Бакалавър по...? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Бакалавър по...?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1541 пъти
Здравейте, аз съм момче на 18. Тази година съм 12 клас и ще завърша като техник геодезист. Пред мен изникват няколко варианта.
1. Да си следвам геодезия в УСАГ? Да но взимат ли добра заплата? На човек, който го наемат на работа е някъде около 1200 най-много!
Способен съм да го завърша.
2. ИТ програмиране. Влекат ме компютрите и мога да кажа, че разбирам някой неща, но и доста не! Трябва ли да влезна в СУ където изпита по математика 2 е много сложен и може да не ми стигне бала или да карам нещо като Частен университет ( СофтУни, където нямаш завършено висше образование).
3. Езиците не ми се отдават много, но много ме влече Япония като държава и културни традиции. В СУ има специалност Японистика. Ако може някой да ми каже нещо за нея. В колцентър с Япоснки се взимали добри пари.

Целта в живота (не ми е мания) е да съм с добри доходи. Искам да не живея в нищета и да не живея от ден за ден. Искам да изкарам пари да отида на екскурзия в Япония! :)

МОЛЯ! Дайте съвет на едно 18 годишен, леко объркан, хлапак! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4ebcc84ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Братле не бъркай бъдещите ти доходи с учението. Нямат връзка. Учи това ковто ти е най на сърце без да мислиш за доходите.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 83559dc7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е важно колко на месец правиш, важно е дали това ти харесва. Познавам много хора с високи заплати нещастни от работата си.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e32ede00da
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Геодезист разбира се. Там те виждам по това, което описа, а и ще си успешен щом те влече и си го разбираш. Частни сделки със строителни фирми, големи доходи, постоянна работа. Какво по-хубаво от това.
Частен университет в никакъв случай. Това с Японския е супер несериозно. То и с италиански пак търсят в колцентрове или на летището. Ит след няколко години няма да се търсят толкова. Те вече си имат и от сега достатъчно персонал и доста време отнема да се изкачиш на горе, почва се от смешни заплати. Ако си само наистина много добър, тогава може да взимаш парите за, които си чувал. Аз съм жена, може и да не разбирам толкова от мъжката логика. Ти си преценявай, но избери това, което те влече. Само тогава ще имаш тази цел в живота, която си описал по-долу.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 83559dc7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не е важно колко на месец правиш, важно е дали това ти харесва. Познавам много хора с високи заплати нещастни от работата си.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4c3e185dc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   ИТ и японистиката са добри специалности, но нека не забравяме едно. Ако ти харесва да се занимаваш с компютри, пробвай се там, но математиката, ако ти куца най-вероятно не си за тази специалност. Вярно заплатите в ИТ сектора са много добри и в момента този сектор е с най-ниска безработица, но докога? В момента това е една от най-търсените специалности, което означава, че завършващите всяка година са много и много скоро този сектор, ще се пренасити на кадри, както стана с икономистите. Същото мисля и за фармация, медицина и останалите модерни специалности в момента, за които има търсене сега, но докато завършиш картите може да се обърнат. И още нещо, за програмирането, като цяло дипломата не е толкова необходима, колкото опита и уменията. Имаш ли ги, можеш да работиш това и без да имаш специално дипломата. За там се искат езици най-малко английски и немски. Японистиката е нещо много интересно. Скоро гледах, че точно в тази специалност приетите студенти не надминават 20 на брой. Ако наистина те влече и можеш да го научиш наистина добре, ще изкарваш много повече пари, отколкото останалите две професии. Защото тези езици са трудни и много малко хора в България ги знаят. Учи това, което ти харесва най-много, и с което смяташ че ще можеш да се справиш.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 24a5720d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен би било грешка да избереш японистика, първо защото езиците не ти се отдават, второ защото вероятноста да не те приемат е голяма. Не знам как си с другите езици, но доколкото знам за да учиш филология в университет се иска стабилна основа (това е за европейските езици, за източните едва ли е по-различно). Трето - можеш да отидеш на екскурзия в Япония и без да знаеш японски.

Избери нещото в което си най-добър. Няма как да се развиваш в сфера в която не си добър и съответно да получаваш добра заплата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 18d32e2640
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Учи в СУ и отиди в Япония. Малко хора в България знаят японски, така, че ще бъдеш ценен а по-натам ще сбъднеш и мечтата си :)
Ех ако бях на твоите години. Аз тогава изобщо не си задавах тези въпроси и учих за инженер а сега виждам, че строителството е ужасно, поне според мене.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3c916132a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Брей хора от СГСАГ навсякъде :D, тъй като виждам, че пишеш грамотно - единственото, което си объркал е името на университета - УАСГ /Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия/. Съветвам те именно там да се запишеш, но не мисли, че ще бъде лесно, колкото си мислиш. Аз миналата година завърших строителния и тази година съм във УАСГ, положението изобщо не е такова, каквото ми бяха казвали. Но въпреки това, смятам че инженерството е професия с бъдеще и голяма реализация, но най-важното е да имаш желание за работа. Иначе съвети-колкото искаш, всеки има различна гледна точка и ще се посъветва за различен вариант, но ТИ сам трябва да избереш, защото все пак това искаш да е бъдещата ти работа, не трябва да го правиш, защото еди кой си ти е казал така.
Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker