Какво да кандидатствам? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Какво да кандидатствам?
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1552 пъти
Здравейте! Предстои ми кандидатстване в университет. До последно съм смятала, че ще записвам право. Напоследък в мен се появи леко колебание. Много обичам историята, но поради това, че ми трябва магистърска степен, избрах да кандидатствам за право. Така или иначе аз никога не бих желала след завършване да практикувам професии, свързани с избора ми за кандидатстване. И затова се чудя дали има смисъл да записвам право. Колебая се относно това дали ще мога да си взимам изпитите. Перфекционист съм и не обичам провали, но в крайна сметка кой ги обича? Но, от друга страна, смятам, че именно правото ще ми даде добра дисциплина. Ако греша, моля коментирайте. Както казах, трябва ми магистърска степен, защото желая да стана политик. Желая занапред да създам своя собствена партия. Евентуално, ако моята идеология не се подкрепи от народа, ще се откажа и от това. В никакъв случай няма след това да работя примерно в кантора. Ще запиша второ висше история, за да мога да стана преподавател. Дайте своите мнения относно въпроса дали си струва наистина да запиша право, или да избера нещо друго, и какво да е то? Наистина много съм мотивирана от мечтата си и ще направя всичко възможно тя да се осъществи. Благодаря ви много!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: c4d55792f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Магистърска степен можеш да получиш от почти всички специалности не само от право..Първо учиш 4 години и ставаш бакалавър след това учиш година и половина и ставаш магистър.Не разбрах защо си решила да учиш право след като не мислиш да се занимаваш с това.Политик можеш да станеш и без да си правист.Примери за това много.А това да учиш две специалности не е добра идея.Казваш, че никога не би избрала професия свързана с избора ти на образование.Тогава защо ще си губиш времето?А бе като цяло начина ти на мислене е много объркан.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8379b16757
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако нямаш връзки по-добре се откажи. Всичко в тая държава става с връзки. Никоя по висшестояща партия няма да допусне някоя нова да я измести, освен ако не е в нейна изгода. А адвокатството обикновено е семеен бизнес. Хората ходят при влиятелни адвокати или техни деца, на практика делото е решено с връзки и пари още преди да е започнало. Това е истината.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 02f89882f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Браво пич. За политик е най добре право, но в парламента има какви ли не и икономисти, инженери и тй. Избери си професия, която ще ти дава хляб, защото няма вечни политици, една идеология винаги идва момент, когато се изтърква. аз бих ти препоръчал политология, явно те влече ще ти от полза като политик, пък ако не стане ще станеш журналист и пак ще си близо до пилитиката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 20328dc2ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям те!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 119b0bccf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нищо за сега. Събери си мислите и тогава реши, какво ще учиш и работиш, защото това е решение за следващите 70 години от живота ти.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3302e3fcce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ако ти се учи давай, наистина ще те научи на голяма дисциплина, но материалът не е малко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: e43f0b3c13
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А като искаш да ставаш политик защо не запишеш политология или публична администрация? А и да ти кажа това "ще ставам политик и ще си имам партия" звучи малко несериозно от устата на 18-годишна. Все до сега трябва да си разбрала, че нещата в България не стават точно така и за да влезеш в политиката не ти трябва специално образование, а солидни връзки. Пък и дори и по някаква случайност да успееш, мислиш ли, че някой ще те остави да си изкараш мандата просто ей така? Ще си подложена на страшен натиск от кой ли не да лобираш в негова полза и изобщо не случайно цялата работа е доста мръсна и свързана с доста подмазване (да не се изразявам по-грубо! ). Е, ти си знаеш, ама май доста идеалистка си падаш и ще бъдеш много разочарована като видиш за какво става дума.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 1423a532c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката : Благодаря на всички! Не смятам, че изборът за политология ще е добър, така че вече окончателно се насочвам към правото. Защо смятате, че в политиката се влиза само с връзки? Нима заради подобно мислене ентусиазираните младежи трябва да се откажат от стремежите си към някоя професия или друго свое начинание? Всеки втори казва: ''няма да стане, единствено с връзки ще успееш". Това не трябва да ограничава един човек. Разбира се, пределно ми е ясно, че няма да ми е лесно да пробия в тази насока. Но мой дълг е да опитам. Не мисля, че мисленето ми е несериозно. Несериозно е това, че след комунизма няма никаква промяна и се позволява на едни и същи хора да определят бъдещето на страната, докато младите емигрират или се отричат от корените си. Несериозно е и да отказваш да се бориш. Осъзнавам несправедливостите в страната и не бих желала бъдещите ми деца да живеят в подобна среда. Ние, българите можем да работим за светлото бъдеще на родината ни. Не виждам лошо в това да целиш да промениш настоящето. Днес е лошо да си пасивен към всичко случващо се. Светът се променя ден след ден и е най-добре всеки да вземе своята позиция. Борбата е смисълът на живота. Нека да спрем да мислим единствено за битовите си проблеми. За мен е важно човек да мисли за това какво ще остави на наследниците си. Отечеството ни се срива пред очите ни. Това настояще ме мотивира, за да мога и аз като останалите да допринеса промяна- дори малка да е тя. Нека да не бъдем съвременните байганьовци, които да мислят единство за ''келепир'', с нечестности да си пробиват път към личния успех. Мисленето ми няма да се промени независимо от всичко. Нужно ми е добро образование и стремглаво ще се насоча към своята мечта. Нищо на този свят не е лесно и се надявам никой от вас да не се предаде пред поредната малка спънка. Желая на всички здраве и успехи!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker