Да уча ли във ВУСИ (Висше училище по сигурност и икономика) ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Да уча ли във ВУСИ (Висше училище по сигурност и икономика) ?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 40204 пъти
Искам да кандидатсвам във ВУСИ, защото има специалности, които ми харесаха. Искам да знам правилен избор ли е да кандидатствам там? Ще съм много благодарна, ако някой който е учил там или с момента учи да ми каже. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 55

преди: 7 години, 9 месеца
hash: b1af72eaaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Ходи и гради кариера аз в момента уча там животът е прекрасен учене лекций кандидатствай ако изкаш да станеш човек оверявам те че ще бъдеш доволна Успех!!!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 92da321104
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Аз бих заложила на не, не съм учила там, но не е известен университет, дано поне имат лиценз. Това си е мое мнение, решението си го взимаш сам/а. Какви специалности хареса?

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b06242b825
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Образованието в България е една и съща пародия навсякъде. СУ и УНСС приемаха с тройки тази година и пак останаха много незаети места. За какво "образование" говорим изобщо...

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 2687dd7946
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   От авторката
До номер 1 - с каква специалност си?

До номер 2 - в направление, , Национална сигурност'' са специалностите.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 5f0f338a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторке,
Не го знам какво е това ВУСИ, но като си написала "национална сигурност", какво ще кажеш за НВУ "Васил Левски" гр Велико Търново?

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b145ca5e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Здравейте, аз съм бакалавър от СУ хуманитарна специалност, после кандидатствах и ме приеха държавна поръчка, специалност от професионално направление: "Национална сигурност" във Военна академия "Г. С. Раковски", останах много доволен от условията, обучението и отношението на преподавателите и цивилни и военни в Академията.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 99a2b27123
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Здравейте, съжалявам, че се намесвам и аз, но тъй като аз също искам да кандидатствам във ВУСИ със специалност Криминалистика искам да разбера ако някой знае какви са семестриалните такси! Единственото, което разбрах е, че първата година е по евтино, но после как са цените никаква идея. Ако може да получа компетентен отговор, защото наистина не знам. А ако евентуално не получа отговор ще отида лично на място. Пак казвам, че никъде не са споменати какви са таксите. Единственото нещо, което разбрах беше това.
И извинявам се другото нещо е дали наистина е кандидатства онлайн и е с оценки от матурите и евентуално есе ( мисля, че нещо като мотивационно)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8f12d230f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Семестриалните такси са 800 лева. Късат на поразия, поправките са 50 лева, ликвидациите 80. Държавния изпит беше октомври 2016, дипломи още няма. Таксата за явяване на държавен изпит беше 400 лева, за дипломите още толкова.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1c347a1c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Синът ми е приет във ВУСИ, искам да попитам каква е средата, защото ни уплашиха, че там няма случайни хора, всички са с връзки, а детето ми е доста затворено и не знам как ще се чувства. Приет е Национална сигурност.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: df9638d939
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Какви връзки, там са всички които могат да си плащат семестриалните такси!

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8668cd8569
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Никога тази грешка. Детето ми учи там. Неоправдано високи такси и нищо на среща. Редовно обучение - от време на време, има цели седмици без лекция и следват лекции в съботи и недели. Учебния материал е пълен смях.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7dd5ec794c
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

12.   Никога!
Който може да плаща е приет.
"Изпита" се провежда в канцеларията.
Първата семестриална такса е поносима, но след 2ра или 3та се явдига двойно.
Ще учиш с пълни дебили, които идея си нямат как да си напишат името.
Ще се вдигат регулярно и семестриалните такси.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 7dd5ec794c
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

13.   http://analyses.blog.bg/novini/2010/06/25/kolej-po-ikonomika-i-administraciia-pylno-mente-obirdjii-i-l.567277



Не ходете да учите в Колежа по икономика и администрация! Това е приятелски съвет. Синът ми учи две години там, някаква измислена специалност, с която при тази диплома, която щяха да му издадат, нямаше да може да си намери никъде работа. Колежите вадят диплома само за "професионален бакалавър", която няма нищо общо със степента "бакалавър". Тя е нещо малко над средно специално образование.
Та, така, в този колеж, ръководен от шайка разбойници със съмнителна репутация, всичко е под ключ. Няма друго висше училище, в което собственикът и ректорът да се крият от среща със студентите и техните родители. Но когато става въпрос да си получат таксите - които са между 700 и 800 лева на семестър, тогава започват заплахи, стресове, притискане на студентите - точно като едно време дестваха силовите групировки.
Първата им лъжа е, че правят конкурсен изпит - там влизаш без никакви изпити. В кандидатстудентската кампания работи една мургава девойка - май е от малцинствата, която лъже най-нагло, шикалкави и лавира - само и само да вземе парите на горките кандидат студенти. Ако извадиш парите, очичките й блесват доволно, и веднага те записва в която искаш специалност и каквато искаш форма на обучение. Първият семестър платихме 450 лв., с обещание, че таксата няма да се вдига прекалено. Какво беше учудването ни, когато за втория семестър ни поискаха цифром и словом 800 лева. През втората година на обучение на сина ми имахме известни финансови затруднения. Той си намери работа и реши да прекъсне за една година обучението си. От колежа обаче отказаха да го пуснат, а за служебна бележка, че е изкарал първи курс, която да представи на работодателите си, му поискаха 200 лева. Оставам настрана, че за всяко нещо в този измислен колеж искат пари - за заверки, за служебни бележки, за някакви документи - все суми от порядъка на 200 - 300 лева. Много рядко издават касови бележки, а дават едни хвърчащи листчета. И това ако не е престъпление.
Приятелите на сина ми се оплакват от същото. Повечето преподаватели идвали да отбият номера, продавали си учебниците като на селски панаир, а някои дори откровено си просели подкупи за взимане на изпити. Направих си труда да потърся нещо за този бандитски колеж и в Гугъл излязоха много интересни неща - например, че преди година студентите са протестирали пред сградата на колежа, тъй като не са им дали дипломите навреме, а отделно са ги поизцедили с по 500 лева за този документ. Така много от тях не са успели да кандидатстват в други вузове, за да продължат образонанието си. Излезе и друго - този колеж преди време е сключил договор с УНСС, като по този начин е успял да измами стотици млади хора да се запишат в него с обещание, че ще продължат образовнието си там. Но малко след това договорът е бил прекратен, а студентите са останали с пръст в уста, с взети предварително такси и за УНСС, които и досега не са върнати. Още едно престъпление и беззаконие. В някои форуми прочетох толкова обидни неща за колежа от разочаровани студенти, че ако бях аз, сигурно щях да се скрия от срам някъде много надълбоко. Например, че се искат подкупи, че касиерката не издава касови бележки и почти витаги я няма на работното си място, че се надхвърлят правомощия, че си има точна тарифа за взимане на изпит, че повечето завършили не могат да си намерят работа, че в колежа не работи нито един компютър, че непрекъснато им увеличават семестриалните такси, че никъде не се ходи на стажове, така необходими за младите специалисти, че няма никаква студентска организация, която да защитава правата на студентите... Мога да изреждам до утре. Направих си труда да потърся подобни хули за други висши учебни заведения, но не успях. Явно, че Колежът по икономика и администрация е най-лъжливият, непрофесионален и слаб колеж в България.
Разбрах също, че президентът ли, собственикът ли на колежа, някой си проф. Георги Манолов, един огромен тлъст и самодоволен съвременен бай Ганьо, е бил излъган от някакъв мошеник, на когото дал пари за оборудване на компютърни зали в колежа. Чии са били тези пари и кой е покрил липсата им - пълно мълчание. Със сигурност са били избити от студентските такси. Но, както се казва - каквото повикало, такова се обадило. Същият този пишман професор, който доскоро е бил доцент, сам се е произвел в по-висока титла. Професор на глупците като мен, които се хванаха на евтините им обещания.
Освен това колежът се намира много далече, почти на края на града в една индустриална зона, до която се стига ужасно трудно. Имаше паркинг, на който можеше да се паркира, но от известно време паркингът е затворен и сега студентите се чудят къде да оставят колите си. Изобщо - дивотия и балкански нрави.
И така, да обобщя - никога и по никакъв повод не ходете да учите или да пускате децата си да учат в Колежа по икономика и администрация в Пловдив. Там ще ви оберат, ще ви манипулират, а накрая ще ви дадат срещу 500 лева диплома, която не ви върши никаква работа. Сега поне вузовете са много, местата за студенти тази година са в пъти повече от кандидат студентите. Пратете ги да учат в някой държавен законен и по-престижен университет, вместо да ги набутвате в разни смешновати световнонеизвестни никому колежчета. Аз вече успях да направя това за сина си. Не правете моята грешка да минавате през ада, за да получат децата ви прилично образование.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 6171d0efc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (41 гласа)

14.   Мили родители, не мога да разбера, защо се сърдите на хората, които ви прибират парите, след като вие сте причината децата ви да си губят времето с подобни печатници на дипломи.
Не всеки става просто за висше образование и вместо да плащате пари за кажи-речи фалшименос дипломи щеше да е по-добре да инвестирате в реално професионално образование на децата ви.
Знаете ли колко взима един ел. техник със Средно специално образование, между другото - над 2000 лв. и има огромен глад. В Енерготата не могат да си намерят хора, а в строителството няма кой да прави инсталациите. Знаете ли колко взима един майстор? Удари мизата това лято 3000 лв. за добър майстор.
Отделно готвачи, фризьори, пекари и супер много професии има, които може би щяха да хранят децата ви, но висше та висше. Болни амбиции на родители-Среднисти, които самите те не са стъпвали в университет, не разбирате изобщо от академична среда и от университети и си въобразявате цял живот, че който е учил в някакъв (фалшименто) университет, ще работи по-малко.
„Учи мама, за да не работиш“ (слоган от комунизма)

Да, но вече има Пазарна икономика и всеки изкарва пари според способностите си, не според потребностите и още по-малко според фалшименто дипломи някакви. Не само висшО не гарантира вече по-малко работа, а и не гарантира работа.

И не е вярно, че у нас навсякъде висшето образование е такова. Има и добри, легитимни университети, но просто децата ви не могат да влезнат там и да завършат, с което не могат да изпълнят болните ви амбиции
1 диплома по-късно правите същата грешка - финансирате още 1-2 висшИ на дечицата ви и до 27 г. ги хрантутите и плащате на „университети“, създавайки клиенти на бюрото по труда, които после държавата и ЕС с разни програми се пробват (безуспешно) да интегрират на пазара на труда. Още по-лошо от фалшивата диплома е липсата на всякаква реална квалификация и способности, липсата на трудови навици и дисциплина.
Цял живот тези млади хора са живяли в балон и родителите сте решавали проблемите им с пари, отделяйки от оскъдния си залък, но идва момент, в който те трябва да работят и изкарват пари и се оказва, че нищо не могат, нищо не знаят и дори не могат да се явят на работното си място на време и не са свикнали да изпълняват нареждания и заповеди на работното място.

И не, Авторе, не учи в такива „университети“.
Имам приятелка, която навремето завърши Криминалистика в подобен университет и днес е продавачка в хранителен магазин.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 6222be8969
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Уча във Вуси. Това са пълни глупости.800 лв е семестъра.Други пари никой не иска.Иска се учене и тава е

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: c6a9580244
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

18.   Здравейте, прочетох всичко написано до тук!
Искам да споделя с вас следното:
ВУСИ е един от най-проспериращите висши училища в България. Може да влезнете в профила им във фейсбук.
Няма измама. Надали административният ръководител на Районна прокуратура Пловдив Чавдар Грошев ще преподава там, надали авторитети от Академията на МВР ще преподават там, надали ще ходят министри и други общественици, ако ВУСИ е пародия и машина за пари. Проверете фактите! Стига сте писали глупости.
Аз завърших бакалавърска степен във ВУСИ, сега уча магистратура "Противодействие на тероризма". Моите знания и практически умения се удвоиха, всеки гледа с респект на моето образование и се надградих и като личност. Там се обучават служители от МВР, ДАНС и други специализирани структури. Мислите ли, че някой ще се запише, ако е бутафория за пари.
Най-добре е да отидете на място и да се уверите сами в думите ми. Аман от пишма недоволни родители, които да не знаят как да мотивират децата си да учат и да се развиват. По отношение на късането на изпити-много ясно, че който не знае ще бъде скъсан. Именно заради това, че са късани трябва да сте сигурни, че обучението не е измислено. По-добре ли е да си взимат децата ви изпитите с преписване?
Всичките тези факти са проверими. Оставам избора на вас!

Пожелавам мъдър избор и успех!

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 0cc1fd6acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (52 гласа)

19.   Моля ви не записвайте тук. За тези 4-ри години преминах през ада. Администрацията под всякаква критика, чакаш за елементарна справка с месеци, некомпетентността им е убийствена. Преподаването е като в основно училище, излизаш още по глупав. Ако сте само за дипломата и имате излишни пари и обичате да си губитв тогава това е вашето място.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 36d0a47072
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Една хубава мъдрост гласи:
- Три пъти мери един път режи!
Уважаеми кандидат студенти,
замислете се много добре дали точно ВУСИ е вашият университет, в който искате да придобиете каквато и да е степен, обучение или курс!
За да Ви примамят да учите в тяхното "ЕЛИТНО" училище ще Ви наговорят какво ли не и ще Ви предложат какви ли не отстъпки! Ще звучи толкова разкошно, че финансово ограничените, дори и да работите ще имате нужда от подкрепата на семействата си!
Защото ли!?
Защото не всичко приключва с безбожните им семестри!
Дори една обикновенна бележка, че си студент (за да може да си изкараш карта за градският транспорт примерно ) е една доста солидна и нямаща нищо общо с другите къдееееее къде по елитни университети сума, а й друг е въпроса, че цената понякога варира (според студента най вероятно ).
Накрая ще има да си чакате дипломите ( в най добрия случай една година ) е разбира се през това време може да си вземете академична справка но разбира се че отново трябва да заплатите желаната от тях сума.
Ако не Ви е омръзнало цялото това изтезание може да запишете и магистратура при тях. ВУСИ отново предлага жестоки отстъпки на свойте ценни студенти (че как няма да са ценни, та те на входа още ни виждат не като хора а банкноти). И какво ли не още но ще бъда скромна и ще спра до тук!
Успешно кандидатстване!
ВУСИ ВИ ЗОВЕ!
Извинявам се за сърказма, но и него го усъвършенствах благодарение на ЛИДЕРИТЕ ВУСИ, нали все пак трябва да гледаме позитивно на нещата!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 34fdea1d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Има доста добри професори, но УЧЕБЕН ОТДЕЛ са ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА.. нахални, отвратителни, мързеливи и все нищо незнаят.. Нямам думи толкова са алчни за пари..

 
  ...
преди: 6 години, 2 дни
hash: 2450d43d68
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   При директорът Манолов никой не може да си вземе изпита, има хора които се влачат с години, а поправителните изпити се заплащат. Дипломите се бавят близо година, а едно уверение струва 80 лв. Стипендии за отличен успех няма. МОН трябва да провери всичко това и ако не изпълняват правилата, да си понесат последствията. Филиалът в Хасково е пълен фарс, никой за нищо не дава информация, бедна база, отлъчени от централата по всички показатели.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fd8031c200
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Само да Ви кажа това е най измислиния университет! Първо обучението е под всякаква критика идва там за няколко часа уж преподава взима си яката заплата и става и си тръгва! Второ даваш им един куп пари където се вика си плащаш и изпитите да минеш но има някои хора им дадоха права и станаха Мн отворени кой знае от кое село са и избиват комплекси! Друго като отидеш за кандидатстване никой не ти казва че да се явиш на защита или на изпит за димломната даваш 400лв и после да си вземеш дипломната още 400 лв даваш! Да не говорим пък и как ти дават дипломната! Който се е прецакал да запише там отървавайте
се, а тези които се чудят дали да записват НЕДЕЙТЕ ще съжалявате там те гледат като банкомат

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fd8031c200
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Друго за този университет избирателно студенти минават по изпитите, а предимно някой студентки бяха уредени на работи ама вие се замислете защо студентки!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c6a9580244
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   Абеее, хора, що за злобни творчества.... Студентка съм и никога не са ме късали на изпит, щом знаеш няма как да те скъсат! Университетът е легитимен и с високи акредитационни оценки. Четете бе хора, информирайте се, а не да пишете глупости, защото сте лично засегнати може би? Хейтърството вече е професия, ама трябва да се пише пак грамотно!

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 48a5e57927
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Здравейте, НЕ кандидатствайте във ВУСИ, половината никога не могат да се дипломират след като са плащали семестриални такси и за поправки, защото Манолов и Саздов изпити не дават! При Саздов изпит не може да се вземе! Не си струва да си губите времето и да си давате парите. А тези които заради тези двамата не могат да се дипломират, да пишат до МОН, да ги затрупаме с жалби, това е пътят.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 0af763846b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Здравейте, нито при Манолов съм късана на изпит, нито при Саздов. Истината е една, ако дадения студент иска да научи нещо е без значение къде ще се запише. Много колеги се отказаха още на втората година от мързел да полагат усилия за да завършат, затова се оплакват после, че някой им е взел парите. И щом твърдите, че е толкова лесно там и не завършвате, дълбоко се съмнявам, че ще Ви се случи и някъде другаде.

 
  ...

...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: 3e187391aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Мили хора, ако човек иска да учи и е амбициозен няма значение в кой ВУЗ е. Истината е, че младите са рядко прости с нулева обща култура. Във ВУСИ преподават светила в областта си, не бъдете невежи, а се информирайте!!! ВУСИ е ново, модерно и конкурентно учебно заведение!
П. С не агитирам, а изтъквам факти!
П. С първото ми висше е от СУ, а второто от ВУСИ и мога да гарантирам, че не ми е поискана ни една стотинка за изпит!!!! Материалната база е невероятна в сравнение на СУ!
Бъдете мислещи, а не водени от предразсъдъци и хорски глупости и лъжи!

 
  ...
преди: 4 години, 9 месеца
hash: b979c1f397
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

31.   Муахаха това да не е някакъв измислено полувисше, някакъв колеж.
Тоя сигурно е на 19 999 в класацията на университетите в света.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 8 месеца
hash: 702b922175
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Здравейте, някой, който изучава специалността, , Управление на софтуерните технологии" в същия този университет ВУСИ ще може ли да ми каже дали преподавателите обучават както трябва и колко е семестриалната такса?

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d72a1a3f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Здравейте! Не се записвайте във ВУСИ в момента уча там.
Късат по онлайн изпитите за пари! Казват, че има проблем в системата изобщо не ги интересува, че проблема е при тях и искат да се плащат поправки, пращат на ликвидация без да казват абсолютно нищо! Учебният им отдел никога с нищо не е наясно и само се чудят за какво да искат пари! Когато се записвах и четох по форумите мислих, че пишат, за да накърнят името на Вуза, обаче не е така! Не правете моята грешка!

 
  ...
преди: 4 години, 1 месец
hash: d1a22e6a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Държа да отбележа че това мнение НЕ Е с цел хейт, а изразяване на гледна точка, относно ВУСИ в София.
1) Отиваш там и се записваш с някакво мотивационно писмо, казват ти колко е престижен университета, който е едва на 11 години, между другото, и ти замазват очите с хубави думи.
2) Процеса на работа е следния:
- Плащаш по 900лв/сем. (или 1800лв./курс), и по 60 лв. за поправка.
- Всеки учебник се заплаща в размер на 20лв, като по някои дисциплини имаш към 3-4 учебника, които са пълни с правописни, пунктуационни грешки, даже и съдържанието им е объркано.
- Ученето, дори да запишеш редовно обучение, те вкарват с всички и учиш САМО Събота и Неделя,от 10 до 18ч.
- Самоподготвяш се за изпитите, защото някои преподаватели нямат абсолютно никакво отношение към учебния процес, а излизането на оценки от изпити отнема между 2 и 4 седмици.
Не мисля да че трябва който и да е да се записва там, поради простата причина че тези хора нямат елемнтарна дисциплина, освен когато стане време за заплащане на семестриалните такси.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: c73b7db0d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Здравейте някой чувал ли е за сливане на 2 години в 1 във Вуси, тоест вместо да завършиш бакалавър за 4г, завършваш за 2г.
И колко изпита има в Дипломата за бакалавър за тия 2 години общо.
В направление национална сигурност.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: d1a22e6a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

36.   НЕ ЗАПИСВАЙТЕ ТАМ!
Абсолютни мошеници са, всички негативни отзиви са самата истина!

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 581899bcbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Здравейте, аз също се бях ориентирала към ВУСИ. Предстои ми да запиша магистратура и бях решила да запиша Митническо разузнаване и разследване. Някои знае ли каква е таксата за обучение? И ще съм благодарна ако някой знае къде (освен в Бургас) има подобна специалност на тази за магистратура по "Митническо разузнаване и разследване". Благодаря и хубав ден!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 092e8140af
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   А измъкването от там е толкова трудно!!! Сякаш са някаква секта.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e5794ae400
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Ето ви малко информация от първо лице.
Значи семестърът е 900лв вече може и повече..
Когато записах ми казаха че поправителните изпити са 50лв, но след първата година станаха по 60лв..
Дисциплините са интересни, но преподавателите просто ти гледат за 2 дни да ви скъсат от диктовки с 35-40 теми с по 3-6 листа и после сами се оправяте..
Половината изпити се взимат с преписване и никой нищо не ти казва (една от добрите страни на университета), обаче другата половина късат като за последно и имайте в предвид че таксата за поправителния е 60лв.
Дотук добре.. благодарение на COVID-а и онлайн обучението стигнах до 4-ти курс само с 2 поправки които си ги минах и стана време за подаване на документи за допускане до държавен изпит. И се оказва че ми липсват оценки по няколко дисциплини по които съм се явил и съм 100% сигурен че съм изкарал с минимум 3-ка (защото са ни оставили да препишем) и както преподавателите, така и от учебен отдел никой не си е мръднал пръста.. да ми нанесе оценките в протоколите.. Сега трябва да плащам за явяване на поправителен изпит по няколко дисциплини.. и то точно когато си мислих, че ще приключа най-накрая с този ад.. Та правете си сметка дали искате да учите тук. За дипломата разбрах че трябва да си приготвя поне още 1000лв.
И тази грешка ми струваше към 10 000 лв за 4 години и отделно разходи за транспорт, храна и т. н.
До ден днешен още не съм го завършил.. нямам нерви да се занимавам повече. Догодина, ще се стегна и ще взема изпитите. Дотогава се надявам да не измислят още няква простотия.
За тия пари можех да си купя 2 дипломи без въобще да се явявам на лекции.

 
  ...

...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 2412d8741e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Здравейте мислих да запиша там , не ми трябва кой знае колко знания , просто да изкарам някакво висше ,но след коментарите размислих. Значи да обобщим.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 973a2e63c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Така, да добавя и аз коментар..В момента съм 4ти курс Национална сигурност, всичко ми е взето, бях скъсан 2 пъти, като на поправките си взимах изпитите. Както при всеки частен университет таксите са високи семестъра е 900 лв,така е и при другите частни университети. Администрацията наистина се справя много зле от към учебен отдел, но всичко останало е силно преувеличено, като цяло човек ако е учил няма как да бъде скъсан...Във Пловдив лично за направление Национална сигурност най добре е във ВУСИ,който смята, че учи много да се насочи към Военните училища, но там при скъсан изпит гонят. Да отбележа също така, че ректора на Академията на МВР е ректор и на ВУСИ, голяма част от преподавателите там, преподават и във ВУСИ. Ако някой има въпроси, съм насреща да отговоря с което съм запознат..

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7c28577038
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

43.   Аз също уча във Вуси,втора година. Единственото ми недоволство е, че наистина онлайн обучението куца, много често се случваше някой колега да не успее да си предаде теста от изпита заради глупавата им система и това, че искат пари за всяка бележка. И после следваше оправдание от рода ние не сме виновни, отивай на поправка щом не си успял. Но след след обяснение на професора ситуацията всичко си идваше на мястото. Служебна бележка, 60 лв. В крайна сметка си имат и ценоразпис за всяко нещо и е окачен на стената, тоест не е като да не си го видял или пък да е бил скрит, за да се правиш после на изненадан и ядосан, че не си информиран. Но пък за каквото да съм отишла да попитам никога не съм била върната.Относно преподавателите, случайни личности няма, има доста силни кадри и на моменти ми става наистина приятно, че ми преподават такива хора, някак гордо ми става. Е,има ги и от тези професори, които никой не харесва, но това не е нещо ново. Учила съм и в държавен, а сега и в частен университет,и в двата им куца администрацията и в двата има кофти преподаватели, ама за съжаление както знаем всичко е до човек.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7b63b1715c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Мисля да се запиша във ВУСИ с криминалистика, някой има ли някаква информация като такси, има ли общежития към ВУСИ и въобще заслужава ли си цялото обучение?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 43970f8413
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Аз съм родител на двама студенти в този университет. Имам наблюдения над лекциите, преподаването, обслужването и всичко останало. Е, доволна съм! Всичко си е на ниво, а преподаватели от държавни университети преподават и тук. Създали са си добре смазана машина и бих казала, че се справят много добре.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7b63b1715c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   Благодаря Ви за отговора, аз вече съм приета там, но още обмислям вариантите. Дали бих имала бъдеще в тази сфера ако запиша това, харесва ми много като специалност, но нещото което ме спира е, че не знам ще имам ли сигурна работа след дипломирането...

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7f1d3f7c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

47.   Специално за специалност Криминалистика, имаш задължително стаж в 3ти курс,което е поставяне на едно успешно начало. Но все пак си трябва доста учене, където и да отидеш.Ако ще влезеш и ще разчиташ на колеги и преписване, няма смисъл, тогава наистина ще си дадеш парите само Университетът е страхотен, аз уча във ВУСИ.И проблемът не е в него, а в студентите, които записват там.Не учили грам и се сърдят и спорят, като им пишат 3ка.Бях свидетел на доста случаи, уж преписват ама накрая се оказва, че и това не умеят и следва рев.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 7f1d3f7c9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Относно споменаващите по горе, че всяка бележка се плаща, вече не е така. Безплатни са.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: b62c914100
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

49.   Благодаря Ви, не съм мислила да вляза някъде и да не уча, не е опция за мен. И много благодаря за отговора, записах се вече и се надявам всичко да е наред.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 2ba50b6ddd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9936 гласа)

50.   Уау... ето това е българщината. Вечно недоволни и арогантни, сякаш светът им е длъжен.
Скъпи мамички и татковци на разглезени, мързеливи, некадърни, неграмотни и неучтиви дечица; Висшето образование не е за всеки, набийте си го в кухите кратуни! ВУСИ, макар и с млада история е престижен университет, в който преподават светила в областта си от цяла България. Нека ги късат Вашите синчета, защото преписвали, нека! В повечето университети, ако те хванат да преписваш, може да бъдеш отстранен за една година. Когато говорите за системата на висшето обпазование, въобще имате ли си понятие от академична среда? ! Или си мислите, че можете да се обадите на класната на синчето си и да я питате какво се случва? ! Взимайте си хрантутковците и изчезвайте. За да има качество в образованието, трябва да има някой, който да иска да го получи. А синчетата ви, на повечето, които мрънкате, не искат друго, освен да си получат месечната издръжка, която им пращате и с нея да си накупят тревица и бонбонки и, ако може това да продължава колкото се може по-дълго. Да, така е, повечето родители не окъзнавате, че всъщност инвестирате в нарко-кариерата на децата си, заблуждавайки се, че го правите за тяхно добро и, че от тях ще станат хора. После като почнат листата на истината да падат, все някой друг е виновен, ама нейсе!!!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: d1f300327d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Здравейте, аз обмислях да кандидатствам във ВУСИ Пловдив от преди няколко години, но опасения да не ми вземат парите напразно и едно лошо мнение от студент там, който каза, че не приемат дипломите от там на сериозно, ме накараха да се откажа. Тази година ще записвам и съм решила да е Национална сигурност в ПУ, но напоследък се замислиг отново, защото аз реално искам да уча криминалистика много повече. И сега виждам, че хората в някои от по-новите коментари твърдят, че не е лошо да учиш там, и че вече не искат пари за всяка бележка. Много съм объркана и имам милион въпроси - колко точно се увеличават семестриалните такси, защо някои казват, че държавния изпит е няколко стотин лева, а дипломата още хиляда, защо в сайта няма инфо за цените, наистина ли дипломите от там се гледат зле когато отидеш да си търсиш работа? Много ще съм благодарна ако някой учащ там може да ми разясни

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1aeb90ff96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Като студент който му предстои защита на дипломна работа бих изказал следното мнение за ВУСИ. Бих казал,че всичко с университета си е ок и няма някакви измами.Семестъра е 900 лв през всички години, толкова са и във всички частни университети,така че няма място за изненада за цените.Поправката е 50 лв мисля.че но не съм сигурен понеже само 2 пъти съм бил късан. Ще отбележа,че голяма част от преподавателите от направление Национална сигурност,са преподаватели и в Академията на МВР. Лично ректора на академията преподава във ВУСИ. Колкото до липсващите оценки тези неща се следят в сайта от студентите и при нередност веднага трябва да се сигнализира а не да се чака последния момент. Стигаме и до там,че човек ако не учи където и да е записан никога няма да е доволен :)) И да учебен отдел чувам доста да се оплакват, аз лично за тези 4 години не съм имал проблеми,както повечето мои колеги.

 
  ...
преди: 2 години, 17 дни
hash: 0e7c38df7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Здравейте, някой учил ли е задочно “Криминалистика”? Какво е вашето мнение? На изпитите обръщат ли внимание ако не си присъствал на лекциите?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 13 дни
hash: a9f3b0c39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   За криминалистика задочно, няма смисъл. Само си губиш времето и нищо няма да научиш

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: f3df8586dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   Здравейте, интересувам се от специалността - “киберсигурност”, и ако някой знае как стоят нещата с преподавателите, учебния процес, изпитите и таксите бих се радвал да разбера.

 
  ...

1-50 от 55
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker