Каква е реализацията на историческите дисциплини в ИФ в СУ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Каква е реализацията на историческите дисциплини в ИФ в СУ?
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1578 пъти
Здравейте. Уча в СУ в ИФ, няма да обособявам каква специалност, защото според мен не от значение. Като цяло въпросите ми са свързани с общата реализация на историческите дисциплини в ИФ. Вече втора година в СУ си задавам въпросът, от толкова учене на тонове история в която и да е специалност, какво е бъдещето и реализацията на тези исторически дисциплини в практиката, в ежедневието? За какво са полезни, освен че си пълниш главата с тонове редове, и уж ставаш супер ерудирания, се едно си учил ядрена физика. В какво можеш да приложиш тая история после в България, освен в преподаване. Единствения начин, за да не станеш някъв забил книжен плъх между 4 стени е, ако специализираш различна магистратура от това което учиш. И то да специлизираш поне още две години в коренно различна специлност, което не ти дава много наджеда за нещо по интестно, с което ще се занимаваш в последствие. Абе изобщо съм пред дилемата, защо се забих в тази специалност и въобще, и какъв е смисълт да се умориш от история, като реално не ти дава никаква подготовка за нищо дето да практикуваш. Идеята на тея специалности е да те уморат и да психясаш, превръщайка се в некъв жалък сух тип, дето може и да свърши в психиатрията.
Ще ми много интестно да чуя менинето от колеги и хора, които са завършили исторически диспилини и как са се реализирали, какво работят в моемнта?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: cbc115a6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Учител по история или служител в някой музей.
За съжаление такива професии не се търсят много. Даже на скоро един далечен познат се оплакваше че е завършил философия пак в СУ и трябва да работи за 400 лева т. е. минимална заплата. Не е справедливо но това е положението...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 57a6d952bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А, добро утро. Като записва специалност, къде спа?

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f15fa7c671
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторе, моля не се отчайвай. Ето ти моя опит:
През комунистическия режим се почваше със старобългарската история в четвърти клас. Следващата година се учеше история на древния свят и средновековие на Европа. Това продължаваше и в шести клас. Там някъде или в седми клас се учеше история на българското възраждане, и мисля на Китай, Азия и Америка. В осми клас мисля, че се учеше военната история на България и на Европа, но може и да греша класовете. Най-накрая, най-новата за тогава история на комунизма, която не ми беше много интересна, просто защото го живеехме.
От всичко, което ти описах, все нещо ми е останало в съзнанието и като история на България, и като любопитно четиво, и като поука. Добави към това и обучението по останалите допълващи предмети, като български език и христоматия, география, руски език с някои от техните класици, естествознание, много прочетни книги - задължителни през ваканциите, български и чужди класици, плюс точните науки и др. Така, всичко като го учиш последователно натрупваш "етажерки" от знания, които след това са ти нужни в живота, когато изпаднеш в някаква ситуация и сам си избираш "реализация". А какво е бъдещето.... трябва да питаш баба Ванга, кой друг да ти каже?
Ето какво казват руснаците "Поживём, увидим".
Американците викат "we are the champions".
Ти кое бъдеще избираш?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 642156412f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ги слушай другите. Учител се става само с педагогическа правоспособност, която се кара допълнително. Тази специалност дава много знания и широк кръгозор и не е задължително да се реализираш в горепосочените браншове. Имам много колеги на държавна работа в Главно управление на архивите, Министерство на културата, Министерство на образованието, естествено и в музеи, всички възпитаници на ИФ на СУ, специалност История. Други от тях се реализираха като сценаристи, брокери на недвижими имоти, водещи в различни радиа и към телевизии, политически секретари, дори пиари. Някои са доста успешни със собствен бизнес. Няколко колеги се реализираха в чужбина и не съм чула за нито един безработен или да е зле платен. Единици се насочиха към научна кариера. Това е равносметката за моя випуск 15-ина години по-късно. Успех колега!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker