ИУ-Варна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120496)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

ИУ-Варна
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 961 пъти
Здравейте, понеже тази година завършвам 12клас и съм се насочил да уча в ИУ Варна, имам дилема за няколко специалности.
Те са Финанси, Бизнес Икономика, Икономика и Търговия и Мениджмънт.
Прочетох доста статии в интернет коя специалност е по добре платена, какво е търсено в БГ, но се обърках още повече.
Едни ми казват учи това което искаш и ти харесва, други казват гледай това което учиш да има реализация в работата и в БГ.
Като цяло по математика не съм много добре, а доколкото знам за тези Финанси се изисква много математика, не съм много запознат как стоят нещата но така съм чел, че много ги мъчат с математика, което не е добре за мен :Д, иначе ми харесва специалноста. Мислил съм ако уча Финанси да започна и частни уроци ако могат да ми бъдат от голяма полза.
За другите специалности мисля, че са по леки и не се държи толкова много на математика +това ми допадат.
Иначе какво мислите за коя от специалностите реализацията е по обширно разпространена в БГ?
Ако имате познания по специалностите споделяйте, какво точно се изучава и т. н.
И къде математиката е наи-оскъдна :Д

П. С: Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: d984ef27ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   замислял ли си се за Международен бизнес? Изцяло на английски е

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8d9437c111
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако не ти върви математиката, определено не се захващай с Финанси! Теорията е ужасна и трудносмилаема, а на изпити не ти дават отворени въпроси (ако си мислиш да преписваш или пък да наизустяваш, не става), ами под тестова форма - трябва да разбираш материала, за да отговориш и най-често да решиш нещо, за да стигнеш до отговора, иначе на тото никакъв шанс, има си доста задачи, формули, лихви... И остави това - ами и след завършване, ако ще работиш в банка, там пак периодично те подлагат на някакви математически тестове и ако не ги издържиш, те уволняват! Аз имам познати, които на стари години ходят на частни уроци по математика, за да си запазят работата.
Тая бизнес икономика една позната я завърши, не успя да си намери никаква реализация, много мудна и неориентирана специалност, а пък за търговията - освен после да работиш като продавач или да се мъчиш сам да си търговец (свой бизнес) - пак не виждам голяма полза... Мениджмънтът е висока топка, ама нали знаеш, че като завършиш никой няма да те направи веднага мениджър и да управляваш хора и ресурси... Иначе в университета ще ти промиват мозъка как след всички курсови работи, проекти, измислени стажове и практики, дипломни работи магистърски тези - навсякъде вратите на фирмите са отворени за теб и си голяма работа, но истината е, че никой 5 пари не дава за висшето образование, напротив вече явно е недостатък, редовно искат само средно, та да не си прекалено умен да искаш да растеш във фирмата, да искаш повече пари, да си знаеш правата и кодекса на труда... Не искам да те отчайвам, ама супер много гладни икономисти има... Каквото и да решиш, пожелавам ти да изкараш едни безгрижни и много весело студентски години и да не мислиш, че ти е труден животът тогава, защото трудното тепърва предстои след това... Една даскалка все ни казваше: добре бе добре, ще ви пишем тука шестаците, ама утре като излезете от тука, ще видите вие за кво става въпрос... " - и дори тя самата все едно ни каза, че няма смисъл да учим, няма смисъл от шестици, после всички ни зове Макдоналдс... Дано ти запишеш нещо, което си струва и после да се реализираш на практика, щото у винса се учи на 99% само теория и ставаш едно зомби, което мозъка му пълен, а уменията - никакви.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e45d76a51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   От Автора: Благодаря ти, ще се замисля сериозно над това което ми каза.
Само още един въпрос какво мислиш за Счетоводство и одит?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8d9437c111
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Моля! :)
Счетоводството подобно на финансите - има голяма квота, т. е. приемат повечко хора и съответно ще имаш голяма конкуренция след завършване, да не говорим за завършили преден випуск, които още не са си намерили работа. Но като цяло е по-добре и по-лесно, теорията е по-структурирана, а задачите не са точно математически, а типично счетоводство - баланси, приходи, разходи, на мен поне ми се вижда по-лесно... Друг е въпросът, че е леко скучно като професия, но все пак щом си се насочил към винса, явно икономика те влече... При счетоводството хубавото е, че няма излишни локуми, казуси с 1000 възможни отговора, зависи кой как го тълкувал и после е сложно и недоизмислено и субективно самото оценяване, докато тука всичко е точно, логично и или си го направил или не, смисъл точната наука си е точна наука, няма как на бялото да кажат черно и не се иска никакво въображение, креативност и бла-бла, както се иска в някои други специалности, примерно маркетинг... За момче мисля, че е добра специалност счетоводството, единственото, свързано с математика е да смяташ сбора от некви суми, но за това си има калкулатор и ще можеш да го ползваш на контролни и изпити. Каквото и да избереш - успех! Дано съм помогнал! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker