Образование в Русия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование в Русия
преди: 7 години, 3 дни, прочетена 1051 пъти
Здравейте аз съм на 18 години, живея в град Русе и завършвам средно училище. Мисля да следвам или в София, или в Русия някаква филология, например география, славянска филология или рехабилитатор. В моя град също има подобна специалност (рехабилитатор) но искам да пробвам да кандидатствам по някоя от тези изброените в чужбина. Обмислял съм и други държави-Италия, Полша, но ми остава твърде малко време до подаването на документи за кандидатстване, а аз още не съм решил къде да отида дали в София или Русия, или някоя друга държава. Матурите, които държах бяха по БЕЛ и биология. Какво мислите за образованието в Русия струва ли си изобщо да ходя до руското консулство да си вадя виза и всички останали процедури, нужни за пребиваването ми там.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 1 ден
hash: add7cdded9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз сега завършвам първи курс бакалавър в Санкт Петербург. За тук си закъснял, документите се подават още февруари, а подготовката им започва още по-рано.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: d45185082c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам кое си струва и кое не, но изброените специалности са коренно различни. Не си струва никъде, ако не знаеш какво искаш и кое ти харесва.

 
  ...
преди: 7 години, 1 ден
hash: 7717bcc005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ученето в Русия е сложно и скъпо и ако не знаеш какво точно искаш да учиш, по-добре не кандидатствай. Очакват те дълги процедури по вадене на визи, кандидатстване, а и не на последно място - по над 5000 евро на година, отделно в зависимост от града ти животът може да бъде също доста скъп.

Специално за тази специалност (рехабилитатор) не съм чувал нищо конкретно, за медицинските мога да ти кажа, че са малко особени от гледна точка на учебна програма (събирал съм впечатления само от Москва и Санкт Петербург за жалост), курсът от самото си начало е тежък, в някои аспекти - старомоден. Имам познати, които следват математически и инженерни специалности и за тях съм чувал доста положителни отзиви, цедката е огромна сред чужденците, дори в техния курс има и много западняци, но сам не мога да преценя. Горещо мога да ти препоръчам филологическите специалности, ако там ти е силата и "любовта" - особено ориенталистиката (китаистика, японистика), които в България са много по-зле застъпени, а в Русия са с много дълбоки корени и силни традиции. Западните филологии са също много силни, но поне според мен тук в България също можеш да получиш добра академична подготовка. Най-важното е желанието - Русия не е страна за всеки, може много да даде, но може да бъде и много сурова.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 ден
hash: a61a439d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сигурен съм, че в Русия ще получиш по добра подготовка, отколкото в България. Тук висшистите дори грамотни не излизат, а камо ли професионална подготовка. Нали виждаме как си купуват дипломите, със ценоразписи за изпитите. У нас висшето образование се опозори, не е на нивото дори и на бившето средно!

 
  ...
преди: 7 години, 22 часа
hash: 366132d664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо провери дали руското пбразование и диплома се признават у нас и в ЕС.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker