Изпуснах матурата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Изпуснах матурата
преди: 7 години, 3 дни, прочетена 1809 пъти
Днес трябваше да съм на втора матура. Много съм ядосана и разстроена, защото я изпуснах. Миналия петък бях на матура по БЕЛ, с която мога да кажа, че се справих доста добре. Проблемът обаче е друг. Матурите не се правят в училището, където учиш, а в други и то на абсолютно случаен принцип. Е, аз бях разпределена в училища, които са откровено на майната си и двете при това. До първото ме закара майка ми, но до второто нямаше как и накратко, докато стигна стана доста късно и какво ли не правих, но не ме пуснаха. Сигурно доста хора ще ме обвинят, че не съм излязла навреме или не съм проверила къде се намира. Излязох от вкъщи в 6:55, а матурата официално започва в 8. Тук искам да подчертая, че аз никога не закъснявам освен ако не се случи нещо ето такова, обикновено дори съм доста подранила. И в интернет го гледах. Излязло ми е грешно. Дори се обадих в училището, за да предупредя, ако е възможно, да ме изчакат, но заместник-директорката беше изключително неучтива и започна да ми обяснява как е трябвало да го проверя, нещо, което вече бях направила и то доста пъти, дори докато се опитвах да стигна. Не знаех какво да правя, защото това училище е обикновено квартално такова и хората, които не са от района няма как да ми помогнат, тоест дори не мога да питам някого, защото повечето хора просто ще ме погледнат учудено. Но и това направих, защото бях отчаяна и се случи точно това, което вече описах. Когато стигнах, звънях на директорката, на инспектората, молих се, какво ли не правих, но не ме пуснаха в училището. Пиша това просто защото ме е много яд на тази система, яд ме е, че правилата за матурите са по-строги от правилата за гласуване например, яд ме е, че на никой не му пука дали ще намериш училището, в което си разпределен и дали ще стигнеш навреме, както и че не ни разпределят в училища около местоживеенето поне от някакво елементарно разбиране. Яд ме е много, че трябва да чакам до края на август, за да си взема тъпата матура, с която със сигурност щях да се справя също толкова добре, колкото и с първата. Яд ме е, че живея в тази държава, защото такива неща в чужбина няма, никой не ходи за изпити в други училища. Просто съм безкрайно ядосана за цялата тази ситуация. Най-много ме е яд, че няма какво да направя. Осъзнавам, че няма нищо фатално, че поправката е в края на лятото и че всичко в крайна сметка ще се оправи, защото имам знанията, но някак просто се чувствам ужасно въпреки всичко. Вероятно много от вас ще ми кажат, че е трябвало да изляза по-рано, да отида няколко дни предварително да видя къде е училището, че е трябвало да помоля майка ми да ме закара или да си хвана такси. Вероятно донякъде всеки ще е прав в критиката си, но на този етап всичко това е безсмислено, след като вече е станало. Пиша тази история само за да споделя, да излея всичко и поне да се успокоя, защото за другото вече е късно и явно ще чакам поправката.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 ден
hash: d5095ceac6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На мен ми се случи нещо подобно, но не толкова фатално - изпуснах 3тия кръг на една олимпиада, защото бях объркала спирката, загубих се във въпросния квартал, сума ти време търсих такси, което да ме качи за много кратко разстояние... Аз съм си доста разсеяна и такива случки не са необичайни за мен. Е молих се, не ме пуснаха, теглих им една майна и се прибрах.
Няма какво да се тръшкаш - от всичко, което си изредила, най-много трябва да те е яд на теб самата. Като е такъв важен ден, ставаш с 1 час по-рано отколкото би станала, за да има аванс - я се замотаеш нещо вкъщи, я има задръстване и така. За твое щастие, всичко е поправимо. Успех на поправката!

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 84e949caba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пиши до МОН, пиши до медиите, разпространи из фейсбук! Нека всички да разберат за скапаната образователна с-ма! Някои делят милиони, директорите крадат като луди, а учениците ги следят като най-големите престъпници в света с тея камери...

 
  ...
преди: 7 години, 17 часа
hash: efc2ac7011
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Когато те пратят както ти каза " на майната си" не проверяваш в интернет къде се намира. До колкото си спомням 1 - 2 седмици преди това се знае кой в кое училище е. Тоест си имала време да отделиш един ден, за да се увериш къде са училищата, колко време горе долу ще ти трябва, за да стигнеш. На моите матури също така ме бяха разпределили, но отидох предварително и си намерих 2те училища, за да знам за какво става въпрос. Интернет не винаги е толкова полезен, може и да те обърка. И все пак не е края на света, ще отидеш на следващата. Но когато разбереш в кое училище си, ако не си на 100% сигурна къде е и как се стига, просто отдели време, за да го намериш предварително.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 часа
hash: 5f7717b424
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нека това да ти е за урок, системата не може да угоди на хиляди, това са правилата колкото и да не допада на някого. Планираш времето, излизаш рано, , хващаш такси. Щом е на майната си 1 час е крайно недостатъчно. Наистина приеми нещата, грешката е изцяло твоя и да обвиняваш целият свят няма смисъл. Човек се учи от грешките си, факт.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 53d2acc606
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Който е казал, че имаме време да проверим къде се намира училището- не е така. В повечето училища служебните бешежки, на които пише в кои училища са изпитите на зрелостника, се дават на предишния ден, което е изключително глупаво. Освен това в някои градове по това време трудно може да се намери свободно такси, а не всички могат да бъдат закарани с кола. Напълно разбирам момичето, защото заради някои неграмотници и преписвачи, които на тази елементарна матура не могат да хванат 3, се усложнява ситуацията за останалите ученици, а в крайна сметка пак има преписвачи и изтичане на информация. Колкото и да се обвиняват учениците и младото поколение изобщо за всичко, аз като представител на тази прослойка от обществото, мога да кажа, че точно тези, които се присмиват на нас, са неграмотни. По новините, по филмите и т. н. постоянно стават гафове. Дори господарите на ефира се излагат с липса на елементарни знания по правопис и правоговор. Искрено съжалявам за това, което ти се е случило, но приеми, че така е било писано.
Докато има изтичане на информация 2 месеца преди изпитите от, , хубавото" ни министерство, ще има и преписвачи. Но не е справедливо спрямо останалите, които учат съвестно през годините. , , Вариантите се теглят в 5 сутринта" - вярвайте на тези заблуди...

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1895be6600
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   До авторката и до номер 2:
Аз съм супер голям карък и съм имала много подобни преживявания и разбирам как се чувствате, но...
Това, че държите матурите в далечни училища и че ви следят с камери не е "дефект" в системата или държавата. Представете си как щяхте да се чувствате, ако сте във вашето си училище, госпожите ви познават, но не сте от "любимците", а на "любимците" им подсказват или ги оставят да препишат. Така по-честно ли щеше да е и по-добра ли щеше да е "системата"? !

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c7a5ced995
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Е какво ѝ е на системата? За такива събития отиваш предварително на мястото, щом не знаеш къде е, или си отделяш повече от 2 часа, за да пристигнеш със сигурност. Правилата са си правила. Наистина не разбирам защо обвиняваш системата в случая.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker