НВО след 25 дни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

НВО след 25 дни
преди: 7 години, 12 дни, прочетена 1401 пъти
Здравейте, хора!
Аз съм момиче, 7 клас и както вече разбрахте след 25 дни имам НВО. Проблемът е, че ме е страх как ще се представя.. Имам добри оценки по математика и БЕЛ, мога да пиша преразкази, но все пак онова чувство, което ми натяква, че няма да премина успешно изпитите ме преследва вече от 2 месеца. Мисля, че уча достатъчно, но в моя клас повече от половината деца са твърде самонадеяни, мислят си, че без да учат ще минат изпита и по цели часове говорят, поради което аз и още няколко момичета, които сме се взели сериозно не можем са разберем нищо.
Аз и тези момичета ходим на консултации от Понеделник до Петък, дори понякога и почивните дни. Може да прозвучи странно, но аз и приятелката ми ще отидем на църква в деня преди матурите, но не да се помолим да препишем или да нацелим отговорите, а да бъдем спокойни и да не се панираме.
Искам да ви попитам, бивши седмокласници, с какви оценки си минахте НВОто и как овладяхте притеснението?
К. 13

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 11 дни
hash: c2b71c6170
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На мен без изобщо да ми пукаше цяла година за матурите изкарах 5-тици. По математика майка ми ме накара да ходя на уроци, иначе не мислех да ходя. И ми беше все едно с какъв бал ще съм и къде ще вляза. И просто после се записах там където се записаха повечето ми приятели. С най-добрата ми приятелка записахме еднакво паралелките подред. И влязохме, каквото бяхме писали на 1-ро място. Но пък аз съм от малък град. Ако си от София е по-гадно.

 
  ...
преди: 7 години, 10 дни
hash: 44a39a2fe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз имах 4, 39 по математика и 4, 53 по БЕЛ. Не съм се притеснявал

 
  ...
преди: 7 години, 9 дни
hash: 583c6e696f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз като теб бях много притеснена и винаги съм в била. В крайна сметка изкарах около 5, 60 по бел и 4, 30 по математика. Успокой се, щом си учила не се притеснявай да напишеш това, което знаеш. Не ме приеха там където исках най-много (от голям град съм), но останах изключително доволна от училището, което завършвам сега (12 клас съм).

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 дни
hash: 0f20ad2989
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз съм също седмокласничка тази година и също като теб много се притеснявам. Имам отлични оценки и по български език и литература, и по математика, но когато нещо ме затрудни, веднага започвам да се панирам, че на изпита няма да се справя. Според мен просто трябва да си преговорим хубаво материала, да правим тестове и това е. Все пак от тези матури не ти зависи животът. Кандидатствайки в университет, никой не гледа от коя гимназия идваш, а с какъв успех. Аз лично не мисля, че трябва да му се отдава такова внимание. А и църква? Ама вие сериозно ли? Звучи смешно.

 
  ...
преди: 7 години, 8 дни
hash: bc99767202
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз също съм седмокласничка. Не се притеснявай, аз цяла година учих и изкарвах само петици и шестици, като изключим няколко теста, на които се поизложих малко, но в момента не съм чаааак толкова притеснена. Щом цял година някой е учил, решавал тестове от сборнициили онлайн трябва да се успокои, поне малко. Да, напрягащо е, че тези оценки играят роля за бъдещето ти, но всички знаем поговорката -, , Който учи, той ще сполучи". Късмет ти пожелавам <3
~pretty woman~

 
  ...


...
преди: 7 години, 8 дни
hash: d02ee32aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към 4
Кое е това училище, ако не е тайна?

 
  ... горе^
преди: 7 години, 7 дни
hash: 82a3ed3e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Определено не е добра идеята да се притесняваш толкова много. Честно да ти кажа аз днес се смея на себе си като се сетя каква паника беше преди 2 години с тези изпити. Става ми смешно това, че толкова дадох от себе си само за да вляза в една супер елитна гимназия, където да ми разкажат играта. До някаква степен обаче тогава успях да си преодолея страховете от НВОто като решавах страшно много тестове, почти всеки ден. Даже за да не се почувствам подтиснато по време на истинския изпит се записах на предварителен, просто да видя каква ще е обстановката. По принцип две гимназии в моя град предлагат тази услуга срещу заплащане да се явиш на двата пробни теста при тях по формат на истинските матури. И това винаги е било в помощ на кандидат-гимназистите. Е, аз си ги взех и двата с много добър 5 и нещо, но за жалост с по-високи оценки от истинското НВО. На него пък се изложих малко по математика - имах 4. 7. По литература имах 5. 30. Важното е че ми стигна бала за където бях решил да кандидатствам, само и само за да се мъча сега. Но живота е такъв, какъвто си го направиш. За това не се притеснявай, всичко ще е наред. Гледай после само да не съжаляваш за новото училище. А аз се обзалагам че и ти ще се присмиваш някой ден на усилията, които си полагала днес за нещо подобно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker