Архитектура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Архитектура
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1530 пъти
Здравейте!
Аз съм момче в 10 клас от Хасково. Знам че има още дълго време, но бих искал да попитам за специалността Архитектура. Скаран съм с математиката но умея да рисувам.
Информация за добрите университети в България или в чужбина, реализация и години на обучение. Ако някой има опит в тази сфера нека да напише мнението си :) Благодаря от сега!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: a7294622cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добрият за архитектура е УАСГ. Кандидатства се с два изпита по математика и три по рисуване. Добре е да започнеш от сега да се подготвяш, за да ти е по-лесно по-натаък и да имаш по-големи шансове да влезеш. Приемът е труден, но казват, че веднъж като влезеш, не е толкова трудно да завършиш. Колкото до реализацията, както е във всяка професия, тя си зависи от теб, възможностите ти, връзките ти, мотивацията и късмета, разбира се.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 5d6dec9671
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Или научаваш математиката, или архитектура само на Лего ще видиш.

Едното място, където се учи архитектура поне с някакво качество в България е УАСГ, където както казаха по-горе са 2 изпита (или 1, не помня) по математика и 3 по рисуване.
Също така, ако искаш да имаш шанс да влезеш, трябва да ходиш на курсовете на УАСГ по рисуване. Не за друго, но по дефиниция знам че перспектива и светлосянка не умееш - не се учат просто. Цветната им задача също е специфична, трябва да им знаеш изискванията. Бих казал нещо относно задачите, но като нищо може информацията да ми е стара и невалидна. Пита си директно в УАСГ.
Това, което другият потребител каза е вярно впрочем - достатъчно е да влезеш и да изтраеш първите 2-3 семестъра. После е лесно. Това е изначално лошо между другото, най-малкото защото показва качеството на това образование. Една от шегите, които инженерите от УАСГ си подмятат е, че „архитутките“ са инженери, които не могат да смятат (така си е).

Кандидатствал съм в Англия и Австрия също. В Англия, по системата UCAS, кодът на специалността все още мисля че се нарича К100 (провери това). В Англия можеш да се разминеш с по-малко математика - трябва просто да изпратиш портфолио до университетите. Портфолио е просто някаква комбинация от твои картини, снимки, суклптури, проекти на фотошоп (каквото и да е), които показват криативност. Подбираш демек на-добрите си творби и ги пращаш до университетите - всеки университет си има свои изисквания като брой и вид на портфолиото, така че внимавай какво ще пратиш. Като цяло, 20-25 картини или други за портфолио трябва да имаш готови.
Не знам вече как е класацията, аз бях приет в Newcastle, Oxford Brookes и още един, Edinburgh, Cardiff казаха не. Това бяха тогава сравнително добри избори. Гледаш програмата на университета да е акредитирана от ARB (Architects' registration board) и RIBA. Първото е по-важно.

Австрия: мога да коментирам за ТУ във Виена и Грац. В Австрия просто пращаш документите, чакаш, и най-вероятно те взимат. Но... немски. Или го знаеш, или се записваш да го учиш там или тук. Можеш до година, година и половина (мисля) да си запазиш мястото и да учиш езика (това трябва да се провери). Програмата е супер, като Грац има по-високи изисквания относно език. Във Виена първи курс архитектура е пълен, при мен бе над 600 души, после рязко уредяват. Знай, че там не е като тук или Англия: ще влезеш. Излизането обаче...
А, да - математиката. Там в гимназия учат дескриптивна геометрия, което ще трябва рано или късно да положиш като изпит. Също така, учи се строителна физика и материалознание в университета - математика демек. Така че ако ще ревеш за едно квадратно уравнение, не си прави труда. На края също има и държавен изпит, доста тежък.

Цени: Англия - скъпа; Австрия - без пари; България - евтино
Живот: Англия - БАЯ скъпо;Австрия - скъпо; България - евтино
Образование: Англия - зависи; Австрия - качествено; Бялгария - евтино
Език: Англия - агличански (duh); Австрия - немски; България - шопски
Продължение: Англия - 3; Австрия - 3; България -4 (или повече)

Избираш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 392cd0cc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Зависи от парите брат. В уасг учиш как да преместиш купчина пръст, в колежа във Варна учиш как да проектираш цял квартал от нулата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker