Струва ли си магистратура в СУ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Струва ли си магистратура в СУ?
преди: 7 години, 5 месеца, прочетена 1908 пъти
Здравейте,

От заглавието сте разбрали основно за какво става дума, но ето подробности. Искам да следвам по възможност на английски език /досега съм учила на английски и ако имам възможност бих се радвала да продължа/, единствената специалност, която ме интересува в София е БА - УЧР в СУ, но не намирам абсолютно никакви мнения за нея. В темите за магистри е мъртвило, в раздела на Стопански факултет е мъртвило, в интернет се намира само официална информация от СУ.

Някой учил ли е тази магистратура или изобщо магистратура в Су? Заслужава ли си да се инвестират 2600 лева в образование там?

Благодаря :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 5 месеца
hash: f15fdf06d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В никакъв случай! Стой далеч от този "университет"! При условие, че има държави в ЕС, в които можеш да учиш в топ университети БЕЗПЛАТНО, да дадеш и 1 лев на СУ е престъпление...

 
  ...
преди: 7 години, 5 месеца
hash: f150be98be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В момента завършвам МП УЕС в ФФ на СУ. И не съм сигурна какво да ти кажа... Голям плюс е, че таксите са доста по-ниски от другите университети. Стопанския факултет мисля, че е до моя - намира се след бившия хотел Плиска. Материалната база поне в моя факултет не е много задоволителна, но като че ли се стараят да подобрят положението. Преподавателите по някои от дисциплините са хонорувани и претупват преподаването... Моята магистратура беше само два семестъра и затова реших да го запиша, но за повече може би останалите нерви след бакалавъра 4 години там нямаше да издържат. Самата администрация е в плачевно състояние - не обръщат внимание на студентите, само те прехвърлят към другия отдел, защото видиш ли това не им било работата.
Не споменаваш къде си учила - търсиш магистратура след завършена бакалавърска степен или мислиш за магистратурата още след училище? Ако е второто - недей така твърдо да се насочваш към МП! Първо избери бакалавърската програма, ще имаш 4 години да обмислиш какво ти се учи за магистратура. Ако е първото ми предположение и идваш от някой друг университет със завършен вече бакалавър ще ти е доста по-различно тук. Особено ако идваш от МВБУ или някой друг такъв "лесен" университет. /Извинявам се за израза, но си е така! /
Като цяло от самото следване съм доволна, не е загуба на време, но трябват здрави нерви. А иначе дали си заслужава - взимаш диплома като от всеки друг университет и дали ще я приложиш после зависи изцяло от теб!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 31b29026b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ако 2600 са ти много за образование по-добре иди продавай домати на пазара.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: be4b256468
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм авторката: 1 и 2, благодаря ви за коментарите.
1: Лошото е, че твоето мнение се присъединява към масово отрицателните мнения, които получих от вече учили в СУ, а това беше единственият университет, който малко или много би ме накарал да се преместя в София.

2: Благодря много за подробното мнение. Сега завършвам бакалавър с икономика, така че ако уча магистратура ще е също за едина година. Иначе идвам от сериозен университет където са ни скъсвали от учене и проекти /така и трябва да е по принцип/. Реално тази магистратура съм я мислила много, в момента проучвам различни варианти. И просто искам да придобия нови знания, които да приложа след това в практиката, а не просто да имам една диплома и срещу нея нищо.

Иииии номер 3, винаги трябва да се намери един, който е много отракан, нали? И да, парите са много сравнено с таксите на другите държавни университети. 2600 лева имам, но дали точно на СУ с тази магистратура трябва да ги дам, ей това беше въпроса. Повече четене с разбиране, по - малко писане на глупави коментари.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 3185b5fe64
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей авторке.
Не знам дали ще ти свърши работа, но може би ще те подпомогне тази програма:
High School Summer Abroad | CIEE | High School Study Abroad
------
Напиши го в търсачката и ще видиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker