ТУ-София - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ТУ-София
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 1879 пъти
Здравейте, на всички решили да се спрат на темата и да помогнат с отговорите си. Замислям се да кандидатствам в ТУ (но, да вече го знаете от заглавието), само че МНОГО ме притесняват изпитите по математика (с нея сме смъртни врагове) и искам да попитам дали трябва да ми е по-сериозна математиката или може и с по-малко да мина. Четох, че се изучават и химия, и физика (я виж ти, доста врагове си имам). Също така ме интересуват и другите изпити и дали си струва университета.
А да, забравих да спомена искам да вляза в "Компютърни системи и технологии".
Ще добавя и, че не съм много в час с компютрите, но за това искам да отида там.
Ако има някой запознат ще се радвам да сподели мнението си.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: 492137b7f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Компютърни системи и технологии е на немски език. Компютърно и софтуерно инженерство е на български и преди името му е било КСТ. Сигурно за тази специалност говориш. Там бала е много висок. Освен с изпит можеш да влезеш и с матура по математика и тя умножена по 3 като изпита или с матура по БЕЛ умножена по 2, 9. Чудя ти се какво ще правиш там. Математиката ще ти най-малкия проблем. Ще имаш предмети по които ще трябва да правиш много курсови работи и протоколи. Още първия семестър ще започнете с чертежи. Аз съм първи курс и много мой колеги се чудят какво правят тука. Някой вече и прекъснаха още преди изпитите. Електроника съм. "Враговете" ти ще се увеличават много докато завършиш. Но можеш да влачиш колкото си искаш изпити. И да ти кажа още нещо, ако искаш да ставаш програмист и мразиш и математика и глупостите които се учат в ТУ по-добре влез във Софтуни. Провери за това в интернет. По-добре е от университет.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: a701dee34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Избягвай това "учебно" заведение. Студент втори курс съм, специалност комп. и софт. инженерство и ужасно много съжалявам, че се записах тук. Преподаватели, които нямат никаква мотивация & подход и които открито признават, че не желаят да ти помогнат допълнително, тъй като това нямало да им носи някаква допълнителна печалба, ненужни предмети, от които само 10 % са свързани по някакъв начин с огромната сфера на компютрите, спорт 2 пъти седмично първите 2 години, нулева практика, програма от 90-те, която няма нищо общо с настоящето и реалността, ужасни учебници и ръководства, "написани" т. е. копи-пейстнати с доста пропуски от руския. Ако нямаш подготовка на математика второ равнище, ще имаш кански мъки с част от предметите. Ако не си от София и нямаш средства за квартира, можеш да попаднеш на абсолютни идиоти в общака (имам много горчив опит със съквартиранти, които не се съобразяват с теб и корумпирания СОС на университета). Ако очакваш тука да те учат за компютри или въобще да те научат на нещо си в дълбока грешка, на практика се подготвяш вкъщи и после се явяваш на изпити като през семестъра правиш само някакви упражнения от 90-те с още 4-5 души всеки път и естествено не придобиваш никакви умения и даже не схващаш за какво става въпрос (ако нямаш някаква основа). Ако искаш да си огорчиш живота, давай. Иначе ако можеш - за чужбина.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 44b96d013b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изпитът е труден. Аз се явих след подготовка, но изкарах двойка.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 7bcff6cf93
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много благодаря за отзивите. Съгласна съм с всичко което казахте защото почти всичко, което чух за ТУ е от този сорт. Номер 1 - ще ми кажеш ли нещо повече за Софтуни. Намерих сайта, но там няма подробна информация. Инересуват ме специалности, курсове, изпити, датите им, трябва ли да имам завършено средно (все пак не е университет) и всичко важно.
Благодаря Ви!

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4599be49fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това не е университет, а Софтуерна академия на Светлин Наков. Много хора казват, че там се научава по-добре програмирането, защото не се учат стари неща за програмирането и математика. Има и много видеа в интернет. Влиза се с излит на C# а има и подготвителен курс за влизане. И аз не знам дати и други неща. За тези които се вижда, че разбират много Сетлин Наков им намира и работа. И да знаеш, че на програмистите не им търсят диплома и затова е все едно дали ще завършиш университет или Софту и или нито едното.

 
  ...


...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 4599be49fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Забравих нещо. Там може да влезе всеки. Има и ученици.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker