Напълно изгубих себе си. Не знам какво да правя. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Напълно изгубих себе си. Не знам какво да правя.
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1488 пъти
Не знам по кой път да поема всичко ми се струва толкова объркано и сложно. 10 клас съм и след 2 години завършвам но... не знам накъде да поема след това. В нищо не съм сигурна, често си мисля, че съм един голям провал, който не заслужава да живее. Имам добри оценки, но мисля, че съм твърде глупава, за да ме приемат в университет. А близките ми толкова много разчитат на мен да уча медицина. Не мисля, че това е за мен, но не искам да ги разочаровам. Ако се откажа от това, то не знам по кой път да поема. Няма кой да ме упъти и да ми покаже правилния път. Ако се проваля на изпитите няма да ме приемат никъде, а мен ме е страх от такива резултати. Може би много възможности съм пропуснала до сега, но не искам да пропусна още такива в бъдеще. До есента трябва да съм избрала какво да уча, но дори и да успея да си избера нещо, мисля че съм твърде глупава за да се справя. Страх ме е от бъдещето, не мисля че ще мога да го дочакам. Благодаря че прочетохте това, исках просто да споделя с някого. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 998ac62d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз също съм 10 клас и след 2 години ще завърша средното образование. Също и аз като теб завършвам с доста добър успех и изобщо не съм ориентирана какво сще уча, но за сметка на това не съм притеснена, както при теб. Мисля, че някъде към 12 клас ще преценя и най-добре ще мога да се насоча в правилната посока, тъй като тогава ще взема правилното решение. Щом се справяш в у-ще, защо да не те приемат, имаш си знанията, учиш се и следователно ще успееш. медицината наистина е доста сложна наука, аз определено не съм за нея, тъй като биологията не ми е силата, но едва ли близките не биха те изслушали за желанието ти Имаш време доста неща ще се променят както и мисленето ти за живота Успех, то и на мен си пожелавам всъщност, защото не ме чака различно.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 095f2dd13d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не можеш да учиш медицина, само защото роднините ти така искат. Кажи им като искат те да запишат медицина. Знаеш ли, че медицина се влиза най-трудно, а се завършва още по-трудно. А всякакви други специалности в България можеш да запишеш много лесно и да завършиш също.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 017323069e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Спокойно. Никой на твоята възраст не знае какво иска да прави. Твоите родители те тикат към медицината. Ок. Запиши медицина, ако не ти харесва, се откажи и се прехвърли друго нещо. Имаш достатъчно време пред теб. И все ще те приемат някъде, защото миналата година имаше незаети места във ВУЗ-овете. Няма как на тази възраст да знаеш коя си и какво искаш. Та ти още растеш и се формираш като личност.
Горе главата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 728ffafcc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не си глупава, просто се подценяваш понеже някой друг се опитва да взема решения вместо теб и да ти се налага, което те кара да се чувстваш без никакъв контрол, а когато на един човек му бъде отнет контрола, той губи и воля, и самочувствие, и желание да прави каквото и да било. Когато биваме насилвани да правим неща, които не ни влекът, е нормално да се чувстваме депресирани и притеснени за успеха си. Объркването ти и незнанието ти какво те влече, от друга страна, идва от това, че си толкова погълната от тази фикс идея да тръгнеш по пътя на медицината и само и единствено нея, че нямаш време дори да се огледаш спокойно и да прецениш какво наистина те влече. Ако никой не те притискаше, креативността ти щеше да се освободи и постепенно щеше да започнеш да се насочваш и ориентираш какво ти доставя удоволствие и следователно към какво да се насочиш. Кажи на родителите ти да се осъзнаят малко и да спрат да ти се налагат, това всеки психолог може да им го каже и докаже, че не е правилният начин и обикновено води то падеж и пълното демотивиране на детето, а не до успех. Седни и говори с тях като зрял човек, за да спрат да гледат на теб като на пеленаче, което да контролират като кулка на конци.
Впрочем, изпитите не са толкова трудни, колкото и да не ти се вярва. За изпита по БГ ти трябват основни, но солидни знания, а за втори изпит просто избираш това, в което си най-уверена.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 971d3ea710
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Хей, успокой се. Толкова двохкаджии го минават с 5, щом имаш добри оценки поддържай това ниво, няма да имаш проблеми.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 35bffa4fb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има толкова много професии...
Може да учиш за медицинска сестра, за медицински лаборант. Но само ако наистина го искаш, след време ще видиш, че има много по-страшни неща в живота от това да "разочароваш близките си".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3d1a9b9a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямала да се справи, била прекалено глупава... Какво е това негативно мислене и подценяване? Отпусни се! В днешно време вече всеки става висшист и почти всеки завършва, да не ти обяснявам на времето някои мои колеги как завършиха университета... Изобщо не е толкова страшно, както си го представяш. Ако не искаш да учиш медицина, недей! Не го прави само, за да угодиш на вашите! Все пак изборът за това си е само твой. В университетите има толкова голямо разнообразие от специалности. Имаш още време да мислиш и да се подготвяш. Трябва да промениш начина си на мислене, защото този страх и притеснение, тази несигурност в себе си, която имаш ще ти попречи много за в бъдеще!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6560b8b01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На теб какво ти се прави? Искаш ли да учиш въобще? Ако не бъдеш щастлива после от работата си, как ще живееш? Прави това, което най-много ти харесва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker