Английски език. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Английски език.
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1883 пъти
Здравейте, 12 клас съм и много ме е яд, че не можах да науча английски на едно прилично ниво, въпреки че се съм в езикова гимназия. Причината, е тази смяна на учители, кой от кой по- некадърни, хем току що завършили, пък като я питаме за някоя дума, отваря преводача. В голяма степен и класът оказа влияние, аз съм единственото момче в него, което учи заедно с още 1-2 момичета, останалите са буквално хуни. Догодина ще се записвам да уча в София, и ще трябва и на курсове по езика да се запиша. Но преди това искам да си го подобря на едно добро ниво. Владея основата, сега уча много думи макар и вкъщи. Искам да попитам възможно ли е да го науча на едно добро ниво, сам от вкъщи чрез учене на думи и четене на текстове? След това да си подобря граматиката и говора, чрез курсовете? Мерси предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: f216b288c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж човек, за ученето на език най-голяма роля играе личната мотивация и желание за учене, а не учителя. Аз бях в училище, което съм сигурен, че е в пъти по-зле от твоето, преподаваха ми учители, които все още се чудя как така са учители по английски, но въпреки това научих този език на прилично ниво. Просто трябва да си постоянен, да си учиш стабилно граматиката и лексиката, да се обграждаш с английска реч всеки ден, независимо дали става въпрос за гледане на филм (особено полезно ще ти в началото да го правиш заедно с английски субтитри), слушане на музика и внимателно вслушване в текстовете, в играене на игрички и т. н. С две думи английския език трябва да присъства всекидневно в ежедневието ти, като резултат със сигурност ще има. Курсовете ще са ти полезни най-вече в упражняването на езика, там ще си в група и ще можеш контактуваш и да се упражняваш, говорейки, което ще ти е от огромна полза също, но работата и ученето вкъщи е основното.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 77193b25d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Къде ще учиш и какво?

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 2ae29c1292
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Ужас, до къде стигнахме... младите българи да знаят и желаят повече английски език, отколкото своя собствен роден български език. На всякъде, по магазини, ресторанти, клубове, заведения, табели-все надписи на латиница и на английски, във съпровод с английска курвенска музика, като че ли тук не е България, а някаква си шибана английска колония.

Сякаш нямаме хубав език, а заради комплексарщината, простотията, чалгата, невежеството, използваме безсмислени западни чуждици в българската реч(например: "МЕРСИ предварително! ).
Нямам нищо против да се изучава английски език, но по мои наблюдения, хора, използващи и изучаващи английски език, постепенно имат затруднения в правописно и говорно отношения спрямо българският език. Всъщност българинът иска да се прави на по-голям американец или англичанин и от самите американци и англичани. Ще посъветвам автора да изучава и да научи английския език, но не и да бъде по-голяма англичанин и от самите англичани;да не налита в чуждопоклонство;а и да знае да защитава родното от западняците, които хулят българите и българското;а не да бъде поредният дупедавец и чуждопоклонник на територията на България или зад граница. Относно курсовете мога да кажа следното: и хилядарки да даде човек за курсове по изучаване на чужд език, ако човек не прояви труд и постоянство няма да успее. Една записа английски език в една известна школа, даде няколко стотачки, учи, и хич не успя.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: e44c088c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако просто зебри думите не, учи в контекст. Гледай само неща на английски в нета, твърди и с упоритост нещата ще се случат. Успех!

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 84e0c2ff75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз уча така немски език от вкъщи преди не можех да свържа едно изречение сега го владея на доста добро ниво. Намери си самоучители от английски на български, провери в торентите, гледай видеа в ютюб, като не знаеш някоя дума паузирай и я проверявай. Много помага четенето на книги. Трябва да учиш много часове на ден ако искаш да има резултат.

 
  ...


...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: cc2cc6cab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От автора: до номер 2. Решил съм да уча в СУ, специалност молекулярна биология, понеже много обичам биологията и искам да се занимавам с научна дейност. Благодаря на останалите за окуражаването. До номер 3, не разбирам защо ученето на чужд език трябва да бъде лошо, за един българин, който иска да се образова? Този фалшив патриотизъм е излишен.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 47b21c4faa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "По мои наблюдения, хора, използващи и изучаващи английски език, постепенно имат затруднения в правописно и говорно отношениЯ спрямо българскияТ език. " Какъв шедьовър- то словоред, то дълбока мисъл, то изказ- за чудо и приказ просто! Момчето поиска съвет, не лекция по криворазбран патриотизъм. Към автора- номер 1 е твоят човек, послушай го и ще има резултат.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: d6ac262dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторе, за съжаление си прав че не се научава добре в училище, но както са те посъветвали много помага и четенето на допълнителна литература. Например купувай си някакви вестници и списания на английски език, хем ще си в час със съвременните тенденции и новини, хем научаваш съвременни термини. Друг вариант са романи, специализирана литература и други такива четива, за обща култура и още гледане на филми, и преди години имаше дискове с програми на английски включително тестове за решаване директно на компютъра. Мисля, че ако опиташ всяко от това ще имаш напредък.
Ако пък си намериш някой чужденец да си говорите и пишете на английски, най-добре. Едно време имаше така наречените "пей пал" клубове за кореспонденция с приятели от цял свят - различна насоченост(обмяна на опит). Сега не знам как е.

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: a5e316cffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ха ха N3, отчайваща неграмотност на чист български език :))) До автора, казали са ти всичко вече. Много труд, четене, слушане. Думи извън контекст мисля, че трудно ще се наизустяват. Чети текст и вади думите, така ще ги свързваш с нещо и по-лесно ще се сещаш после. Другото е, че всеки човек има различен, индивудуален начин за лесно запаметяване. При някой е четене, при други писане, при трети слушане. Използвай всичките, но наблегни на този, който е най-лесен за теб. А и още нещо /това съм го изпитала лично/ има латентна памет. Дори в момента да ти се струва, че нищо не знаеш в един момент ще ти се избистри и сам ще се учудиш от себе си. Успех! Аз сега мъча френският и отново започвам от А-Б :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 36b3329c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря Ви много за окуражаването.

 
  ...

...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: 8b95151587
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравейте, английски може да си го учиш сам в къщи, ако имаш основата, поне да си минал А1 ниво с учител, където се учи граматиката и близо 1500 основни думи, които се използват в ежедневния писмен и говорим английски език. Думите се учат с писане, това което е особено при английския, e, че има двойна азбука Alhpabet и Fonetic, едно се произнася, други се пише. Трябва да се слуша много английска реч.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: d6ac262dfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, ето ти още една възможност за подобряване на езиковите ти знания.
Пробвай тази програма: High School Summer Abroad | CIEE | High School Study Abroad
---
Дано да ти свърши работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker