Училището и майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100899)
 Любов и изневяра (23916)
 Секс и интимност (11779)
 Тинейджърски (20538)
 Семейство (5097)
 Здраве (8096)
 Спорт и красота (4227)
 На работното място (2315)
 Образование (6216)
 В чужбина (1344)
 Наркотици и алкохол (962)
 Измислени истории (742)
 Проза, литература (1531)
 Други (13989)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Училището и майка ми
преди: 4 години, 3 месеца, прочетена 1329 пъти
Здравейте! Уча в математическа гимназия и тази година в началото нещо не ми върви. До момента имаю 6 шестици на фона на около 10 петици и 2 четворки. Вкъщи става ад за една петица, познайте какво става за четворка и всичко това, защото майка ми е имала само шестици и иска същото от мен и кака ми. Не мога да разбера как да обясня на майка ми, че проблема не е разсейването и се старая. Аз като се прибера вкъщи почивам там 1-2 часа, пиша домашните и се подготвям, ако имам контролни. Най-големите проблеми обаче са по математика и български език, другите предмети ги оправям, но друго е положението по тези два предмета. Предишната година имахме много добра класнаи учителка по математика, обясняваше добре, контролните и бяха поносими. За съжаление, почина посредата на учебната година. Назначиха ни нов класен и учител по математик, който усложнява ненужно много контролните, примерно контролното ни по ЗП е с трудността на СИП, а тази по български иска да няма нито един с шестици по нейния предмет, примерно е изпитвала мен и още 5 човека, всичките без грешки и ни оценява с петица. Дава ни контролно от 40 задачи за 30 минути и шестицата е при решени 39-40 задачи. В Петък правихме контролно по математика на СИП (4 задачи с описание), господинът ни пристигна с 20 минутно закъснение и имахме 20 минути за 4 задачи с описване, невъзможно. Най-много се дразня когато и казвам за петица, ме пита колко има М и ме сравнява с него, а когато аз и казвам, че той е един от малкото с шестица, ми казва да не гледам него, а себе си. Моля, помогнете ми! Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9defa28cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

1.   Като ти е такъв голям проблем математиката ЗАЩО се записа в математическа гимназия? Нормално е там контролните по този предмет да са много по-сложни отколкото контролните по математика на хората, които учат в други училища. Нали за това гимназията е с профил математика, а не е езикова, примерно. Защото се държи много повече на този предмет и съответно от учениците се изисква много повече.
Колкото до манията на майка ти да имаш по всичко 6. Ами това е тъпо! Първо съм абсолютно сигурна, че и тя е нямала само 6-ци (просто няма начин за 5 години в гимназията да е нямала поне една 5-ца, ама разбира се, тя "случайно" забравя за това) и второ в училище се ходи за да се УЧИШ и да НАУЧИШ нещо, а не заради оценките. Един ден като тръгнеш да си търсиш работа, никой няма да те пита каква оценка си имала на класното по литература в 8 клас, а ще проверят какви знания и умения имаш. Майка ти май така се е вманиачила на тема оценки, че е забравила това. А то е много по-важно от това дали на въпросното контролно или класно си имала 5 или 6.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 80a8d9adfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

2.   А бе ти да не си безгръбначен, та така пазволяваш да се отнася с тебе? Я се стегни, голям/а мъж/жена си почти, а позволяваш на майка ти да те третира като четвъртокласник. Моите като не се интересуваха от училището и не им давах отчети всеки ден, да не съм пропаднал я. И 1ниверситет завърших и работя като инженер. Горе главата и не се потдавай! Спираш да й се обясняваш и да даваш отчети за щяло и нещяло. В гимназията си, не си малко дете. Ако е любопитна да пита класния ръководител. За тази работа са измислени и родителските срещи и класните ръководители. Да тормози даскалите, а не тебе! Прехвърляш топката и хич да не ти пука. Гледай себе си и се старай.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: e557c55411
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   Консултирай се с училищния психолог. :)

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 8e01d36466
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

4.   Майка ти е откачена и само моя хуй ще и вдъхне здрав разум. Шегувам се. Обясни на майка си, че шестиците не са най-важното нещо в живота ми и на останалите също. Обясни и, че е далеч по-важно да намери свестен брокер по недвижими имоти, за да може по-изгодно да продаде жилището в което сте, преди да се случи инвазията от Африка и Близкия изток и напълването на България с джихадисти които ще разпорят от ебане българската жена. А майка ти се загрижила за това, че имаш петици, а не шестици. Срамота!!!

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 86c81aaa98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   В някаква степен е права майка ти, защото с такива оценки си намаляваш шансовете при кандидатстване в университет. Повярвай ми, тогава и 1-2 стотни от бала от цялата ти диплома имат значение. Да, от една петица нищо няма да ти стане, но ако в по-малките класове имаш 5 и 4, когато нещата станат сериозни, може да са 3 и 2. Ако все някой успява да изкара 6, значи е възможно все пак. Лошото е, че някои родители не успяват да разберат, че децата им не са толкова умни, колкото им се иска, и ги натоварват с прекалено много очаквания. Имала съм съученички като теб, едната се оправда след изпита по английски в 8 клас, че всички били много зле и имали по-ниски оценки от нея, което не беше вярно. Това същото момиче пишеше всяка нова дума на по една цяла страница от тетрадка формат А4, за да я научи... и пак не я научаваше. Родителите й дадоха толкова пари за частни уроци, а накрая резултатът... кофти. Не отричам, че със старание може да се постигнат по-добри академични постижения, но не при всички хора се получава. Майка ти е права да иска от теб да си най-добра, но трябва да поговорите сериозно и да й кажеш, че няма как да стане и да приеме, че Х или У от твоя клас са по-добри по математика. Няма да се свърши светът, но имай предвид и нещо друго - сега се състезаваш с хора от един клас, т. е. с един доста ограничен кръг. Когато навлезеш в света на възрастните, конкуренцията ще е доста по-голяма, но там оценките не са под формата на 4, 5 или 6, а под формата на това дали ще се образоваш, дали ще имаш хубава работа, ще можеш ли да управляваш собствен бизнес, какъв партньор ще срещнеш и какви ще са доходите ти. Това сега може да ти се струва не чак толкова важно, но нещата са много свързани.

Нека ти дам един пример какво може да се случи (това е много черна прогноза, но все пак целта е да се замислиш). Завършваш гимназия с успех 5-5 и нещо. Кандидатстваш в университет и искаш да учиш определена специалност, но не ти достига бал заради ниските оценки в дипломата и те приемат в друга специалност, която не ти харесва. Учиш с нежелание, след което си намираш работа, която не те удовлетворява. По време на следването ти не си сред много интелигентни колеги, запознаваш се предимно с простаци. На около 30, след като си започнала изключително неудовлетворителна и ниско платена работа, и не си могла да я смениш, си във връзка с простак, който очаква да си му втора майка. Изведнъж решаваш, че биологичният часовник тиктака. Под натиска на роднините, които те считат вече за престаряла, правите бебе. Прасето у вас продължава да си е прасе, не си поделяте задълженията, трудно ти е сама да гледаш бебето и да домакинстваш. Освен всичко друго парите не ви стигат, започват скандали и се стига до домашно насилие.

Замисли се това ли искаш? Не, нали?
Ами, ето затова се мисли предварително. Сигурна съм, че моят коментар ще получи една звезда, защото хората не са готови да чуят истината, но я се поогледай в хората около теб и прочети няколко истории на сайта, и сама си направи изводите.

 
  ...


...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 63184a8b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   От автора:
Нямам никакви проблеми по математика, всичко разбирам, на състезанията се справям добре (топ 10), устните изпитвания и тези на дъската без проблем ги минавам, но на контролно се паникьосевам и времето ми е малко

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9defa28cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

8.   Номер 5, признавам ти го, имаш талант! От една 5-ца как успя да го докараш до провален брак и домашно насилие...
А да ти е хрумвало, че дори и да не те приемат първата година в желаната специалност можеш да се прехвърлиш след първи курс? Или че можеш да кандидатстваш отново на следващата година? Нееее, авторката задължително трябва да учи нещо, което не я влече, със сигурност ще си намери най-тъпата работа на света и на 100% е сигурно, че мъжът и ще е алкохолик и ще я пребива. Излез от филма, моля те! От къде тръгна, че чак една 5 означава, че авторката моментално трябва да ходи да се самоубие, защото това означава, че още от сега си е провалила живота и мъжът и задължително ще я бие и не знам си още какви глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 7765b5fb85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

9.   От номер 5

Не знам в какъв университет си учил/а, номер 7, но в нормалните университети това не се случва (поне по мое време) - няма как да се прехвърлиш, освен ако не направиш сериозно "дарение" на университета. И, да, колкото и да си учуден/а, ако в малките класове не успява да изкара шестици, в 11-12 клас, когато се готви и за кандидатстване, няма вариант да е с по-добър успех девойката. Напълно реално е възможно описаното от мен да се случи, че дори и по-лошо. Представих й го като вариант, за да се стегне и да учи. Между другото, колкото и години да кандидатства, ако в дипломата й оценките не са хубави, няма да влезе да учи Медицина например... :) Авторката сама си знае, написах й го, за да си опича ума и да не прави глупости.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 9defa28cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

10.   Номер 9, самата аз съм се прехвърляла от една в друга специалност в СУ и то без никакви дарения. И то още по времето когато се влизаше трудно. Просто балът ми не стигна за мечтаната специалност, обаче учих здраво (за да те прехвърлят трябва да си си взел всички изпити и успехът ти да е над 5) и когато дойде времето си подадох молбата за прехвърляне и стана. И не съм само аз, всъщност бяхме 2 момичета така. А на опашката имаше и хора от доста други специалности. Така, че не е толкова страшно това с прехвърлянето колкото си мислиш. Е, трябва да се понапънеш и да учиш дори и да не ти е супер интересно.
И да, точно в малките класове имах по-ниски оценки, защото си мислех, че не е толкова важно, обаче в гимназията ми дойде акълът в главата и завърших с диплома към 5 и 50 (не помня точно, че беше преди близо 20 години). Така, че стига си шашкал авторката. Все още има достатъчно време да си подреди живота. И на 30 никой няма да е пита какви оценки е имала в 6 клас.
Номер 8

 
  ... горе^
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 6a4ed24fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

11.   Номер 8/10, явно не четеш, авторът нс темата вече учи в гимназия.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker