ФЕГ Екзюпери - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96934)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22800)
 Секс и интимност (11258)
 Тинейджърски (20217)
 Семейство (4859)
 Здраве (7820)
 Спорт и красота (4074)
 На работното място (2165)
 Образование (5930)
 В чужбина (1299)
 Наркотици и алкохол (932)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1506)
 Други (13163)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

ФЕГ Екзюпери
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 4965 пъти
Здравейте. Искам да попитам какво мнение имат учащите в ФЕГ Екзюпери в Пловдив за нея? 7 клас съм и ми предстои кандидатстване, а се е видяло, че няма да ме приемат в прословутата ЕГ Пловдив :') Та какво ви е мнението за нея, а тези които учат там как са учителите, учениците като цяло армосферата там? Ще съм ви много благодарна :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: 788c1e41a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Здравей. Аз съм бивш възпитаник на ФЕГ. Прекрасно училище и учители. По мое време имах бал за английската, но избрах френската и не сбърках. Днес владея отлично френски и английски и това до голяма степен ми вади хляба. Разбира се всичко е както си го направиш. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: a909b85a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз съм завършил ЕГ Пловдив преди 10 години и въобще не съм впечатлен, сега очаквам да е даже по_зле. Там е останало едно славно име и нищо друго. Повечето ми съченици отидоха да учат на запад, но заради зверските частни уроци, английският се учи 6 часа седмично както е в обикновена гимназия, заради нереално високите изисквания там се оцеляваше само със зверско зубрене без грам разбиране, аз втори език не научих там, голям бонус е и да учиш история на английски от слабо подготвени учители. Съжалявам, че не по темата, но би било полезно за кандидатите

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 50a04cb5b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Не прави грешката да записваш там. Средата не е никак добра. Всички се променят коренно и стават безделници.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 7bbb9c1590
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Не съм завършил там, но имах доста познати които учеха там, едната част станаха хора, другата не. Средата за всички беше една, с малки изключения, колкото повече наближаваше бала, толкова повече се размазваха с купони, наркотици, алкохол и т.н., същите наблюдения ги имам и от останалите елитни гимназии. Става въпрос за преди 10-13 години. Съмнявам се положението да се е променило.
Мисълта ми е, че ако искаш да успееш, в каквото и да е, трябва да се научиш да се абстрахираш от средата, да се научиш как да не и позволяваш да пречи на целитете ти.

Успех:)

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 499b3ad324
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Предполагам всичко си е до учене, и дори да си в най-пропадналата гимназия, ако си учиш, то си е за тебе и зависи изцяло от теб дали ще научиш втори език. Обаче бях чувала, че един от учителите обарвал ученички!? Съжалявам за грубото изказване, но когато чух това не повярвах и все още не вярвам, че е така.

Авторката

 
  ...


...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 52cd33c954
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Възпитаничка съм на ФЕГ и мога да ти дам актуално мнение. Лично на мен гимназията ми допада, има добри условия, интелигентни учители, билингвално обучение ако си с френски (химия, физика и история се преподават както на български, така и на френски), а това помага изключително много по отношение на обогатяване на речниковия запас по френски език. По-голямата част от учителите са взискателни, трудно се изкарват хубави оценки, много изпити и тестове има, но ако от началото учиш няма да имаш кой знае какви проблеми. Училището има прилична материална база, има басейн, тенис маси, зала в която се играе волейбол, по предметите на науките има всякакви оборудвания за опити, в кабинета по биология има различни макети на голяма част от системите на човека. Най-много се учи по физика и химия, повече дори от първия език. Не искам да те плаша, но това е истината. По отношение на средата - на мен лично не ми допада, много лицемери има и една голяма част от хората са меко казано пропаднали, но по мои наблюдения в последно време това е явление навсякъде, не в частност Френската гимназия. Има свестни хора разбира се, но трябва да съумееш да ги намериш и да се сприятелиш с тях. Провеждат се много мероприятия, има благоприятни условия за развиване на интереси, има музикален клуб, сип по изобразително изкуство, като сип можеш да ходиш и на волейбол, а едно от най-големите предимства е, че от 10ти клас можеш да изучаваш 3ти език португалски, който в последствие ти се признава, но този 3ти език е сип, не е задължително да го учиш. По отношение на дисциплината е строго индивидуално и зависи какви, , образи, , ще ти се паднат в класа. Отсъствия се пишат без изключения, няма толеранс по отношение на дисциплинарни нарушения, редовно се наказва при прояви. Няма униформи, но някои преподаватели правят забележка ако облеклото на момичетата е твърде показно. Първата година ще те сложат на 4тия етаж и ще направиш прасци от многото тичане по стълбите хаха. Първата година си само първа смяна. Надявам се отговорът ми да е изчерпателен, всичко е актуално, но това са моите наблюдения, може други възпитаници да са с друго впечатление. Накратко - ако възнамеряваш да учиш и си човек с който лесно се завързва разговор, ако не се държиш като шут и не отсъстваш много мисля, че няма да имаш проблеми. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 499b3ad324
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Много благодаря за обективното мнение, №6. Искам да попитам дали някой може да ми даде мнения и за ЕГ Иван Вазов, защото я писах на второ желание с френски и на трето с немски. Мисля, че имам шансове за паралелката с френски и ако ме приемат там, ще я избера пред ФЕГ. Иначе ФЕГ я писах на четвърто с френски.

Авторката

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: e3321b0768
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Ако си решил да учиш френски, Френската гимназия е по-добрия избор. Езиковата подготовка е много добра през първата година. Е, поне по мое време беше (преди 10г. ). Знам, че бала доста е паднал последните години, но лично за мен си остава добро училище и най-хубавите 5 години от живота ми. Успех :)

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0cdcd49a69
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Здравейте! Интересува ме дали може да се запише абсолютно нов език/който не е изучаван до момента/като първи език във ФЕГ или ЕГ"И. Вазов" в Пловдив? В подготвителната година първият език от началото ли се започва?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 1280fa37ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Искам да попитам с какви оценки на матурите бяхте приети там

 
  ...

...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3515681f9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Това е гимназията с ниски балове около 340 точки най- ниския. Това прави около 60т. на матурите по БЕЛ и математика ако имаш 6 по БЕЛ и математика за годината. 4 х 60= 240 100=340 общо бал. Смятай колко е лесно. Като само от теста на първи модул са 65т., а втория модул са 35т. Не си губи времето там. Повечето въобще не учат. Учат и с учебниците, като на Английската и Руската, но им дават много малко думи на ден, а не по 50-60, както е при другите езикови. Тази информация е за английските паралелки на позната детето е там. Направи правилният избор! Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 823201e0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравейте!
Бала ми е 344...
доста съм напрегната в очакване на резултатите от първото класиране и бих се радвала страшно много ако някой от вас, каже дали има някаква възможност да бъда приема или да не храня напразни надежди...
Благодаря предварително!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 15 дни
hash: 7f0d7d4d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Определено ФЕГ е по-добрият избор!

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 9495984267
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравейте, аз съм ученикча във френската и съм страшно щаслива, че съм там. Аз съм в английска паралелка и се учи сериозно с прекрасни учители, които преподават страхотно. Н

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: 7f0d7d4d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   ФЕГ е един елит, който другите гимназии не притежават. Гимназията е страхотна, преподавателите - много амбицирани. Обстановката е уникална, като тук се учи и има дисциплина. Най-голямото предимство е разкошният френски език! Направи правилния избор като избереш правилното училище - ФЕГ, , Антоан дьо Сент - Екзюпери "Пловдив!

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 16 часа
hash: d0f350c08b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Щом е чуждоезикова значи си заслужава.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker