Кандидатстване за университет в САЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Кандидатстване за университет в САЩ
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1533 пъти
Здравейте.
В момента съм 10 клас и се замислям за кандидатсване в чужбина, но се спрях на САЩ. Тъй като не искам да уча в някой обикновен университет на хиляди километри от България, искам да попитам има ли някой, който може да ми разясни как се кандидатства, какви документи ми трябват, с какви оценки от SAT изпитите бих бил приет в университетите, които съм си харесал. Какви са условията за пълна стипендия и има ли шанс поне за частична такава и съответно за студентски заем. Специалността, която съм си харесал е Изкуствен интелект, Компютърни науки или Софтуерно инженерство, а това са университетите, които ми харесват:
1. Massachusetts Institute of Technology
2. Stanford University
3. Carnegie Mellon University
4. University of California, Berkeley
5. Princeton University
6. Brown University
7. Yale University
Благодаря предварително за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 783e5b6bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Още един наивник. Поне си поставяш високи цели, това винаги е достойно за уважение.

Първо, тези университети, които си избрал приемат изключително трудно. Процентът на приетите в Станфорд например мисля, че беше около 5 % тази година. А бяха кандидатствали над 44 000. Много трудно приемат чуждестранни ученици, които отгоре на всичкото се нуждаят от пълна стипендия, защото иначе не могат да си позволят да плащат високите такси.

Отсега те съветвам да махнеш UC Berkeley и Carnegie Mellon от този списък, защото не дават финансова помощ на чуждестранни ученици. Никаква. А таксите им са високи. Няма смисъл да се заробваш със заеми в САЩ - лихвите са космически. Докато останалите университети, които си изредил дават пълна финансова помощ, ако преценят, че искат да те приемат като студент при тях.

Т.е. ако ще учиш в САЩ, идеята е да те приемат с пълна стипендия, за да не се налага да теглиш заеми.

Трябват ти следните изпити:
- SAT Reasoning Test - представлява изпит с продължителност около 4 часа, разделен на вербална част - четене и писане, и математика. Самият тест не е особено труден, но трябва много здрава подготовка, защото е скъпо да се регистрираш. Съветът ми е, ако сериозно си решил да кандидатстваш в САЩ - отсега почни да се готвиш за октомврийския SAT. Тези университети, които си избрал, привличат най-успешните ученици - а те изкарват над 1500 от общо 1600 точки на този изпит. За да се подсигуриш, подготви се добре и изкарай 1550, примерно. Но трябва здрава подготовка. Всичко, от което се нуждаеш го има в интернет, може да си поръчаш и учебници. Не давай пари за уроци или нещо такова, безсмислено е.

- SAT Subject Tests - това са тестове по различни предмети, които ти си избираш. За твоя случай най-добре да избереш Math Level 2 и Physics, примерно. Максималния резултат на тези изпити е 800. За да си конкурентоспособен, трябва да си изкарал най-малко 770-780.

- Трябва да си положил TOEFL и да имаш поне над 102 точки.

- Трябва да имаш отлични оценки в училище. В тези университети кандидатстват пълни отличници обикновено.

- Дори и да нямаш отлични оценки в училище, а петици примерно, биха те приели ако си най-най-най-добрия в определена сфера. Например ако си световен първенец по математика, да кажем.

- Направи си регистрация в Common App, платформата за кандидатстване и виж колко извънкласни дейности трябва да изредиш...

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 783e5b6bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 съм. И отново казвам, като човек, който е кандидатствал преди 3 години и не е бил приет в тези университети: трудно е. Изключително е трудно. Моя резултат на SAT беше 2300 от 2400 - това беше преди да променят формата, сега най-високия резултат е 1600. На Subject Tests имах 800, 780, 780 по математика, физика и биология. Не помня какъв беше резултатът ми на TOEFL, но беше над 110 точки от общо 120.

Имах извънкласни дейности, пълен отличник, тренирах баскетбол, имам награди от национални състезания. Въпреки това не ме приеха, което беше съвсем очаквано. Сега уча в Германия и съм много доволен от университета и държавата.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 96c2339046
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Специално за MIT се знае, че стипендиите се дават на база доход на родителите и финансов статус като цяло, а не за висок успех, олимпиади и други състезания.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 35391bf622
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има множество теми и коментари в тази област. Във всички от тях, като първия аспект се разглеждат финансите. Такси, квартири, битови разходи, транспортни разходи и всичко останало.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ae944c0581
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е бъзик.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker