България или Нова Зеландия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

България или Нова Зеландия?
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1460 пъти
Здравейте! Аз съм на 17 години и живея в Нова Зеландия. Скоро идва време да кандидатствам за университет и се колебая между Нова Зеландия и България. Насоката ми е туризъм, хотелиерство, хотел мениджмът. Намерих два университета в България с тази специалност, единият е VUM (Varna University of Management) а другият е University of Sheffield International Faculty (филиал на английския университет Sheffield) в София. Ако някой има информация за посочените горе университети моля да помогне. Нова Зеландия не е моето място и не бих искала да продължавам да живея тук. Бих искала да се върна в България за постоянно, но незнам дали да уча в Нова Зеландия висше или в България. Също така не съм запозната с това каква работа ще мога да си намеря в България (София) примерно като мениджър в хотел, на каква заплата и дали евентуално ще се признае Ново Зеландската диплома ако реша да уча в Нова Зеландия. Благодаря предварително и се надявам историята ми да бъде публикувана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: fd242ce6cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За признаването на дипломата ти от Нова Зеландия попитай в българското Министерство на образованието. Незнам за заплатите в хотелиерския бранш, но средната работна заплата в България е 700 лева, така че ще получаваш горе-долу толкова. Ако имате жилище в Бг може и да ти стигат, но ако трябва да плащаш квартира парите няма да ти стигат. Имай предвид, че през зимата 5 месеца се плаща по 100 лева парно и т. н.
За образованието не мога да ти кажа. Защо не опиташ с новозеландска диплома да кандидатстваш във Великобритания? Или в Канада? Те са в Британската общност.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 1e81e48258
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ела си в България. В София можеш лесно да си намериш работа по специалността ти. Хората са приятни и много широко скроени. В българските ВУЗове е почти рай. Компетентни преподаватели, които са винаги на среща, за да ти помогнат. Въобще България е страна пълна с перспективи. Но най-ми харесват хората в България, слънчеви, възпитани, културни и най-вече позитивни. Разбира се, че трябва да зарежеш Нова Зеландия. Ела и работи и живей в родната си страна. Разхождай се из стара София и ще усетиш страхотната, направо магическа атмосфера на една от най-старите столици в Европа, разхождайки се по Лъвов мост, старата централна баня, джамията пред ЦУМ... и т. н. А да не говоря за другите ни старинни градове. Ако казвам, че в столицата ни е рай, в провинцията е два пъти рай. Прочети в интернет и ще видиш, че България е най-доброто и безопасно място за живеене в цяла Европа. Имаме страхотно здравеопазване и при това почти безплатно. Безплатна и много добра образователна система. На първо, или на второ място сме с Европа по доходи и сме на последно място по смъртност. Това са статистики, можеш да ги видиш в Гугъл. Така, че след толкова плюсове хващай самолета и направо се върни в нашата прекрасна България.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 574c15cc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здрасти малко извън темата но да те попитам какво не ти харесва в Нова Зеландия? аз е интересувах за емиграция преди време на там защото в интернет това което гледах за там изглежда доста привлекателно да живееш на място с чист въздух и сред такава хубава природа и предполагам не чак толкова малки заплати разкажи малко ако можеш

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 83b267fae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако искаш на учиш туризъм, не виждам смисъл да се връщаш в България, защото възможностите тук са много ограничени. Имам познат, който учи туризъм в Марбея и е много доволен, защото това е много известен курорт и там почиват страшно богати хора, съответно се правят и добри пари. По нашите курорти ходят предимно Европейци и Руснаци, които нямат големи възможности. Просто идват тук, защото им е евтино. Парите са по най-известните курорти - Ибиса, Сен Тропе, Марбея и т. н. Можеш да учиш из цяла Европа и то на прилични цени, разтърси се из Гугъл.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e359f5fc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Според мен ще направиш огромна грешка ако се върнеш да учиш или живееш в България. За Варна не знам. За университета. който спомена. че е филиал се намира в София. Аз също исках да уча там същото като теб. Реших да посетя въпросното място. То е една малка сграда на два етажа. Вътре пода е балатом. супер стар. стаите са със стари маси и компютри и като цяло е една дупка. Едвам събират по 20 човека. за да имат някакъв уж клас. а стаята е за 100 човека и седи празно. Масово учат чернокожи или като цяло чужденци. Искат ти 6000 лева на година за тази мизерия. Няма шкафчета. няма нищо луксозно. По-зле от обикновено училище. Ако искаш да замениш Нова Зеландия с това окей. Иначе нашата държава става все по-зле и по-зле. С Професията която искаш ще взимаш 1000 лева в София. а наемите са се изравнили с тези в Гермамия и Холандия и един двустаен е 600 лева на месез. Прецени си как ще живееш така. По-добре кандидатствай другаде в Европа или се примири. че ще си в родината си. но ще живееш доста по-зле от сега. Аз също не живея в България от година насам. Не се примирих с това. Нямах пари да си купя едни оригинални маратонки. Сега успявам през месец да си купувам нови без проблем. Оригинални и маркови. Направи си сметката.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e359f5fc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен ще направиш огромна грешка ако се върнеш да учиш или живееш в България. За Варна не знам. За университета. който спомена. че е филиал се намира в София. Аз също исках да уча там същото като теб. Реших да посетя въпросното място. То е една малка сграда на два етажа. Вътре пода е балатом. супер стар. стаите са със стари маси и компютри и като цяло е една дупка. Едвам събират по 20 човека. за да имат някакъв уж клас. а стаята е за 100 човека и седи празно. Масово учат чернокожи или като цяло чужденци. Искат ти 6000 лева на година за тази мизерия. Няма шкафчета. няма нищо луксозно. По-зле от обикновено училище. Ако искаш да замениш Нова Зеландия с това окей. Иначе нашата държава става все по-зле и по-зле. С Професията която искаш ще взимаш 1000 лева в София. а наемите са се изравнили с тези в Гермамия и Холандия и един двустаен е 600 лева на месез. Прецени си как ще живееш така. По-добре кандидатствай другаде в Европа или се примири. че ще си в родината си. но ще живееш доста по-зле от сега. Аз също не живея в България от година насам. Не се примирих с това. Нямах пари да си купя едни оригинални маратонки. Сега успявам през месец да си купувам нови без проблем. Оригинални и маркови. Направи си сметката.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e359f5fc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен ще направиш огромна грешка ако се върнеш да учиш или живееш в България. За Варна не знам. За университета. който спомена. че е филиал се намира в София. Аз също исках да уча там същото като теб. Реших да посетя въпросното място. То е една малка сграда на два етажа. Вътре пода е балатом. супер стар. стаите са със стари маси и компютри и като цяло е една дупка. Едвам събират по 20 човека. за да имат някакъв уж клас. а стаята е за 100 човека и седи празно. Масово учат чернокожи или като цяло чужденци. Искат ти 6000 лева на година за тази мизерия. Няма шкафчета. няма нищо луксозно. По-зле от обикновено училище. Ако искаш да замениш Нова Зеландия с това окей. Иначе нашата държава става все по-зле и по-зле. С Професията която искаш ще взимаш 1000 лева в София. а наемите са се изравнили с тези в Гермамия и Холандия и един двустаен е 600 лева на месез. Прецени си как ще живееш така. По-добре кандидатствай другаде в Европа или се примири. че ще си в родината си. но ще живееш доста по-зле от сега. Аз също не живея в България от година насам. Не се примирих с това. Нямах пари да си купя едни оригинални маратонки. Сега успявам през месец да си купувам нови без проблем. Оригинални и маркови. Направи си сметката.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e359f5fc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Според мен ще направиш огромна грешка ако се върнеш да учиш или живееш в България. За Варна не знам. За университета. който спомена. че е филиал се намира в София. Аз също исках да уча там същото като теб. Реших да посетя въпросното място. То е една малка сграда на два етажа. Вътре пода е балатом. супер стар. стаите са със стари маси и компютри и като цяло е една дупка. Едвам събират по 20 човека. за да имат някакъв уж клас. а стаята е за 100 човека и седи празно. Масово учат чернокожи или като цяло чужденци. Искат ти 6000 лева на година за тази мизерия. Няма шкафчета. няма нищо луксозно. По-зле от обикновено училище. Ако искаш да замениш Нова Зеландия с това окей. Иначе нашата държава става все по-зле и по-зле. С Професията която искаш ще взимаш 1000 лева в София. а наемите са се изравнили с тези в Гермамия и Холандия и един двустаен е 600 лева на месез. Прецени си как ще живееш така. По-добре кандидатствай другаде в Европа или се примири. че ще си в родината си. но ще живееш доста по-зле от сега. Аз също не живея в България от година насам. Не се примирих с това. Нямах пари да си купя едни оригинални маратонки. Сега успявам през месец да си купувам нови без проблем. Оригинални и маркови. Направи си сметката.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e359f5fc54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен ще направиш огромна грешка ако се върнеш да учиш или живееш в България. За Варна не знам. За университета. който спомена. че е филиал се намира в София. Аз също исках да уча там същото като теб. Реших да посетя въпросното място. То е една малка сграда на два етажа. Вътре пода е балатом. супер стар. стаите са със стари маси и компютри и като цяло е една дупка. Едвам събират по 20 човека. за да имат някакъв уж клас. а стаята е за 100 човека и седи празно. Масово учат чернокожи или като цяло чужденци. Искат ти 6000 лева на година за тази мизерия. Няма шкафчета. няма нищо луксозно. По-зле от обикновено училище. Ако искаш да замениш Нова Зеландия с това окей. Иначе нашата държава става все по-зле и по-зле. С Професията която искаш ще взимаш 1000 лева в София. а наемите са се изравнили с тези в Гермамия и Холандия и един двустаен е 600 лева на месез. Прецени си как ще живееш така. По-добре кандидатствай другаде в Европа или се примири. че ще си в родината си. но ще живееш доста по-зле от сега. Аз също не живея в България от година насам. Не се примирих с това. Нямах пари да си купя едни оригинални маратонки. Сега успявам през месец да си купувам нови без проблем. Оригинални и маркови. Направи си сметката.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7949eeb68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като се върнеш в България много скоро ще ти се иска пак да отидеш в Нова Зеландия.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7949eeb68c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 2, защо говориш глупости? Къде видя безплатно образование освен в Симеоново, и то защото там е за полицай. И кой ти каза, че образованието е много добро. Затова ли има толкова сервитиори с висше образование. А пък това за страхотното и безплатно здравеопазване ме разсмя доста. Ти от луната ли падаш или? А София е най-голямото село в България. И кое му е безопасното, не гледаш ли новини. Само убийства, катастрофи и бабички които хвърлят парите си от прозореза на измамници. И рая на българските вузове, е че ходиш от купон на купон и харчиш парите на вашите.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: e9b31affa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Какво ще кажеш за това: Здравейте, на 17 години съм и седя на един стол с лакти подпрени на масата. На масата имам поставени две средноголеми купи. Едната е с токущо изсрани лайна, а другата е с наскоро закупени от магазина свежи ягоди. И се чудя коя купа да изям и ако може някой да ми помогне в избора, ще му бъда благодарна. Мерси!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: beefd7e33a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 12 си хвърли парите през терасата на номер 2.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4b9036c4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В Нова Зеландия. В България най-вероятно нямаш жилище. Можеш да отидеш на квартира, но заплатите са ниски. В Нова Зеландия и да нямаш жилище в града в, който ще учиш, там заплатите са по-високи. Образованието и в двете държави ще е еднакво качествено. А и пари за билет, ще трябвахда се връщаш в Нова Зеландия и пак в България, и после за обратно, ще ти излезе солено и с години ще работиш, за да си ги възстановиш тези пари. Най-добре в Нова Зеландия.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d94f903f5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И аз живея в НЗ, но се пресетих на твоите години. Отиди си в Бг, ако искаш да се порадваш на малко глупости и простотия и като ти писне, поотраснеш, и трябва да изкарваш пари, за да се прехрснваш, пак ще си говорим

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker