Родитеите ми ме карат да уча нещо което не харесвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Родитеите ми ме карат да уча нещо което не харесвам
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 2175 пъти
Родителите ми ме карат да уча нещо което не харесвам.Записвам за втори път специалността и за втори път се убеждавам , че не ми доставя удоволствие.Понеже работя с хора и самата професия е много отговорна, а аз не искам да си пропилявам бъдещето.Искам да се занимавам с програмиране от малък ми е било мечта един ден да работя програмист.Но не успях да хвана добра диплома и след това дойдоха проблемите. Наще постоянно ми натякваха едно и също , че няма да стане нищо от мене ако не запиша специалност за която чувам за първи път.Понеже майка ми е Доктор и реши да ме запише за Рехабилитатор, а на мен изобщо не ми се занимава с това.И не нам какво да правя презаписах наново специалността понеже прекъснах миналата година гледахме се накриво доста време докато не реших да им угодя което ми беше и голямата грешка и презаписах наново само че втори семестър.Вече съм решил какво искам да правя искам да се занимавам с програмиране , но не знам как да го кажа на родителите си.Баща ми със сигурност ще започне да вика, майка ми ще се разочарова отново.И не знам какво да правя моля дайте ми съвет !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 26c5ca4680
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В програмирането има огромна перспектива, бих те посъветвал да се занимаваш с това и да не слушаш родителите ти. Родителите не винаги знаят кое е най - добро за децата им.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 93067009c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отиваш на София и записваш Софтуни (по-добре е от университет) и изобщо не се прибираш при родителите ти. Ако нямаш пари започни и да работиш. А Софтуни май предлага и общежития, ама не съм сигурна.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ca68b33bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Съвет" То няма какво да те съветваме. И ние сме наясно какво искаш, както и по-важното, ти самият си наясно. Спри да бъдеш безгръбначно мекотело и им заяви, че искаш да се занимаваш с програмиране.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bf592d57cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей !
Аз съм 2 курс кинезитерапевт и знам за какво става на въпрос , знам за практиките , за тъпите лекции толкова дълги и мъчителни , разбирам те и на мен ми е писнало . Свършвам лекции и вече ми е скапан деня от това да слушам 1001 болести ... Писна ми. Изобщо не слушай ваще на сила хубост не става , тая професия е интересна от части ти имаш полза да знаеш някои неща , но не ти ли идва от вътре нема да стане и аз съм точно като теб , ама ще бутам до края ! Бъди щастлив и прави това което те кара да се усмихваш ! 127

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 3181959c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ето това трябва да разберат дечицата на комунизма, че в днешния свят не става вече...

Авторе трябва да учиш каквото ти харесва :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 40269f2881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Родителите ти нещо са сбъркани - как може да мислят, че рехабилитатор е по-добре от програмист?! Не стига, че не ти харесва, но и има много по-малко пари и възможности за развитие. Съветът ми е да си държиш на своето, все пак става дума за твоето бъдеще. Искаш ли след 10 години да работиш нещо, което мразиш? Днес има толкова много школи, които предлагат най-различни курсове по програмиране, някои даже са безплатни. Аз лично познавам няколко човека, които не са го завършили това, но след курсовете си го работят и се развиват. Не се отказвай от мечтата си!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 8eca3e9d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Докато те те издържат, така ще бъде.
Защо не запишеш втора специалност, свързана с програмиране? Така всички ще са доволни, включително и ти.
Рехабилитаторите изкарват добри пари, майка ти хубаво те е насочила, но ти явно си някаква "издънка", ако мога да така да се изразя. Децата на лекарите обикновено стават лекари, а не рехабилитатори.
Ако можеш да се издържаш сам/а, действай, тогава няма да ти трябва ничие позволение какво да правиш с живота си. Толкова е просто.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6423abc72a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички за отговорите! Проблема е, че не знам как да им го кажа, защото знам, че ще ги разочаровам отново. Кофти ми е че дадоха толкова пари и накрая да им го сервирам, но от друга страна това е моят живот и това аз ще го работя, а не те. Упитвам се да си потърся работа аз и на тях съм им го казал, че искам сам да се издържам поне до колкото мога, но ще е трудно понеже и квартира трябва да търся за да не съм на тяхен гръб. Погледнах това за СофтУни интересно и мисля да опитам.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 2ca4b6ff7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Като си мекошав така ще е... защо си губиш времето с нещо, което не харесваш. Отстоявай си мечтите и не се давай.
Много по-голяма переспектива също има в програмирането. Обясни им го и действай.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: d92ed38543
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А какво знаеш за програмирането, занимавал ли си се някога с това, влече ли те математиката и логическото мислене?

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bdea398fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Защо искаш съвет от нас? Когато знаеш, какво ТИ искаш, не слушай когото и да е било, дори това да са родителите ти - това е златното правило на живота. Запиши това, което ти искаш, ако откажат да те издържат, започни работа и си спести пари, за да можеш да се издържаш, сигурен съм, че в един момент родителите ти ще се пречупят. Веднъж си осъзнал каква грешката си направил и си прекъснал, защо, забога, отново си повторил тази грешка?
Сега ни е момента да се борим за това, което желаем, за живота. И моите родители не бяха никак доволни от специалността, която исках да запиша, но не се и опитаха да ме разубедят, може би, защото знаеха, че няма как да им се получи.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bdea398fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо искаш съвет от нас? Когато знаеш, какво ТИ искаш, не слушай когото и да е било, дори това да са родителите ти - това е златното правило на живота. Запиши това, което ти искаш, ако откажат да те издържат, започни работа и си спести пари, за да можеш да се издържаш, сигурен съм, че в един момент родителите ти ще се пречупят. Веднъж си осъзнал каква грешката си направил и си прекъснал, защо, забога, отново си повторил тази грешка?
Сега ни е момента да се борим за това, което желаем, за живота. И моите родители не бяха никак доволни от специалността, която исках да запиша, но не се и опитаха да ме разубедят, може би, защото знаеха, че няма как да им се получи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker