Гимназия с английско преподаване в Мюнхен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Гимназия с английско преподаване в Мюнхен
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1128 пъти
Здравейте!
Аз съм момиче на 15 години и тази година ще завършвам 9-ти клас в Природо-Математическа гимназия. В края на лятото заминавам с баща ми в Германия, Мюнхен и трябва да се запиша в някакво училище с преподаване на английски език, защото имам само основа в немския - цифрите и някакви изрази само (на това успя да ни научи цяла година учителката). Английският ми не е перфектен, но имам ниво B2, което мисля, че ще ми е достатъчно, колкото да се разбирам с хората в началото. Искам като първи и втори чужд език да запиша Немски и Корейски, за да може през тази година да науча немския, а също и някакъв друг език, който ми е интересен. Въпросът ми е да ми предложите такива гимназии. Също така какви документи трябва да подготвя и до кога баща ми трябва да ги подаде. Ще е добре някой, който има опит и познания за гимназии с тези критерии, които аз дадох да ми прати линкове на сайтовете им. Общо взето, какъвто съвет може да ми дадете няма да е излишен.

Молба към модераторите - Моля ви, одобрете историята ми, защото нямам време и е много важно за мен. Може да звучи смешно, но се поставете на мое място. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1d73465040
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти имаш нереалистично виждане за нещата. Отивате в Мюнхен според квартала, където живеете в кметството откъдето ще ви насочат на къде да поемеш. Толкова ви е научила на немски, отново показва, че нетрезво преценяваш ти. Просто сякаш и ти учиш, намираш начин да напреднеш. Основният език е немският, ще учиш езика и когато преценят, ще те преместят в нормален клас. Ти немски не знаеш, летиш да учиш корейски или друг интересен език. Наистина е странно.
Като документи:
Превод но документите от училището, преведи си и удостоверението за завършен 8-ми клас. Само превод, без легализация не е нужен.
Акт за раждане, многоезичен вариант, няма превод и легализация. Вади се от общината, където е издаден първият такъв.
Ако желаеш препоръки на английски или немски от училище, школи които си посещавала. Не са задължителни, но се приемат добре.
Ваксините от доктора ти, не ги искат в училище, но ще ти трябват при личният лекар. Може да ти ги напише на латиница българско ДЖИ ПИ, може на български и да преведеш, но излизайки скъпо или написани на български да ги занесш в ХЕИ и там ги пишат на европейска бланка срещу някаква такса.
Вашите имат право на детски, дори и за времето когато ти си била в България и поне един от двамата е рабатил в Германия. Виж в нета какви документи са нужни подробно е написано, като напишеш детски в Германия. Ако си в гимназия, немският е основен език, английски и трети основно френски или латински учат.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ec2432e491
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   №1 е дал много точен коментар. Образователната система в Германия няма абсолютно нищо обща с тази в България. така че е задължително първо да се информираш как стоят нещата и чак тогава да предприемаш стъпка като преместване там.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 60ba4d436e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Къде сте тръгнали като нямате грам представа как стоят нещата? Гимназия с английски - абсурд! Ще те набутат в интеграционен клас с мигрантите и разни други подобни, ще загубиш минимум една година ако не и повече. А след това вероятно ще продължиш в не особено добро училище, което пък означава да забравиш за университет след това.
Голяма грешка е дежа на твоята възраст без език да заминават за намско. Ще си скапеш образованието.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker