Как да уча и да преодолея страха от изпитите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Как да уча и да преодолея страха от изпитите?
преди: 7 години, 7 месеца, прочетена 1689 пъти
Здравейте!
На 12 съм, скоро правя 13. От доста време се чудя да напиша ли история тук - престраших се. Момче съм. Като всички на моята възраст тази година съм в 7 клас - и ми предстоят матури. Страх ме е от тях. Българският ми е по-лесен - а пък и нали сме българи, все някак си ще се оправим. Обаче за математиката ме е страх. Имам петици и шестици, но понеже много често правя тъпи грешки, а и по трудните задачи не мога да ги схвана (схващам, но след доста време и стотици грешки) ме е страх за матурата. Ходя на уроци и по двата предмета. Моля ви, дайте съвети как да уча! По принцип добре се справям в училище, но ме е страх при изпитване и тестове. Също така трудно се концентрирам и лесно се разсейвам. Имам брат и той, честно казано, доста ми пречи. Той е второкласник и само го влече някаква игра - Minecraft. А на мен въобще не ми е до игри! Много ми пречи. Моля ви, помогнете, какво да правя!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3a95435161
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Един ден, като си търсиш работа, на никого няма да му пука колко си имал на матурата по математика в 7-ми клас. И на теб няма да ти пука след години. Математиката е важна до 5-6-ти клас... от там нататък е за математици...ти явно няма да ставаш такъв.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7b7c785e6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич, не се бой. Аз съм 8-ми клас, преди държах матури. Изобщо не учеш, казвах си "ше уча утре, ше уча утре", и така цялата учебна година. Ходиш на уроци по математика-само 2-ки и 3-ки на тестовете. По физика и химия не си учех уроците, по английски бях зле, а в края не внимавах по математика хич. Накрая дойдоха матурите. Бях малко притеснен, че не съм учил, но вече беше късно. Отидох, написах и като дойдоха резултатите имах само четворки, петици и една шестица. Не знаех кво да кандидатствам, но влязох в профилиран клас по английски език. Ти си учиш и си по-добър от мен и със сигурност ше минеш и ше влезеш в профилирана паралелка. В моя клас даже има една, дето има само 2-ки по всичко, а е влязла в профилирана паралелка. А и сега ви намалиха матурите и с всяка година стават все по-лесни. Няма нужда да са притесняваш. По математика задачите са с ъгли, триъгълници и задачи, които изискват само да помислиш малко. И най-големия идиот ше ги реши. Може и да мериш ъглите с транспортир, никой няма да ти каже нищо. Матурите още са далече и имаш време да са подготвиш. Пожелавам ти успех и най-добре не лентяйствай като мене, въпреки, че пак ше минеш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: d802e570bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Говори с вашите за брат ти и се научи да преценяват нещата реално, сама се замисли колко страшни неща има на този свят и повярвай ми избитите, тестовете са само част от живота и не са най-важното нещо на света.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: b0b98f0fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се притеснявай толкова. И аз бях като теб, но с времето се свиква с напрежението. Не е задължително да имаш шестици на тези матури, още повече, че вече сульо и пульо ги вземат. Предстоят ти много по-стресиращи неща, като например ученето в университет. Ако за всяко едно нещо се притесняваш толкова много ще откачиш. Просто имай самочувствието, че ще се справиш. Аз като бях в университета първи курс съм повръщал преди изпити от притеснение, но с времето се свиква и нещата си идват на мястото. Пожелавам ти успех във всичко и по-спокойно!!! :) :) :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 940832a07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От автора:
Номер 1, да, на никого няма да му пука, но не познавам някой, който да не иска да влезе в гимназия.
Номер 2, благодаря за подкрепата. :-)

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: c4603a7204
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   По литература чети странични текстове - в нета има изобилие от материали, дават повече информация, цели изрази ти се набиват в главата. По математика си трябва по-усърдно занимание, но ти се стараеш и ще успееш. Когато си сигурен в себе си и имаш самочувствие, че знаеш - ще се справиш. Най-лошото е да се сковеш на изпита от притеснение - тогава може да забравиш всичко. Съветът ми е да вярваш повече в себе си. Изграждай самочувствието си. Поговори с родителите си, че брат ти те разсейва. Трябва да има взаимно спазване на уважение на членовете в едно семейство. Това са важни за теб неща и трябва да бъде уважено желанието ти да учиш на спокойствие. Пожелавам ти успех! Ти можеш!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 940832a07b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора:
Благодаря на всички за съветите! Говорил съм с родителите за брат ми, уж предприеха нещо, но няма особен ефект. По математика знам, че си трябва занимание и добре, че ходя на уроци, защото ако някоя задача не я разбирам, има кой да ми я обясни и да ми я покаже.
До номер 6:
Анализи имам откъде да чета, подариха ни 30 и косур помагала, но това вече е друга история. :)
Основният ми проблем при БЕЛ са тълкуванията и преразказите - с упражнения става, де. А литературните термини все се научават - просто си трябва четене.
Иначе по другите предмети се справям добре - от разказвателните основна мъка ми е физиката. Биологията горе-долу я разбирам, но и там има някои сложнички неща. Най-лесна ми е химията. По история и география се оправят нещата - не са толкова трудни предметите. :)

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: fcfd5d2d8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   "Който го е страх от мечки, не ходи в гората. "
Из народния фолклор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker