Изучаване на чужд език - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изучаване на чужд език
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 1421 пъти
Здравейте! За много години на всички! :)
Аз съм момиче на 17г. и от близо една година сериозно изучавам английски език сама. Винаги ми е било много трудно да уча чужд език и бързо забравям наученото, може би защото не практикувам.
Сега се подготвям за матури(по БЕЛ и История) и нямам много свободно време, но всеки ден уча и по английски. Задължително научавам 10 нови думи и ако ми остане време чета малко граматика или гледам някой филм.
Исках да попитам всички които знаят чужд език по какъв план са се движили, за да учат. Например първо думи, след това някаква част от граматиката и т. н.
Не ми препоръчвайте самоучители, защото не ми е удобно с тях. Използвам само две приложения за андроид-едното за нови думички, а другото с текстове на английски, които да си чета.
Общо взето ще се радвам на всякакви препоръки как ефективно и сравнително бързо да уча.
Благодаря ви предварително! ^^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5563c40ee8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От 7 езикa сaмо двa съм училa с учители.
Моятa системa е първо дa зaпочнa от глaголи и местоимения.
Пaрaлелно гледaм тв или клипове нa съответният език със субтитри нa същият. Тaкa кaто " хвaнa " нaучени вече глaголи и местоимения, рaзбирaм и нaй- общо смисълнa нa темaтa. Покрaй товa зaпомням и други думи, които после си превеждaм и си остaвaт нaучени, a се и възбуждa още повече любопитството ми и стремежa дa знaм. Едновременно и виждaм кaк се изписвa съответнaтa думa. В последствие нaблягaм нa временa, пaдежи ( aко имa езикът ) и т. н.
Говоря си сaмa :) измислям си рaзни ситуaции и си ги обсъждaм нa ученият в моментa език. Когaто се уверя, че могa поне някaкъв бaзиков рaзговор дa проведa, търся контaкти зa рaзговори- форуми, чaтове и т. н.
Нaй- отврaтителният зa мен език, мрaзя езикa, мрaзя и нaциятa, е немският. Освен товa е и достa труден зaрaди пaдежите и произношението. Но трябвaше дa го понaучa по рaботa и зa около 6 месецa може дa се кaже, че говорех достaтъчно свободно, a и пишех, имaйки в предвид, че рaботaтa ми изисквaше нaд средно ниво. A го нaучих нaй- вече зaщото се дрaзнех, че не рaзбирaм другите.
При мен върши рaботa точно този нaчин нa учене зaщото съм стрaшно любопитнa и полудявaм кaто нещо ми стaне интересно пък не знaм ВСИЧКО :)
A когaто просто нямaм желaние, спирaм нa мигa. Не позволявaм мозъкът ми дa го приеме кaто неприятно зaдължение зaщото освен, че нищо нямa дa зaпомня, следвaщият пък може пaк дa ми е досaдно, a не интересно.
Пробвaй тaкa, успех!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 234b816df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Чудно ми е как си на 17 пък не изучаваш езика в училище. като английския е задължителен. за всички български училища. Не си казала поради каква причина не го учите. Иначе честно казано сама нищо няма да направиш. Аз ходих дълги години на частни уроци. за да успея да го науча. Твоите 10 думи на ден са нищо. На нас ни даваха по 50 думи на ден и ни караха да ги пишем по 3 реда всяка. На следващия ден ни даваха тест само на думите. Един път го даваха на български и ние да го пишем на английски. друг път обратното. И така в продължение на години ни даваха по 50 нови думи всеки ден. Направо откачах. но сега съм благодарна и знам доста повече. Държах и изпит по езика в чужбина и го знам доста добре. Преди да започна уроците и аз като тебе се учих сама или в училище. но там госпожата нищо не знаеше честно казано. Тогава си мислех. че езикът е лесен и си го знам и като отидох на уроците открих. че нищо не съм знаела преди това. Няма ли кой да ти обясни времената не очаквай да го научиш. Ще говориш развалено като циганка. Има много специфични неща във времената. Има едно където се нарича време връщане назад в миналото. Отне ми месеци докато го схвана. Като имаш на идея. че ми обясняваше учител. а сама нищо нямаше да схвана може би никога. Затова според мен е добре да увеличиш бройката поне на 30 думи на ден. Намери онлайн чатове и си чати с хора които им е роден. От тях ще научиш много нови думи. Като имаш възможност непременно започни ходене на уроци. Няма да го бъде сама. Нищо няма да направиш с речници и филми. Аз вече го знам толкова добре. че си играя както искам с езика и обръщам изреченията както си искам без проблем. Мога така да говоря. че дори да знаеш думите мога да те объркам максимално. Това го правят доста англичани. Затова не очаквай да успееш сама.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8dfe09b934
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Настина най-лесно ще ти е като го употребяваш. Аз знам английски на доста прилично ниво и досега продължавам да си записвам някои фрази, които чувам от филмите/сериалите с техния превод и ги научавам още докато съм ги написал. Контактувай с англичани, намери някой сайт в който можеш да общуваш с чужденци. Ако обичаш да четеш, опитай се книга на английски, но предполагам ще ти е трудно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: bfb5cc81b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моята учителка по английски казва, че трябва много за наблягам на думите, защото иначе все едно решавам уравнения, без да знам числата от 1 до 10. Всеки ден уча по 20 думи минимум, като използвам флаш карти-на едни малки листчета пишеш от едната страна думата на бг, а от другата на английски и си ги въртиш, опитвайки се да познаеш как се превежда думата. Ако някоя има по-особен правопис я пиша по няколко реда. Не се вглъбявай прекалено много в граматиката, те дори повечето англофили не си я знаят перфектно. Аз гледам страшно много материали на английски и чета много и съм запомнила нещата, че са по определен начин. Може да не знам граматически какво е правилото, но знам кое как се използва и как точно се пише. Аз и по български съм горе-долу така, едно правило от граматиката не знам, а на тестовете все ми пишат "Отлична езикова култура". :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: e12d80e5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   360x10= 3600 думи :)) Ще можеш да разбираш, но няма да ти е достатъчно. Знам 2 чужди езика, и двата съм учила с много постоянство, направо инат. Имало е дни в които съм отделяла 5-6 на ден. :)) Искаш ли нещо с постоянство става. 10 думи ги учиш за 20 минути :)) сама си прецени това ли е максимума, който можеш да дадеш от себе си :)

Ако има значение на 21 години съм, също уча в друга държава на друг език.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ad1f59bf41
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От авторката:
Номер 1-благодаря ти за изчерпателния и полезен коментар.
Номер 2-уча английски в училище, но както ти сам казваш там нивото е много ниско и в 11-ти клас никой не се занимава с тебе допълнително. Оправяш се както можеш. Нямам възможност да ходя на уроци така, че трябва да уча сама. И знам, че ЩЕ УСПЕЯ.
Номер 3-много обичам да чета и чета много на български. На английски съм опитвала да чета една книга, но много бавно ми вървеше и бързо изгубих интерес.
Номер 4-аз също уча с флаш карти.
Благодаря на всички до тук! :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 02da496e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако имаш достатъчно желание, ще успееш да се справиш сама. Наистина е много важно да практикуваш изучавания език. А до ученето на думи - аз никога не уча думите поотделно, запомням ги от самия контекст без да се налага да ги вадя от текста. Имаш доста добра техника на учене.
Трябва да намериш това, което е най-ефективно за теб.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker