Образование в Германия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в Германия
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1256 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15 години (9-ти клас). Уча в Природо-Математическа Гимназия, най-елитната в града ни. Искам да попитам за ученето в Германия? Какво мога да уча в Германия след като завърша 12-ти клас? Бях се спряла на "Право", но реших, че не е за мен, няма да имам нито време, нито почивки. Искам да знам какви специалности, в кои университети има. Интересните за мен предмети са Психология, История, Литература и Математика (не съм добра по Математика, но ми е интересна и давам сили, за да я науча).
Както споменах, Психологията ми е много интересна. Какво представлява ученето на Психология в Германия? Някой има ли знания по въпроса? Моля, ако знаете нещо го споделете с мен, а не да ме критикувате. На 15 съм и е съвсем нормално да съм объркана, да не знам какво искам и да не разбирам някои неща. Високо интелигентна съм, занимавам се постоянно с тестове в интернет, само дето съм малко мързелива, но като имам цел и се мотивирам и ги надминавам всичките. Да, знам, че университетите в Германия и ПМГ в България не може да се сравняват, но просто исках да добавя и това. Ще бъда много благодарна, ако някой даде съвети и ми помогне в ориентирането на това какво е да учиш Психология в Германия, а може и да предложи други специалности от други области на учението.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 7a159538c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За да следваш в Германия трябва да имаш сертификат за владеене на езика. Най-често изискваното ниво е С1. Много малко програми има на английски език. кандидатстването става по успех от дипломата като някои специалности имат т. нар. ограничен прием и следователно дипломата ти трябва да е над 5. 90. Университети бол - важно е да учиш на място, което си струва, а не някъде в Германия. Има си търсачки за различните специалности по университети. В бг мама има една тема "Университети в Германия и други държави с немски език". Влизаш там и изчиташ всичко. Имаш време. А и не се знае дали това ще ти остане желанието - само на 15 си, нещата се променят. Но ако това ти е сигурна цел отсега, първо езиковия сертификат.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5c7f4985fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Миличка явно не си наясно с Германия. Подкрепям коментар номер 1 и съм съгласна с всичко написано в него. Наистина искат супер висока диплома и високо ниво на езика. Аз живея в Германия от 3 години и все още не съм научила езика. Ходя на курсове и също така работя с немци и все още не мога да го науча. така че да мога да уча висше тук. Знам идеално английски и френски. така че не го отдавай на това. че аз примерно съм проста и не мога да науча език. Имам приятелка. която ходи на уроци по немски от 5ти клас. В 9ти клас тя вече знаеше доста добре немски и в 12 клас вече го знаеше отлично и кандадатства и я приеха. Ти като гледам не си споменала да ходиш на уроци. Ако имаш сериозно намерение да учиш езика го почвай. нямаш време. Също така мога да ти кажа. че немците са едни от най-големите расисти в Европа. В началото като не знаех езика ме обиждаха. не искаха да говорят лекарите с мен. не искаха в банката. Английския не го признават за език. Затова почвай да учиш. Според мене Германия не е най-умното ти решение. Английският език е по-лесен. Другото. което ще ти кажа е. че освен в България другаде не учи право. Ако си в Германия и учиш право тук ще учиш немските закони само и ако реших изведнъж да живееш да кажем във Франция там няма да го признаят. защото имат други закони. Иначе психологията е готина и тя може да бъде праткикувана навсякъде.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker