Невзети изпити на ликвидация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Невзети изпити на ликвидация
преди: 7 години, 3 месеца, прочетена 13723 пъти
Какво става след като не си вземеш изпит и на ликвидация и те скъсат? Отнемат ли студентските права на студента, т. е прекъсва ли окончателно обучението на студента? !! Или има право на колкото си иска ликвидации? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 3 месеца
hash: c069db8dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи от университета, но по принцип би било глупаво да ти прекъснат правата, щото все пак взимат пари за тебе. В повечето университети имаш право да се явяваш на други изпити след ликвидация, но ще трябва да е с молба до декана примерно, запознай се с правилата на университета или питай директно в учебен отдел.

Аз като завърших софийски, взех 2 изпита от първа година чак накрая...

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e36d3f5fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Зависи с колко невзети изпити можеш да запишеш горен курс. Моята специалност ветеринарна медицина ми позволява до 2. Имам два изпита които ги влача на ликвидация вече трета година. Ако имам и трети невзет прекъсвам за една година но не си губя студентските права

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 2a89732fd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

3.   Годината се презаписва условно и декември месец пак на изпити,но обаче те се доплащат.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 5402bc5644
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Запознах се с вътрешните правила на университета ти. При нас, едно време, с два невзети изпита нямаше право да се записва годината. С много мъки и ходене по кабинети, след подадена молба до ректор/ декан на факултет и описана ситуация, защо не си успял да си ги вземеш се разрешаваше записване. Не знам как работи системата сега и за кои студенти. Успех.

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: 47dd740a86
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами намери прочети правилника на университета, в който учиш там ги пише тия работи. Предполагам го има на сайта му. За всеки ВУЗ е различно примерно в ТУ и СУ влачат по няколко изпита в УНСС обаче не е така можеш да запишеш следващата година само с един не взет ако имаш повече от един прекъсваш и после повтаряш курса.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b79d772f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ами човече, виж сега-мога само да ти кажа в Шуменския университет как стояха нещата с тез изпити, по простата причина, че него съм завършил... а иначе, както ти казаха по-горе, във всеки университет е различно-в София е едно, във Варна друго, а в Шумен-сега ще видиш! ...
Значи(поне при нас в Шуменския), издъниш ли се и на ликвидацията по даден изпит, след нея тръгват т. нар. условни изпити, т. е. влачиш, докато не го вземеш изпита-може да са няколко условни. Но тука се плаща-купуваш си протокол за 15лв, щото без него не те пускат на изпита и те гонят, а иначе предварително се уговаряте с преподавателя за ден, месец и час на изпита, и ако на него се провалиш, следва нов, и още 15лв за протокол за явяване на него, и-можеш до 4 курс да си влачиш така, такива ти едни работи! ... Но да ти се отнемат правата и да те изключат, след като не си си взел изпита-няма такова нещо, човек! И не само в Шумен е така вече, предполагам-кой в днешно време иска да губи пари, че да изключва студенти заради неиздържани изпити? ! Те едвам си запълват бройките в десетки специалности, че ше те гонят оттам-няма!!! Кой не иска да му пълнят гушката с пари от такси и пр. (щото и на държавна поръчка да си, пак заминават пари, нали), които май после отиват за заплатите на преподавателите във ВУЗ-а... И тук не говоря за свободните, частни там университети, за държавните ми е мисълта!
Просто-много пари лапат тези "университети", а какво ти дават насреща-нищо! Една самоподготовка и нищо повече, сам трябва да си търсиш и да се развиваш, инак няма смисъл-затова и вече никога няма да пиша висше, по никакъв повод! ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker