НВУ ,,Васил Левски,, и струва ли си днес армията? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

НВУ ,,Васил Левски,, и струва ли си днес армията?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2299 пъти
Здравейте! Момиче съм. От сега казвам, че на коментари от рода, , дребна пикла, не знае какво иска, , ;, , гледай си цивилността, , и тн. няма да обърна внимание. Бях съвсем сигурна в решението си да стана български войник, но след известно ровичкане и четене на каква ли не информация се появиха някои съмнения. Първо искам да отбележа, че не съм взела това решение заради заплатите, ранното пенсиониране и не знам какви други предимства имат войниците. Аз просто искам да съм полезна на обществото, а не само на себе си, но спирам преди да съм станала досадна. Въпросите са ми към някой по компетентен и мисля, че по-добри отзиви ще има от хора, които не са служили в армията, но и не са зле настроени към нея, а имат реална оценка за нещата. Далеч съм от мисълта, че влизането в НВУ е лесно, чувала съм, че това става с много връзки. Ясно е, че българската армия е доста изостанала във финансов план, но не разбирам каква е пречката пред това да подготвя войниците си по-добре физически. Гледах доста видеа и снимки както на нашата, така и на чуждестранни армии и установих, че почти никъде другаде няма военни, приличащи на буренца, сещате се дето не могат да си носят шкембетата и това ме навежда на мисълта, че физическата подготовка в другите страни просто не позволява на новобранците да запазят шкембенцата си. Искам да попитам за физическата подготовка на българските войници. Ако някой знае каква точно е тя нека сподели, но до колкото разбрах тя не е нещо от което да ти иде да се откажеш. Честно казано това да капвам от умора и да оставам без дъх по време на тренировка някак си ме влече, колкото и глупаво да звучи, но все пак така се става войник. Общо взето въпроса ми е прост, а именно-струва ли си българската армия? Искам да има мисии, а не бездействие. Малко ме е шубе да не збъркам като избера тази професия. Моля за съвети!
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8f79300b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Още като прочетох, че искаш да си войник спрях да чета. Войникът е терорист. Няма никаква разлика. Войниците убиват невинни, атакуват държави, понякога воюват и срещу собственият си народ. Тази професия с нищо не е помогнала за развитието на света. Няма никаква разлика между онези от ИДИЛ и идиотите, които стрелят в пустуща, после воюват срещу невинни хора в Сирия, Либия, Афганистан, Ирак, Д Р Конго и други държави. Ти си ставай войник. После воювай срещу нас. То ако държавата обяви гражданска война, войниците ще трепят невинните. Кефи ме, че България няма голяма и селна армия.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2f2d99a95b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма смисъл, ще завършиш и ще те съкратят. На България не и трябва армия! Ако искаш да ставаш професионален войник, отивай в Френския чуждестранен легион.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2b91fe3c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Брат ми в момента е курсант в НВУ, , Васил Левски, , наистина не му е лесно държат ги много стегнато, до клетвата нямаха право да напускат университета. Отпуска имат само ако си я изкарат с оценки и добро поведение, 3, 4 човека са в една стая. Сега зимата ги карат да чистят снега в пространството на целия университет а той е наистина огромен, няма да ти е лесно там, по цял ден имат задължения.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 18dc3dd9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От Автора - до номер 2 замисляла съм се за фринския чуждестранен легион, както и за морската пехота на САЩ, но преди легиона е използвал чужденци вместо свои за войните си и ме притеснява, че и сега са със същата нагласа, а в пехотата имам чувството, че ще се бия за фалшивите каузи на Америка. До номер 1 - това е една от причините, поради които ме е страх да не сбъркам.
Благодаря ви!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 04a04ed87b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Военнослужещите в армията по конституция и по закона за отбраната на Р България не може да участват в политическия живот на страната, и да взимат участие в каквито и да е вътрешнополитически конфликти, те затова са и деполитизирани, и нямат право да членуват в политичесдки партии. Армията е основен инструмент за гаранитране на националната сигурност на една държава. Армията като структура е една от най-сложните социални организации, основна институция на всяка модерна държава, и може да допренесе за икономическото развитие на всяка държава чруз увеличаване на нейните производствени мощности, пример бившият СССР. Добра професия с бъдеще. Успех! а, и, не съм военен нито полицай!

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: f5c88ab6c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не е за жени. Сега пускат по няколко, за да не кажат, че дискриминират. Жените само развалят семействата на офицерите. Напълно бездействат и тъпеят в поделенията. И хем говориш за НВУ, хем за войниклък. Там учат за офицери. Жена офицер е несериозно, а войничка- смешно. Но май е по добре, отколкото да си сервитъорка. Хубаво майчинснво ще вземеш, спокойна среда и сигурен доход.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 18dc3dd9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От Автора: До номер 4- факта, че няма да ми е лесно не ме притеснява. До номер 7- хм не мисля, че жените там тъпеят, напоследък броя на желаещите жени нараства, там ги приемат наравно с мъжете и не се справят по-зле от тях, просто мнението ти е типично мъжко.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b825879315
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   А ако офицерите не тичаха след тея жени и бяха мъже, сигурно нямаше да им развалят семействата ;);) още един комплексар
ж20

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ba5f912ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2 до автора, дума да не става, не ги слушай тези многознайковци! Ще си загубиш времето ако се запишеш в НВУ. Пробвай се в Френския чуждестранен легион, препоръчвам да научиш френски иначе си бита карта. Ако те приемат в легиона, идва ада. Легиона служи в Сирия в момента.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: b74207b5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   То и в нашата армия пак ще се биеш за фалшивите каузи на Америка, Русия и кой ли още не. А и за тези на България да се биеш... То ние тука нямаме кой знае какви каузи и велики идеи, защото на повечето българи им е трудно да свържат двата края и само мислят как да си осигурят прехрана за себе си и за децата си и нямат време да се занимават с друго. А малко ли български войници намериха и сега намират смъртта си във войни, които изобщо не са наши и не водим ние и нямаме полза от тях. То като цяло от войните полза никога няма и няма да има, но това е отделен въпрос. Войниците са просто пионки в ръцете на правителството, не че това е от голямо значение, но в случая дори не на нашето собствено. Те може и да се заблуждават, че служат на народа и се борят за велики идеали, за свобода, за равенство и други подобни, но всъщност дават живота си заради жаждата за власт на някакви си смешни човечета.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 062a9de259
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Всички държави в които си мечтаете да живеете - Америка, Англия, Франция, Германия - имат СИЛНИ АРМИИ! Няма силна държава без силна армия. Само, че армията не е кръчма - всеки си служи в собствената, а не където си хареса. Авторката е българка, в какви френски легиони я пращате? Това се нарича предателство. Освен това френският легион не е армия, това са банда наемни убийци които изпълняват мокрите поръчки на френското правителство. А кой от пишещите тук познава български офицери? Защото аз познавам и повечето са сериозни хора, а не връзкари както ги описват някои коментиращи. Имат семейства, заплащането е добро и живеят добре. Вярно е, че армията ни в момента не е в добро състояние, но това ще се промени и промяната зависи от нас - никой няма да дойде и да ни подари голяма армия. Ние сами трябва да си я изградим. Във Франция или Америка да не би някой да им е подарил армията? Не - сами са я изградили. Затова сега живеят добре. Айде стига толкова, че много се отплеснах...
Авторке - добре си се ориентирала! Ако си физически здрава, дисциплинирана и не се плашиш от работа - в Българската армия ще намериш своя дом. Успех! Препоръчвам ти да прочетеш малко история, не само защото ще ти трябва за приемните изпити, а и за да видиш каква армия сме имали в близкото минало - страшилище, всичките ни съседи са треперили от нас. Нека това ти служи като мотивация :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker