Спасение от общежитието!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Спасение от общежитието!!!
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 3423 пъти
Здравейте! Откакто живея на общежитие животът ми е ад. Аз съм по-тих тип човек, имам нужда от спокойствие и лично пространство.
Положих изключително много усилия, за да ме приемат като студент по медицина и, когато това стана факт бях изключително щастлива. Но в момента, в който престъпих прага на общежитието, аз се оказах с разбити надежди. Не се оплаквам от мизерното обзавеждане, нито от хлебарките, с които не се справям(колкото и с каквито препарати да чистя). Потресена съм от хората, с които съм принудена да живея. Нещата стоят така, че студентското общежитие, което би трябвало да е място за почивка и учене, всъщност е хан, за други бардак, а за трети АД в който душата се изтезава. Вече смених две общежития и ми омръзна от несъобразителни и безпардонни хора. На нито едно от местата не може да се спи пълноценно- масово се заспива към два, три часа, а за мен това означава 3-4 часа сън, понеже имам ранни лекции и упражнения. Канят си гости и любовници- съвкупляват се пред "публика" без да им е проблем. Когато опитам да поговоря с тях ми казват, че това е Студентски, а не Пенсионерски град!!! Наситих се на наглост, простотия и несъобразителност. Омръзна ми от безсънни нощи, нервно напрежение и т. н. Питам Господ всеки ден с каквосъм заслужила този живот и защо ме изпраща в среда, която не е за мен? ! Обвинявам се, че не мога да открия начин да се избавя от този Студентски АД!!! Като цяло живея в пълен ужас, защото медицината е трудно съвместима с работа, а семейството ми не разполага с нужните средства за квартира или жилище. Не ми се живее такъв живот и вече все по-често мисля да го прекратя. Омръзна ми от този тормоз и безпаричието.
Ако някой от вас е изпадал в такава ситуация и е намерил изход или има идея, горещо моля да я сподели!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 65151cd3ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами подай молба към домакинката или администрацията на общежитията да ти сменят стаята с такава с по-спокойни съквартиранти. Аз съм прекарал 5 години в Студентски, знам за какво говориш, но аз нямах проблем със съквартирантите, нито със самия Студентски. Бях в стая за 3-ма, втори курс дойде един дето нещо не ни хареса и си се премести в друг блок. Никой не те държи насила там.

На мен лично Студентски ми харесва и се оправях и с ученето, и с купоните. :)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ba5a7af494
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Това не е твоето място и не знам как може да си очаквала нещо различно от обжещитие!
Спокойствието и личното пространство, от което се нуждаеш не съществува и няма как да съществува там. Много и различни хора, живеещи на едно място е хаос и непрестанен сблъсък на мнения - някои обичат това, други не. Единственото ти спасение е да си намериш квартира и съквартирантка, с която да си делите разходите. Друго решение няма. Както ти имаш нужда от спокойствие и лично пространство, така и други имат нужда от напълно обратното. Никой не е виновен - просто има различни мнения.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: f822ba0487
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Милата, много добре те разбирам! За съжаление тези като теб, които действително искат да научат нещо, са единици. Защо не пробваш да намериш още 2-3 момичета и с тях да наемете квартира в някой от по-евтините квартали? Така хем ще е на поносима цена, хем ще е доста по-спокойно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 0f747c9025
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Започни работа през лятото на морето, примерно. Спести пари и се изнеси на квартира. И така всяко лято. Другият вариант е през уикендите да работиш някъде. Има и студентски бригади в САЩ. За Там е нужна известна начална сума, но със спечелените пари ще може да си плащаш самостоятелна квартира. Имаш изход, направи го.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3462b58dce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Бях в абсолютно същото положение и преди седмица прекъснах... заради хората, с които се сблъсках в общежитието. Успехът ми много се влоши (запознах се с двойките), видях, че максимумът, който мога да постигна по този начин в най-добрия случай са взети изпити, без да мога да абсорбирам материала, изпитвах раздразнение или апатия към почти всичко, налагаше ми се да прекарам всеки уикенд в пълно бездействие, страх ме беше да се прибирам, тъй като съквартирантите при моя липса или си устройваха купони или не заключваха вратата, загубих онова желание, което ме съпътстваше в началото и в крайна сметка реших, че ще е по-добре да намеря коренно решение на проблема и след това да продължа обучението си.

Съчувствам ти, защото знам какво е, и аз като теб се преместих няколко пъти и стигнах до извода, че няма как да се отървеш от тези нещастници. И аз като теб исках единствено спокойствие и покой (и малко повече пространство) след като се върна от университета, но за съжаление това са последните неща, които можеш да намериш в общаците. Благодарение на невъзпитаните егоисти, които са там, защото искат да живуркат още няколко години на гърба на своите родители и комунистите, които смятат, че пространството (физическо и лично) е лукс и ти нямаш право на него, общежитията са пълен ад за хора като нас.

Какво можеш да направиш? Отиваш в ТЕЛК и им плащаш, за да станеш студент със специални потребности или не им плащаш и се опитваш да ги убедиш, че си луда, опасна, сомнамбул и т. н. Или отиваш при корумпирания директор, отговарящ за общежитията и го черпиш с бонбони, шоколад, алкохол, ядки и др. Всички хора в единични стаи, които познавам аз са или чуждестранни студенти (получили достъп чрез втория метод) или бг студенти (получили достъп основно чрез първия метод). Аз миналата година подадох сигурно 6-7 молби и дори веднъж не ми се обадиха... по честния начин просто не става. Успех и дано да успееш да се измъкнеш от този ад.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: eb041e4086
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Нищо не се е променило за последните 20г. Аз изкарах на общежитие 2 седмици и отидох на квартира. Знам, че следването ти изисква много време, но не можеш ли да работиш по малко, за да имаш пари за квартира?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 23 дни
hash: 874448c41d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Потърси квартира с хазяйка (в смисъл хазяйката да живее в същото жилище). Тя най-вероятно няма да ти пречи да учиш. Гледай ти да си единствената квартирантка. Ще си имаш стая. Мисля, че наемът няма да е повече от 200 лева (разбирам, че и това е много). Жената ще ти се радва. Вероятно е обаче да има хлебарки - просто такива хора са бедни и гледат да си купят храна и лекарства, за пръскане с отрови просто не им остават средства.
Съветвам те да слезеш на спирката на Лесотехническия университет и да огледаш стълбовете за обяви (от двете страни на улицата). Също иди и на спирката на Техническия, изобщо разгледай всички стълбове по улицата, която отива университета.
Много нерви съм потрошила с кофти съквартирантки...
Съвет последен: не знам дали си християнка... Ако си, иди в криптата на свети Серафим Соболев в Руската църква (трябва да слезеш надолу по стълбичките), напиши си желанието и го пусни във високата кутия в помещението с гроба му.

 
  ...
преди: 7 години, 21 дни
hash: 7cbbd97545
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Решението е едно - квартира. Номер 7 ти е дал/а добър съвет.
Аз бях в същото положение като студентка.
Моето решение беше да живея мизерно, не съм си купувала дори дрехи, носех старите, не съм ходила никъде - нито на кино, нито по заведения/дискотеки. За мен не беше проблем, понеже така или иначе винаги съм била аутсайдер.
Не знам това за теб дали е възможно, не ти казвам, че трябва да направиш същото. Просто споделям аз какво избрах.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: cc2103a237
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз бях и отчасти съм в същото положение. Няма как да промениш хората, а, опитвайки се да ги накараш да се съобразяват с теб, само ще се вкараш в конфликти и ще ти коства нерви. Послушай съвета на хората, коментирали по-горе, и се изнеси на квартира.

Иначе, животът със съквартирант(и) също може да е полезен - разбираш какви хора съществуват, което си е житейски опит. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 42331c22b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   А да си се замисляла някога, че проблема може би е в тебе и в това, че имаш прекалено много претенций?
Аз съм момче, студент съм и знам за какво става въпрос. Правили сме купони, напивания, щуротий... винаги в реда на нещата и никога не е имало оплаквания. За Студенски град лягането в 1 2 3 часа си е нещо нормално ще свикнеш споко. Еми не е като при мама и тати да ти пазят тишина и да не те закачат да си спиш спокойно ама какво да правиш-нещата от живота. Това му е хубавото на Студенски град, че точно такива като тебе се научавате, че има и други хора наоколо и света не се върти около вас. Ако не квартирка и така
ПС. Това, че човек прави купони понякога и секс не значи че не е отишъл там за да учи ;)

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e0ff93b98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Номер 10, чуваш ли се? Момичето учи медицина. Вие научете, че има други хора освен вас и някои влизат в университетите за да учат! И то специалности, за които се изисква много труд! Ако това ви пречи давайте вие пари за по-скъпи квартири и да видим там кой ще търпи!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e49f455516
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ами, 10, не сте само и вие с купоните и сексовете. Има и други хора около вас! Специално за второто има хотелски стаи. Защо трябва някой да се изнася на "квартирка", понеже не можете да си удържите нагона и простотията?

Един познат, бивш съученик, се е хванал с казахстанка. Този пост ме накара да се замисля дали и тя е същата като твоите съквартирантки. :D


Black Sabbath

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker