Матура по История - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Матура по История
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 2132 пъти
Здравейте! :)
Момиче на 17 години съм- 11-ти клас.
Все още не съм решила какво искам да уча за в бъдеще. Мечтата ми е да продължа с Интериорен дизайн (което уча и в момента), но никой не вярва, че ще успея. Затова си мисля, че ще е по-добър избор графичен дизайн или нещо подобно.
В 12-ти клас освен матура по Български език и литература трябва да държа още една по избран от мен предмет. Насочила съм се към Историята и исках да попитам тези, които също са държали матура по История каква оценка са изкарали, колко трудна е била матурата, колко време са се подготвяли, сами ли са се подготвяли или са ходили и на уроци, как са се справили с писмената задача на матурата и т. н.
Общо взето всичко, което би ми било от полза.
И накрая, дали си струва да уча толкова много или просто да запиша Философски цикъл като всички останали, само защото е по-лесно.
Благодаря на всички предварително! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: 5f70094ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съвет: По добре пиши философски цикъл. Матурата по история е рискован ход. Убедих се по - трудния начин преди години.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 350849a42e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Който ти е казал, че философският цикъл е лесна за вземане матура жестоко те е излъгал. Да, вярно в сравнение с историята е по-лесно, но това не означава, че нищо не се учи, за да се изкара прилична оценка(над 4, 5).

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 47e36c3800
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз държах матура по история и наистина се изисква много време да се подготвиш. Това е матурата, която съдържа най-много материал за учене. Не мисля, че само подготовката от училище ще ти стигне аз ходих целия 12 клас на частни уроци и изкарах 5. 9. Аз избрах историята не защото ще продължа с право или нещо такова, а защото ми беше любим предмет и си мислех, че по-лесно ще запомням. Но има много години за учене, а накрай на матурата те питат само за 10 от тях. Има и много понятия за учене, трябва да можеш да разпознаваш част от документ и да посочваш неговия автор и с карта да работиш. Освен това и историческото есе накрая не е лесно. Наистина е много труд, за да се представиш добре на матурата по история и накрая виждаш как твоите съученици, които отиват на биология или философия почти не са учили, а също имат висок резултата, защото там материала е по-малко. Затова си помисли дали ти се занимава, защото на мен както ми беше любим предмет така на моменти ми идваше да хвърля всичко и да избера биология. Успех с решението!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1d27b077b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 4, защо си мислиш, че матурата по биология е лесна? Напротив, много по-трудна е от историята.. При биологията има много трудни теми както и задачи - ДНК.. иска се мислене в задачите и то здраво, а историята е зубрене, логика не ти трябва.. И само за справка, моята матура беше по математика :)

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 8d88727336
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Привет!
Имах честта да държа матура по история преди две години. В момента съм студент по медицина втори курс. Избрах историята, защото винаги ми е била любим предмет в училище и беше като един вид последно сбогом с нея преди да ме приемат медицина (в момента нямам време и сили за нея).
Хората преди мен са прави и не са те излъгали като са казали, че ДЗИ по история е тежък изпит. Не защото историята е трудна като материал, а от гледна точка на многото обем. Аз пък взех, че го комбинирах с обемните КСИ по биология и химия. Но нещата ми се получиха, макар да нямах много време за историята успях да се подготвя и да изкарам 5, 53 на изпита (което за мен беше ОК).
Съветвам те, ако наистина харесваш историята и си готова да почетеш повече от твоите съученици, да запишеш ДЗИ по този педмет. Материалът е много, да (предполагам знаеш, че изискват Българска история и история на Най-новото време - XXвек), но пък по-лесно се чете и учи много материал, но интересен, отколкото малко, но безинтересен. В случай, че се насочиш към историята ще си позволя да ти дам съвет да учиш повече история на България и най- вече Средновековие и Възраждане, защото последният въпрос най-често е от тях (досега не знам да се е падал материал от XXвек). Сега си спомням, че последният ми въпрос беше за цар Симеон и неговото управление, а грешките ми бяха най-вече на Следосвобожденска България, защото за нея не ми остана много време. Обърни внимание и на плановете на нацистите по време на ВСВ (Вайс, Барбароса и др. ), на фронтовете и генералите, на процесите в Нюрнберг и като цяло на събитията около Войната. (1938-1947г. )
Надявам се да съм помогнал. Успех! :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 1e81635b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:
Номер 3 не си мисля, че матурата по Философия е лесна. Имам предвид, че е по-лесна от тази по История.
На останалите и най вече на номер 6, благодаря за изчерпателните отговори.
:)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker