Езици - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (79672)
 Избор на редактора (68)
 Любов и изневяра (17893)
 Секс и интимност (9582)
 Тинейджърски (18206)
 Семейство (3751)
 Здраве (6558)
 Спорт и красота (3489)
 На работното място (1482)
 Образование (4365)
 В чужбина (968)
 Наркотици и алкохол (812)
 Измислени истории (693)
 Проза, литература (1265)
 Други (10534)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Езици
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 726 пъти
Здравйете! Аз съм момиче на 15 години от Варна. Знам английски език на ниво В2-С1 и немски на ниво В1, но имам желанието докато продължавам да подобрявам немския да науча и накой друг език. Тъй като през учебната година нямам свободно време, искам през лятото да се запиша на уроци по някакъв език. И ето там идва проблема-не знам кой език искам да уча. Чудя се между испански, италиански и руски. Без да гледаме трудността на езика, спиред вас кой би ми бил най-полезен? Благодаря предварително за вашите съвети.
ПС: Моля кажете и защо мислите че този език ще е полезен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 55b5b6683a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Продължавай сериозно с немския и е хубаво да знаеш и руски. Може да използваш апликацията DUOLINGO, за да учиш всеки ден без да губиш време по курсове.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: dce9b5d2a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   От тези трите, които си изброила най - полезен ще ти е руския. Защо?
Защото в бъдете Русия ще играе все по - голяма и по - голяма глобална роля и този език ще се търси, също така руснаци има из абсолютно цяла Европа и е възможно дори да си намериш работа в някоя държава от Западна Европа при руснаци дори и без да владееш местния език, това го казвам от опит. Руския е от друга езикова група и няма шанс да се объркаш с някоя дума както например немски-английски
Испанския е третия най - говорен език след китайски и английски, но не мисля, че би имала големи перспективи с него. Испания е в криза, а в Латинска Америка едва ли би отишла. Та те самите поемат какви ли не рискове дори и за живота си само и само да преминат границата и да отидат в САЩ. Има документални филми за такива хора от Гватемала, Никарагуа, Мексико. Също и точно в Латинска Америка са държавите с най - висока престъпност и най - много убийства на глава на населението - например Хондурас, Ел Салвадор, Колумбия, Венецуела, в която пък освен адски много убийства направо си е и в хуманитарна криза и нямат елементарни неща като тоалетна хартия, а вода само за по 1 час на ден, а е една от най - богатите на нефт страни в света. Смятай!
Италианския си е чиста загуба на време освен ако не възнамеряваш да живееш в Италия, но пък и там пари вече не се изкарват.
Освен руския мисля, че би имала перспективи с някой скандинавски език (съмнявам се на научиш фински, защото е един от най - трудните езици в света), така че норвежкия е добър избор. Защо?
Защото Норвегия е една от страните с най - високо качество на живот в света, а и в България се търсят хора за работа с норвежки и изкарват луди пари

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f704e7f3aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Френски.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: c93b9ab95a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   И аз мисля, че от трите възможности най-добре е да се ангажираш с руския. Хората преди мен са посочили защо, моите аргументи съвпадат с техните. Ако искаш някакъв различен език, аз бих залегнала над китайски или арабски. Доводите: китайците са в подем и в Европа, Щатите и навсякъде по света неизбежно ще има много контакти с тази страна, което значи и, че ще се търсят професионалисти с този език. Арабите пък заляха цяла Европа, неуки са много от тях и комуникацията с тях изисква също голям брой компетентни хора в следващите 20-тина години. Ако интересите ти са в областта на работата с хора, преподаването, социалната работа, психологията дори и мислиш да работиш в Европа, арабският ще ти осигури добър старт. Ако се интересуваш от икономика, технологии - китайски и руски имат повече смисъл.
Във всеки случай бих препоръчала да съобпазиш другите си интереси (професията, която смяташ да усвоиш) с езика, защото в някои дисциплинарни области някои страни имат повече приноси.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 620f6cdc91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Руския ще ти е напълно безполезен, освен ако не отидеш да живееш в Русия, което не виждам кой нормален човек би го направил. Казвам безполезен, защото вече всички странят от Русия и нито една държава в Европа не иска да прави бизнес с руснаци, защото знаят що за материал са. Някой западноевропейски език ще ти бъде много по-полезен.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a0e0e0710f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 5, говориш глупости. В Америка руски език най-много се търси от държавните институции.

-thatsgoodmoney

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9af5d7bb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Руски е по-хубаво... езика ще ти е много лесен да научиш и е и приятен. Страшно много хора говорят руски език и той се разпространява из целия свят.. да вярно е, че само в Русия той е майчин, но е популярен.
Испанския също е много хубав, но сега много хора го учат поради това че е "популярен"... но от друга страна ако научиш испански после ще разбираш и гд на италиянски защото попринцип те са доста еднакви...
Така е и ако научиш италиански ще разбираш малко испански... най добрия вариант според мен е руския защото той е един от главните езици в света ( а те са - английски, руски, немски, френски) така, че ти избираш... късмет :D

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 324e90937f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Говоря испaнски и руски от посочените езици. Испaнският е изключително лесен и приятен зa учене. Живея в Испaния и съм си вaдилa хлябa тук с руски език. Той е по- труден зaрaди пaдежите, но пък лесно се зaпомня зaщото е подобен нa бългaрският. Aко ще го ползвaш зa рaботa, трябвa дa е в стрaнa където ще е дефицит.
Не кaзвaш дaли смятaш дa рaботиш с тези езици, кaквa е целтa зa дa те нaсочим по- добре.
Но испaнският е много по- рaзпрострaнен в светa.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 03d49b74cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Руски език сто процента.

Първо - руския език е доста търсен език, тъй като масово всички завършват с научен що-годе добре английски език. Освен това Русия е страна със страхотна икономика, която не спира да расте и да се разраства. След време би могла да заминеш за Русия и да се устроиш там - там стандартът на живот е много по-висок, отколкото в България.

Но най-напред - вземи няколко сертификата за немския език и за английския, ако нямаш все още.
А и не си споменала - за развлечение ли искаш третия език, или професионално, защото има разлика.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 29932d33aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   ОТ АВТОРКАТА:
Благодаря на всички ви!
Номер 1: Благодаря! Инсталирах си приложението, много ми харесва, реших да започна с руския език и мисля че напредвам лека полека!
Номер 2: Изключително ти благодаря за подробния отговор! Беше ми наистина много полезен! Засега се спрях на руски, но след това може и малко норвежки да науча!
Номер 3: Благодаря, но не ми харесва френския нито по звучене, нито мисля че мога да го науча на уроци така или иначе.
Номер 4: Благодаря, спрях се на руски! Аз все още не знам къде и какво искам да уча след 12 клас и след това работя и затова просто искам да се подсигувя с поне още един език(руски) за всеки случай!
Номер 5: Благодаря за мнението ти, спрях се на руски, тъй като другите отговорили са на по-различно мнение, но ще имам и твоето впредвид!
Номер 6: И според мен не е правилно, но...
Номер 7: Благодаряя! Спрях се на руския, но ми харесва идеята ти за испански и италиански, и аз съм си го мислила, но най-вероятно ще ги бъркам двата езика хахахах.
Номер 8: Благодаря! Знам, че испанският е много разпространен, но то е само защото цяла Южна Америка говори испански, а аз не смятам да ходя там. Както казах и на номер 4, все още не съм сигурна какво и къде искам да уча след 12 клас и след тпва работя. Винаги ме е вълнувала биологията и по химия съм добра, но не знам дали ще мога да уча толкова време медицина или нещо от сорта след 12 клас и също дали ще изкарвам добри пари. Една приятелка иска да учи Зъботехника (не знам дали така се нарича), защото заплащането било високо, а една друга се интересува от козметична медицина (пак не знам дали така се казва), но и за нея не съм наясно дали имам хубаво бъдеще. И заради моята несигурност (и също така обичам да уча езици) се спрях на тези защото ще е по добре от това нищо да не знам. Реших, че може би руският е най-добрият вариант, тъй като в предна история в този сайт от преди много години метох, че някаква жена получавала 300-400 евро отгоре на заплата за работата й в Германия зашото знае руски!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker