Дилема...НХА или НАТФИЗ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120496)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Дилема...НХА или НАТФИЗ
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1517 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 17 години и от скоро започнах да мисля за бъдещето си... наумих си след като завърша средното си образование да продължа в НХА... защото рисуването ми допада като хоби и долу-горе мога да рисувам, но не съм сигурна в себе си като хвана молива... и все пак реших да запиша специалност мода. Говорих с родителите ми по този въпрос и те са много доволни, че искам да продължа развитието си. Всичко решено... докато не настъпи денят в който аз и моята приятелка решихме да идем на театър. Много пъти съм ходила на театър, но този който гледах предизвика у мен мотивацията да завърша актьорско майсторство. Поинтересувах се за НАТФИЗ... и ми се стори страхотно като идея, а и доста хора са ми казвали, че имам актьорските дарби, а и аз самата се чувствам повече в кожата си когато играя отколкото когато рисувам. Като по-малка вечно играех... за каквото и да било. Измислях си сценки с учителите пред родителите ми за да мога да се измъкна от дърпането на ушите... и всички се хващаха.
Въпросът е... че това е решение за цял живот и трябва да избереш твоят път... избереш ли грешният... проваляш си живота. Аз изпаднах в дилемата между НХА или НАТФИЗ...
Заплатата на дизайнера изобщо не е малка знам, но изобщо не знам колко е заплатата на актьора в България... предполагам, че е някъде 1500-2000лв... не знам. Аз скоро ще изляза пред живота и разпитвам за да бъда подготвена за него... поне малко. Така че, ако може... да ми дадете някакъв съвет ще ви бъда безкрайно благодарна!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: d4dc35c2fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мислиш си, че като завършиш в НАТФИЗ и веднага ще станеш високоплатена актриса със заплата 1500-2000лв?
Не бъди наивна...

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 66683f0dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Шансът да прокопсаш в НАТФИЗ е нищожен. Трябва или да си ужасно талантлива, или много красива. Повечето се снимат в реклами и дотам. За сметка на това претенциите им са огромни. По-практично би било да завършиш Художествената. Според мен има по-голяма реализация, което изглежда водещо за теб. И на двете места се влиза трудно, така че си помисли и за трети вариант, ако не ти се пропуска година/и.
Да знаеш, че няма да си провалиш живота, ако влезнеш в едното за сметка на другото. Висшето образование е важно, но не е всичко. Не си мисли, че когато завършиш, офертите ще рукнат като дъжд (освен ако не се открояваш ярко от останалите) и, недай боже, ще се наложи да работиш нещо плебейско. ;)
Прави това, което те влече, не мисли толкова за парите и се въоражи с търпение и реалистични очаквания, да не кажа ниски...

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 01de16d1df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Изпитите в НХА са много тежки, напливът за "Мода" не е малък. Не мисля, че за година и половина би се подготвила. Влез в сайта на НХА и виж първо какво представляват изпитите за специалността.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7e36abd872
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Следвай мечтите си. Не питай нас, а сърцето си.
И при НХА, и при НАТФИЗ грешиш, но едновременно с това правиш правилен избор. Това е закон на Вселената. Редувай положително с отрицателно и не си мисли, че това решение ще реши живота ти.
Поздрави.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: fd5c009a2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мхм... Не знам какво да ти кажа, но по добре пробвай в НХА :) Аз съм момиче на 14 години и се занимавам с актьорско майсторство вече 3 години и да ти кажа може и да са ти казвали че имаш талант, но тук ще те поправя... Познавам деца на моята възраст почнали от както са на 3-4 години на сцената с пеене и актьорско и още правят грешки и се учат... А аз съм в една от най хубавите школи в БГ по актьорско и наблюдавам тези на твоята възраст как играят и наистина умеят но причината е че са добри е че са почнали от малки... ако ти си на 100% сигурна че искаш да влезнеш в НАТФИЗ трябва да се запишеш на актьорско и да тренираш всеки ден... а повярвай ми това е страшно сложно и натоварващо и не е просто роля аз за да изработя един монолог перфектно трябват 2-3 месеца минимум подготовка и после ще ти дават задачи... а за да влезнеш в НАТФИЗ трябва да :
1. кажеш монолог (не помня 1 или 2)
2. Басня(това е най трудното и ти трябва просто часове занимание... например аз като репетирам вкъщи ползвам столове колко и да е странно нямаш избор)
Имаше и още някои неща, но не съм сигурна да не те объркам...
А и още нещо е ако можеш да пееш хубаво защото ако не можеш ще влезнеш трудно и трябва да решиш какво искаш филмово актьорство, театрално или там нямо(нз как се казваше тоест да участваш в нями филми)
И още нещо кандидатстваш ли там на момента ще ти дадат задача и ти за 3 секунди трябва да обмислиш обстановката в която се намираш, като каква гледна точка ще я казваш и още 100 неща направо е ужас... за да си актриса ти трябва 99, 9% труд и другото е късмет, но съвет ако си на напълно сигурна че искаш това и ти просто трябва да посветиш живота си изкуството почвай веднага че нямаш време и по добре потърси в чужбина щото в България има много места, но никой няма да те знае и заплатите са много различни може да печелиш по 300 на месец но може и по 5000... айде късмет и вярвай в себе си

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: d4dac9165c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Кандидатствал съм в НАТФИЗ филмова режисура и там нещата са доста брутални - напливът е голям, местата са малко, изискванията са безумни. Освен това изпитващите проявяват повече "разбиране" към рожбите на утвърдили се вече режисьори.

Аз ти препоръчвам НХА или НБУ. В НБУ има и актьорско майсторство освен това,

И не отлагай създаването на портфолио и започването на работа. След като не ме приеха в НАТФИЗ ходих на уроци по рисуване няколко месеца, научих Photoshop и Illustrator, измислих си портфолио и започнах директно работа като младши графичен дизайнер... Бях на 19.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker