Какво да запиша ?? И къде ?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да запиша ?? И къде ??
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1534 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 17 години, всеки ден получавам въпроси от сорта на какво ще запишеш след гимназия?? Да, имам няколко неща който ми харесват, като психология, жърналистика и дизайнер!! Знам, че нито едно от тях нямат развитие в България, но това ме влече, искам да запиша в СУ, не знам дали има такива специалности не, съм запозната.. , ако някой ее учил там или все още учи, да пише!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 612ea1eab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имат развитие и в България. Ти си поредния човек, който си мисли, че в България няма нищо, обаче тогава защо идват хиляди чужденци да учат тука? Иначе донякъде си права, в България висшето е много скъпо, а заплатите са ниски и парите не могат да се избият. Най-добре иди да учиш в държава, където висшето е безплатно, но идва и проблемът, че трябва да знаеш и езика й. Пожелавам ти успех с кандидатстването и внимавай кво избираш, за да не съжаляваш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: dd221a17d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е важно само какво харесваш при избора, а и какво можеш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4bc2bc5f44
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Изборът сам ще те открие добрите оценки в дипломата са важни :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 55fa8986b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Учи това, което ще те направи щастлива. Изключително важно е да ти харесва и да ти е интересно това което учиш. Ако запишеш нещо, само защото е модерно сега да се учи или защото там са парите, а не ти идва отвътре просто няма смисъл. Не слушай какво ти казват за реализацията. Ако си кадърна ще се реализираш. Успех ти желая и не забравяй да слушаш себе си!!! :) :) :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ecfa25167c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Да, ако останеш в София, ще си намериш работа с тези специалности но пак не се знае да ти кажа. Оценките от Дипломата ако вършат работа за прием добре. На въпроса на номер 1 защо идват тук чужденците да учат. Ей човече колко трябва да си малоумен да се сетиш че в чужбина първо не всеки се добира до университет, местата са много ама наистина много малко, не като в бг 50 000 завършващи и места в университети 60 000, другото е че е много скъпо обучението в чужбина и не всеки може да спечели стипендия или за си позволи обучение от сорта на 70 000 долара като в България няма конкурсен изпит за чужденците почти във всеки университет си има английско преподаване, това ти го казва студент, който имам чужденец в групата си. ВБългария вече няма реализация почти никоя професия само в София се получават нещата, то ако там няма напредък съвсем ще го за късаме. До номер 2 то е нормално каквото харесва човек и в това да го бива, каза голяма мъдрост която сигурно само ти си я знаел хахахох а.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0897f35111
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Виж... ще се опитам да ти помогна, най-малкото защото преди 4 години бях на твоето място, със същите „избори“ за образование.

Накратко: не го прави. Недей.

Надълго...

Този декември си получавам дипломата по тази жалка психология. Ще ти го кажа направо: не ѝ трябва на България поредното психоложче, което две диагнози от МКБ-10 помни и само Фройдови финтифлюшки върти. Образованието е ЛОШО.
През 2012-та все още преподаваше доц. д-р Рашева от ИСУЛ първите 2 семестъра по неврология. Тя се пенсионира и сега преместиха лекциите в биологическия факултет на СУ. Това е ГОЛЯМА грешка, тя беше единственият специалист, който поне преподаваше реален предмет. Сега четат някакви лекцийки, без дори да знаят какво говорят (сравнявал съм съдържанието на моите записки с тези на следващите випуски).

Останалите предмети са десетки пъти по-зле. Не те лъжа: избираем курс по аналитична философия, лекето ни казва в прав текст, че имал 5 книги (всяка по 8 кинта) - купуваме ги, той се подписва, пише отличен.

По предмет психология на личността преподава едно леке на име Жорж Балев - този мръсен помияр освен, че идва когато му скимне на лекция, същият нито ти дава учебник за справки, нито казва кога ще отсъства, арогантен е спрямо студентите, на всичкото оценява честостно - поне 10% са гарантирани двойки.

Има една друга мръсна отрепка Янкулова, която също си пробутва учебника, който наполовина е преписан от Уикипедия (само дето Уики е безплатна, а тоз боклук е 25 лева). Не научаваш нищо, но поне плащаш кинти.

Имали сме случаи, където преподавател никога просто не се и появява през годината, където някой просто ни казва „Споко, ще имате 6 всичките“, където асистент нямаме (но се води че има и се пишат неприсъствия).

Ще ти кажа и нивото на държавния изпит - не съм учил и го взех отлично. Не лъжа. Не съм чел нищо.

Факултета по журналистика на СУ хич не е по-добре, да не говорим за НБУ или художествената академия. Нямам обаче толкова време, че да развивам тези по всичките.

Казвам ти го сега: не се лигави! „Това не ми е интересно, онова ми е скучно... “

ЩЕ СЪЖАЛЯВАШ!

Избери си истинска специалност: инженерство, програмиране, медицина, фармацевтика - не са малко възможностите! Строителен инженер, компютърна наука, дентална медицина - нещо което е класифициран труд с реално приложение! Голям прас, че ще платиш 2 хилки на СУ-то за психологията жалка. 4 години от живота обаче НЯМА КАК да си върнеш, а ще дойде денят, в който ще си търсиш работа. Не си прави шега, защото ще ти излезе СОЛЕНА.

Хуманитари има премного, прескачат се. Само таз година от СУ-то завършиха 60 психолога. Повярвай ми, не са нужни още, а и няма работа за тях. Дизайнер или художник още навремето по соца (когато имаше повече гарантирана работа) пак си беше аристократична лиготия - ставаш такъв ако тати ще ти бърще носа още 10 години.

Научи си математиката (която по аксиома знам че мразиш) и запиши нещо, което един ден да не те е срам, че си го написала в автобиографията си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker