа в някакъв магазин за електротехника или нещо подобно и не след дълго го направиха отговорник за смените и той си ги напасваше така, че да си посещава и повечето лекции. Но това си е до късмет, аз може и да не намеря такава работа. Английският ми е на ниво В1, математиката не ми е най-силният предмет, но аз съм инат и вярвам, че ще се оправя и с нея. Обмислях и варианта да прескоча една година, да поработя и да събера малко пари, някаква сигурност да имам, но не знам дали си струва. Уча в икономическа гимназия, специалност банково дело, но в 9 и 10 клас учих Микро и Макроикономика, така че знам за какво става въпрос и мисля, че ще се справя. Моля спестете си коментарите колко лоша е специалността ми, аз съм решила, че ще е това, ако вие не одобрявате си задръжте мнението. Благодаря, че прочетохте!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 7 месеца
hash: 25bac10449
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, ще се справиш. И аз бях така, също като теб с Икономическа гимназия. Поне при мен така се получи, че работих 2 години преди да запиша като единственото негативно нещо е, че не можеш да живееш от начало в общежитие. Ако имаш държавен изпит по счетоводство, можеш да работиш в счетоводна кантора почасово.
Разсмиваш ме с твоите 400 лв. В София се печелят много повече пари дори с непълен работен ден. Аз по време на семестъра работих 20 часа през седмицата и 10 часа още събота и неделя и изкарвах поне 850 до 1500 лв., а през ваканциите максимумът ми беше 2500 лв. (е, работила съм и събота)
400 лв. в София не са пари. Работа иначе има колкото си искаш. Съветвам те да работиш като гримьор по повикване, можеш и да продаваш козметика, така нататък
Аз за съжаление нямах никаква подобна квалификация като теб и по мое време на счетоводителите плащаха много мизерно и затова работих дълго ниско квалифициран труд, но предимството е, че си самостоятелен - била съм камериерка, чистила съм вили и къщи, градини съм поддържала, гледала съм деца, кучета и стари хора, чистила съм офиси, фитнеси, на рецепция бях в хотел, във фитнес, а после ги чистих ха-ха, абе каквото се сетиш - има работа по бензиностанции, авто-мивки. Взимах на чужденци по 20 лв. на ЧАС да им чистя и готвя и се запознах с много интересни хора. С един възрастен аристократ от Западна Европа се запознах, който има и той имаше маркетингова агенция, където като ми потрябва практика се водих на практика, после ми помогна за един проект в унито, готвише ми сьомга и ме преследваше да се ожени за мен :)
Общо взето в Софето е интересно. Аз навремето много се ядосвах и ме беше яд, че нямах 100 лв. помощ дори от някъде, защото много си ме влечеше науката и исках да уча по-задълбочено, но сега мисля, че беше за добро, защото научих много за хората така, научих се да държа на стрес и да си разпределям времето и парите. Имах иначе много колеги, които работеха като какво ли не - дори хора, които издържаха родителите си, което не ти препоръчвам изобщо. Аз каквито парички си изкарвах си ги пестях и никому нищо не съм давала, а после като стана напечено в края на следването спрях да работя 6 месеца, написах си дипломната работа и се оправих. Имай винаги спестявания за 3-6 месеца. Аз не съжалявам, че работих първо, защото се устроих в София, опознаха ме работодателите и после бяха по-готови да ми правят компромиси с работното време.

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 4223111df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Загубен си с тая икономика, знаеш ли колко хора учат това и работят нещо дето не е по специалността после...

 
  ...
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 25bac10449
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   До 2, до някъде си прав, но просто защото не разбираш какво се учи по Икономика. Първо, момичето ВЕЧЕ учи икономика - тоест не може от утре да учи медицина да кажем
Второ, икономистите имаме много широк профил, което ни позволява да работим в много сфери, защото науката ни е микс между математика, статистика, социология, психология ако щеш. Най-много хора правим в последствие самостоятелен бизнес и имаш супер много предимства ако си учил икономика - познаваш счетоводните закони, но и икономическото право - национално и интернационално, знаеш как да си напиеше проект, бизнес план за финансиране, знаеш как да си правиш бюджети и как да си изчислиш потенциала на една бизнес итея.
Да, много хора учили-недоучили Икономика по паланките или защото техните ги накарали, но така е във всяка специалност - и Медицина да учиш, ако не те бива, ще работиш после нещо друго

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 месеца
hash: 8dc5a9a896
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До ном. 3:Не знам хората какво не са чули, но да напишеш идея с т(итея), показва колко си грамотна... До коментар 1:Кажи "в Софето" къде е тази неквалифицирана работа, за която плащат до 1500лв... Да не е на околовръстния път... Не лъжете хората, живея 23г. в София, неквалифицираната работа се плаща ниско(работил съм в хранителен магазин, заплатата ми беше 550лв. на пълен работен ден, работил съм в ресторант за бързо хранене, заплата-400, 500, рядко 600лв, охрана-500лв, в момента работя за 800-900лв. като отговорник смяна в заведение). До автора:човек може да живее и с много, и с малко, ако искаш да си студент, би трябвало да си готов/а на лишения поне малко(предвид финансовите възможности на родителите ти). Така че зерзай и давай щом си решила!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker