Молекулярна биология- изпит. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120984)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Молекулярна биология- изпит.
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 2423 пъти
Здравейте, много искам да уча тази специалност, защото страшно много харесвам биологията. Но сега от училище взеха да ни плашат, че понеже сме в професионална гимназия, от догодина няма да имаме избор на втора матура, а като втора ще се счита държавният изпит по професията- теорията. А аз много се готвих за матурата, за да изкарам добра оценка и да кандидатствам с нея. Надявам се да не го приемат, като закон, но не се знае. Та искам да попитам труден ли е кандидат- студентският изпит по биология за тази специалност и отново ли включва материала от 9, 10 клас. Сега след един преговор на материала, когато реших една матура от 2012 изкарах 86 точки, т. е. оценка 5, 75. Според вас ще мога ли да вляза с такава оценка и как точно се изчислява балът? Тъй като в сайта на СУ пише че оценката от матурата се умножава по коефициент 2, 7 и след това още веднъж ли се събира с оценката от матурата? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 16c3c1614a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   В момента съм 1-ви курс молекулярна в СУ. Ходих и на изпит, и на матура. Изпитът ти включва материал от учебниците за 8-ми, 9-ти и 10-ти клас и представлява тест от 30 въпроса и тема за развиване, като за цялото удоволствие имаш 4 часа. За трудността зависи от това колко си учил и психологическата ти нагласа. При моето кандидатстване направиха коефициента на изпита и на матурата един и същ. Ако кандидатстваш с матура, да, ще ти я вземат един път по коефициента и втори път като оценка от дипломата. Минималният бал за прием наистина е доста висок. От 24 максимален, на 3-то класиране падна до 22, което е са две единици. Нищо не губиш, ако се явиш и на изпит. Късмет!
-А.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2e862578e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

2.   Понеже други хора, които учат в този факултет ми казаха, че за да вляза на матурата не трябва да имам оценка по-ниска от 5, 70. Към което и се стремя и засега го постигам. Иначе много ли са желаещите и всички места ли се запълват бързо? И ако се явиш на изпит, няма ли след това да ти вземат оценката от изпита, която може да е по-ниска от тази на матурата?

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 27c0175d10
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   И още нещо, може ли да ми обясните как точно се изчислява балът. Правилно ли да разбирам, че оценката от матурата се умножава с коефициент 3, след което полученото се събира още веднъж с оценката от матурата?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 16c3c1614a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Матурата не е толкова трудна, така че те съветвам да се напънеш и да научиш всичко необходимо, което не е толкова много и да си изкараш пълна 6-ца. Бързо се запълват, но въпреки това септември месец си пускат още допълнителни места за специалността. Ако ходиш на изпит и на матура, взима се оценката, която формира по-висок бал, независимо коя е. Ако ходиш само на изпит, а матурата ти не е по био, ти взимат оценката от изпита и оценката по биология, която ти вписват в дипломата. Ако ходиш само на матура, без изпит, ти взимат коефициента 3 по оценката от матурата още веднъж оценката от матурата. Примерно, ако изкараш 5, 70 на матурата балът ти се изчислява: 5, 70х3 5, 7 = 22, 8 от максимален 24.
-А.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker