Обучение срещу заплащане СУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Обучение срещу заплащане СУ
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2000 пъти
Здравейте приятели, много се рових из интернет, но така и не успях да разбера някои неща относно обучението срещу заплащане в Софийския университет. Например аз съм решила, че ще кандидатствам психология, но понеже това е най-желаната специалност и бала е много висок има вероятност да не успея да вляза. Някой знае ли случайно как се кандидатства за тези платени места и бала който ми е нужен за да ме приемат на такова място по-нисък ли е от минималния бал обявен в интернет, който ако не се лъжа беше около 27. Смисъл с две думи знаете ли какъв бал трябва да изкарам, за да ме приемат платено, ако изобщо става така?
...
Имам и още един въпрос. За психология бала се образува като с коефициент 3 се умножи оценката от изпита (който искам да ми е руски език) или от матурата с коефициент 2, 5 + оценката от матурата по български + оценка от дипломата по чужд език или ако е държана матура, тогава от матурата (аз смятам да държа матура по руски, при това положение задължително ли оценката от тази матура влиза или мога да използвам оценката от дипломата по английски)?

Много ще съм благодарна ако някой ми отговори, защото наистина много се обърках.
Моля модераторите да публикуват въпросите ми, защото не знам към кого да се обърна за да получа отговорите...
:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 77ded048e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.
"Попаднала си" на "точното" "място" :)

За платената форма на обучение по психология се кандидатства точно по същия начин, както и за държавно субсидираната. Просто те са като две различни специалности в каталога на университета, с два различни кода, като можеш и двете да ги запишеш като твои желания, когато кандидатстваш. След като ти се пресметне бала, за всяка от тях се прави отделно класиране по успех. Правилното е да запишеш "психология-редовно" като първо желание, а "психология-платено" като второ. По този начин, ако не успееш да влезеш редовно, няма да загубиш шанса да се класираш платено.

В случая с психологията балът се образува по две алтернативни схеми - едната е на базата на най-високата оценка от изпит, който си държала (можеш да се явиш на няколко изпита) умножена по 3, а другата е на базата на най-високата оценка от матура, която си държала по съответните езици (отново можеш да имаш няколко матури) умножена по 2, 5. За окончателен бал се взима по-високия от двата.
ВНИМАНИЕ! За да ти бъде изобщо пресметнат и признат бала от тази втората схема с матурите, трябва задължително да си попълнила в картона за кандидатстване, че искаш съответните матури да ти бъдат признати като оценки от конкурсен изпит!

Държала ли си матура по който и да е от изброените чужди езици (английски, немски, френски, испански, италиански, руски), вече оценка по чужд език от дипломата в балообразуването не може да участва. В такъв случай в последнта колона на балообразуването се взема оценката по тази матура, вместо оценка от дипломата по някакъв чужд език.

В твоя случай конкретно (в случай, че имаш изпит и матура по руски И изрично си посочила, че искаш матурата ти по руски да бъде призната за оценка от изпит):

първи бал: 3 х изпит по руски 1 х матура по БЕЛ (понеже е задължителна) 1 х матура по руски

втори бал: 2, 5 х матура по руски 1 х матура по БЕЛ 1 х матура по руски

Ако освен матура по руски държиш и матура по английски (примерно) - тогава в последната колона и на двата бала ще се вземе по-високата от двете матури. В първата колона на "втори бал" също ще се вземе по-високата от двете АКО си обявила, че искаш и матурата ти по английски да бъде приета като оценка от изпит.

За минималния бал с който се влиза - никой не може да ти каже предварително. Нито се знае колко хора ще се явят, нито какви балове ще изкарат, а и някои от класираните впоследствие се отказват и не се запиват. Това е и причината да се провеждат второ и трето класиране - за да се заемат освободените от незаписалите се студенти места. Така че стига да образуваш валиден бал - шанс винаги има.

Единствено можеш да си правиш някакви изводи от минималните балове за миналите години, но пак казвам - те не са меродавни. Тази година може да е 27, догодина - 29 или пък 15... един Господ знае.

Надявам се да оценяваш какъв невероятен късмет си извадила в подобен сайт да попаднеш на човек, участващ в провеждането на кампаниите. При това да ти отоваря на подобни въпроси извън кампанията и в извънработно време.
Чувствай се погалена от Съдбата и успех! Сега вече трябва с 2-3 пъти по-голямо старание да учиш!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a9d54613b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До №1
Много благодаря за отговорите и отделеното време. Точно от тази информация имах нужда.
Лек и усмихнат ден!
:)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker