Приложна математика и информатика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Приложна математика и информатика
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 1585 пъти
Първи курс съм Приложна математика и информатика в ТУ София. Влязох, защото искам да стана програмист и не можах да вляза в КСИ или ФМИ. Глупавото е че се учи Паскал. Първия семестър го учихме, а сега сме на Синтес и анализ на алгоритми и на упражненията пак ни показват на Паскал. Разбрах, че 3-тия семестър ще сме на Делфи и после вече ще сме на други езици. Оправдават се, че този език бил, за да сме били свикнали с програмирането и, за да не правим много грешки след това. Аз преди да вляза съм писала малко на C# и в училище съм учила C++. Сега втория семестър започнах да пиша и на Java, че ми писна от този Паскал. Хубавото на тази специалност е, че имаме доста свободно време. В петък нямаме лекции. Ама след тея глупости които учим се чудя дали ще мога да стана програмист. Поне математиката ми е лесна. Мисля в 3-ти или 4-ти курс да вляза в Софтуни, но знам че там е много натоварено и доста хора отпадат. Та въпроса ми е дали въпреки, че съм тази специалност и това което уча мога да стана програмист. Не говоря да съм от някой много добри ама поне да ме наемат някъде. Все едно за колко пари.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7758483f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди се интересувах и съм чувал че голяма степен от това което се учи в универститета няма да се използва в работата. Можеш да станеш програмист разбира се, от теб зависи. Използвай свободното си време да учиш, няма нужда да чакаш 3-4 Курс да учиш Софтуни може да се запишеш сега например и само да се учиш от видеата без да посещаваш курса, не съм сигурен дали не са безплатни дори. Отиди във форума на Софтуни и ги попитай някой ще ти даде по-компетентно мнение от мен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5898982b2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Логическото мислене, аналитичния ум и креативността са и винаги ще бъдат най-важното нещо в тази професия. За да си добър математк или програмист, трябва да имаш горните три. Може да имаш математика на ниво 10-11 клас и пак да си добра в програмирането. Това, че математикат ти върви е само добър знак.
Колкото до Delphi - Вероятността някой да търси млад специалист по Делфи е... много малка. Повечето хора, които го ползват, го ползват, защото компанията им има многомилионна ($$$) библиотека от Делфи код.
C#, Java, C, C , Python и PHP доминират полето.


Не познавам Наков. Чел съм една негова книга и бе добре написана. Но все пак си мисля, че човекът, на комуто бе дадена отговорността за подготовката на младите кадри, на компанията (Телерик), която бе продадена за почти половин милиард български лева, има много по-добри шансове да те научи, отколкото някой, който ползва езици, които са почти мъртви, а и вероятно този някой, не е работел ден в реална бизнес среда.

Учи, колко да си минеш изпитите и извлечи най-доброто от образованието. За информатика има една поговорка - Ще изкараш от нея, точно толквоа, колкото вложиш. Затова, започвай да учиш и ако се наложи, посети Софт Уни и ги питай за мнение. Може да се намерят курсове, които можеш да посещаваш. Важното е да учиш здраво и то с желание. После е важно, да се научиш да работиш и без желание (мотивацията няма да е с теб всекидневно, затова е важно, да можеш да работиш и без нея).

Ами това е. Успех и пиши, за да знаят другите, които ще попаднат в твоята ситуация, какво си направила и какви са били разултатите.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2f0e4806ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм студен в СофтУни, да натоварено е, но единственото, което се изисква са усилия и желание, за знанията лекторите и менторите се грижат :ддд
Отпадат хора, но това са тези, които просто са искали да пробват и осъзнават, че не е за тях. Щом си писала на с# дори и малко смятам, че ще се справиш с курса по основи на програмирането и приемния изпит след него. Като цяло наистина ти препоръчвам да опиташ, защото наистина си заслужава и повярвай ми никога няма да съжаляваш. В държавните университети се учат толкова много ненужни неща, които после няма да ти трябват, а работодателите имат съвсем други изисквания, за това нашата програма е съчетана с това, което работодателите търсят и много, много практика. Също и доста мотивация. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker