Искам да създавам лекарства - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да създавам лекарства
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1658 пъти
Здравейте! Както разбрахте, искам да правя това. Но, не е просто това. Тази дейност е целта на живота ми. Не искам да влизам в обяснителен режим:как, защо, поради каква причина и т. н. Не съм за това тук. Но искам да допълня, че по химия и биология съм повече от перфектна, имам само шестици, но силната ми страна винаги е била химията, защото може би тази информация ще Ви помогне при сформирането на коментарите Ви! Бих желала да ми отговорите на въпросите, като се придържате към правилата за писане на подобни неща:1. Какво се учи? Медицина, фармация или нещо друго
2. Как се казва професията? Може би лаборант?
3. В какво ще работя:лаборатория.. не се сещам за друго:))
4. Кави са заплатите?
5. Мога ли да работя това, но качествено и добре платено в България?
6. Да уча и работя ли в чужбина и, в коя държава?
Благодаря за вниманието Ви и отделеното време от Вас! Това най-важното нещо в живота ми и с нетърпение очаквам коментарите Ви! Надявам се да има отговори по темата, а не кратки и безмислени изречения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 6cb35ae886
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей
учи се фармация в МУ София Пловдив Плевен и Варна 5г. Влиза се много трудно трябва ти 1 г за подготовка защото материала е две нива над училище и без уроци по химия не става. Професията е повече от перфектна но се иска много учене. След като завършиш в София продължаваш още няколко години но си заслужава защото е интересно и много добре заплатена работата. В правилната насока си.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: c3a892fc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам към момента в България дали завършилите фармация имат къде да работят по създаване, дизайн на лекарства и лекарствени средства или само в продажбата и разпространението им в аптеки и дестрибуторски центрове. Дали изобщо има къде и какво предлага местната индустрия. Но може да се заинтересуваш.

За Англия мога да ти кажа по-подробно например как е...
Тук завършилите ФАРМАЦИЯ(Pharmacy) са здравни работници. В обучението им е застъпено освен действието на лекарствата и обслужване на пациенти(или здравни работници, ако са в болнични аптеки например). Те могат да работят само в аптеки или в разпространителски мрежи.

Завършилите ФАРМАКОЛОГИЯ(Pharmacology) са технолозите в предприятията на фармацевтичната промишленост. Те са запознати от-до с процесите и с техническата част по производство на лекарства.... Нямат квалификация да работят в аптеки.

Завършилите ФАРМАЦЕВТИЧНА НАУКА(Pharmaceutical Science) именно са хората занимаващи се със създаване, изследване и развитие на лекарствата(R&D). Работят в научни лаборатории и изследователски центрове на големи фармацевтични компании като Merck, Pfizer и други.... Мисля, че това е, което те интересува. Курса е 3 годишен. Бройките на местата са малко и се подбират хора с изключителен интерес към научна и изследователска работа... Ползвай Гугъл за да видиш къде и кои университети го предлагат. Това обикновено са топ юнита с голяма голяма база и утвърдени традиции.
Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: a018688ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Моля, Ви, помогнете ми!
Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 426e73fa27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря, Ви! Вашите коментари са ясни и точни! Вие сте достойни за прмер! Ще се радвам, ако и други хора пишат! В България може ли да се завърши и после да работя в Англия! Благодаря предварително!
-Авторката

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 3f5e549add
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Забрави в България да правиш лекарства, просто няма такива условия. Можеш да завършиш медицина или фармация и последваща специализация.

 
  ...


...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: fb0d0234d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Добре де, aвторке, толковa "силно" желaеш точно тaзи професия, дето дaже не знaеш кaк се кaзвa? !
Пишеш тук, но не си прaвиш трудa дa щрaкнеш 2 пъти и потърсиш НЯКAКВA информaция зa собственa сметкa.
Е, после кой ще учи вместо теб?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: fe108df8b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имаш шанс! Учи! Стани капацитет в твоята област! След това ще служиш на светът. А той ще ти се покланя. Дерзай!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: ac2fc39a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ми да ти кажа, не ти трябва образование. И кво ще направиш като помогнеш на трима човека с тъпите ти лекарства? Мисля, че имаме достатъчно лекарства, пълни само с химии.. Момиче, не знам на колко си, кво си, що си и за ква са имаш, ма не вървиш в правилната насока. Кажи ми какво ще допринесеш на света като създадеш едно лекарство? Как ще го рекламираш? Знаеш ли колко много лекарства има из света, за които дори не знаем, че съществуват. Личи си, че обичаш да учиш, но защо? Не разбираш ли, че училището ни прави по-тъпи, ай пътя.. На зубърка ли се правиш? Защо го обичаш, защо просто те привлича? КАКВО ще стане като създадеш едно елементарно лекарство, което едва ли ще се отличава от останалите? Точно, че нищо няма да стане. Ако искаш да ми промениш мнението, давай, но не мисля, че ти е нужно образование в живота.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 426e73fa27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До номер 6:Търсила съм, разглеждала съм всяка една страница, питала съм всеки човек, който знам, че е наясно с медицината, химията и биологията. НО! Аз знам, че Вие можете да ми кажете нещо повече или т. н. Та, за професията.. откъде да знам, че трябва да бъде точно лаборант или нещо подобно. Медицината постоянно се развива, все нещо отпада, после друго нещо се открива и, за това се учи цял живот. Все пак, благодаря за коментара ти, уважавам го! Даже, някой хора.. не си правят труда да направят и това.
Авторката

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: bd0c370c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8 - Уоу, пич! Стига си показва собствените проблеми и комплекси. Разбрахме. Ти не си постигнал нищо значимо и следователно, никой никога няма да направи нищо с живота си, защото ти си по-добър от всички.

 
  ...

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 426e73fa27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До номер 8:Благодаря за този коментар! Наистина, хареса ми! Не искам да променям мнението на никой, но бих желала да си изразя моята гледна точка, без спорове, защото според мен това не е аргумент. :-) :-) Знаете ли, защо ни е нужно образованието? Не, нали? Това казва и коментарът Ви. Сигурно Вие не сте създател и не ме разбирате. Човек с моето мислене би ме разбрал. Но, нали, заради това сме различни! Моето мнение е, че образованието
е много важно. Примерно, химията-това са един куп открития (знания). Учим
самата наука, за да разберем, какво представлява, и да я разбираме, а не да зубрим. Естествено, тези, които ги интересува от химията. Не насилвам никой да стане такъв. Защото всеки е индивидуална личност, всеки си има приоритети в живота. Ето тези куп знания, учените ги използват, за да станат употребими. Ако не станат употребими, няма да има смисъл от самата наука. Можеш ли да използваш, примерно, глюкоза? Не, нали? Но учените използват знанията си, за да станат употребими. Ако една наука не е приложима в живота, то тя е безсмислена. В 21 век сме. Нито вече можем да открием нови знания-клетки, химични реакции и т. н. Но, науката трябва да ти помага.. Науката е еволюция. Химията, не е приложима наука в живота, един куп знания, които са били в природата и са се открили, но не можеш да правиш нищо с тях. С какво ще ти помогнат те в живота? С нищо! Те не са годни за използванеИ как ще еволюцията ще се развие? Няма такъв начин. Ако хората, които са достойни за поклон, не бяха извлекли ползата от цялата химия, ние щяхме да измираме от чуми и, какви ли още не болести. Аз съм сигурна, че без проблемите на обществото-в случая болестите, нямаше да съществува химията, която е използвана, за да се направи употребима и вече след този процес -използването на знанията се превръщат в лекарства. И така, аз помагам на света, с неговите проблеми, защото предотвратяването им се крие именно в химията и биологията. Но, не ти помагат тези знания, а преработените знания, които се превръщат в такива, за да допринасят в полза на света. Не вижам никой да използва атоми във всекидневието си. Но лекарства, препарати, козметики, постоянно. Химията е недостъпна наука за хората, докато някой я направи такава. Химията не е:, , Научавам я и почвам да работя с нея''. Защото там или употребяваш откритията, които са създадени, или ги правиш осъществими за използване. Не можем да работим с нея, по простата причина, че тя или се употрябява или се прави такава. Аз получавам храна и вода от тази Земя. Не съм ли длъжна, да ѝ се отблагодаря? Мисля, не с тези знания ще направим Земята знаеща, но нали трябва да бъде можеща? Как да има еволюция на човечествтвото, ако не се използва химията и съответно не могат да се използват знанията във всекиндевието на хората и да им помагат? Но, тя трябва да се използва(това е процесът), за да помогне на хората и резултатът са получените лекарства, препарати и козметики. Докъто ще има проблеми, ще има и решения. Сега проблемите са много и решенията, също. След като свършат проблемите, ще се търси по -добър вариант за лекарства, примерно вече са открили едно лекарство, но то може да бъде по-ефективно, ако добавим еди какво си и т. н. Защо се прави това? За да има еволюция. Ако нямаше такава ние щяхме да въртим едни и същи открития, не, всъщност, нямаше да има такива или повечето нямаше да ги използваме. Щяхме да сме като животните. Но, нали сме по-висши от тях? Знанията не могат, без да се направят употребими, но като няма знания, какво ще правиш приложимо? Всичко това е взаимно свързано. Трябва ми образование, защото няма да докарат някакъв, който си няма и предства от това да им прави лекарства.. Не, не се правя на зубрачка, доволна съм от живота си и не съм на толкова ниско ниво, че да се правя на някаква, каквато не съм. Вие сте от хората, които мислят, че няма, защо да се открива повече, тъй като има в изобилие. Така заставаш на едно ниво, едно и също ще се употребява и хората ще останат на едно и също ниво. Така опетнявате думата, , еволюция", ако не беше, тя то, ние щяхме да сме маймуни. И аз не знам какъв сте, на колко години сте и на, на какво разчитате в живота си, но да съм взела да Ви нападам? Няма значение, без Вашия коментар нямаше да пиша това.. И, заради това ми хареса. :-D
Е

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 4b141f1da8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вариант 1 - намираш най-голямата фирма за продажби на лекарства в страната и си задай въпросите лично или по телефона.

Вариант 2 - намираш някой от лидерите в производство на лекарства, в световен мащаб и си задаваш въпросите.

Елементарно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 8becc6dd95
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Много неграмотна грешка! Някои е трябвало да пиша, а. аз -някой:-D

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 7ca55936eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Номер 8 мисля, че е поредния завистлив българин с мизерна заплата, ама и с висше, което е проспал и родителите му са му спряли парите и живее в някаква кочина, ама продължава да мрънка, че висшето е безсмислено.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 723f41d662
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Благодаря на всеки, който си е направил труда да пише! Ще се радвам да има повече такива коментари!

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c3a892fc3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Виж например тези курсове в Англия са за хора, които искат да се занимават с това.
-Chemistry for Drugs Discovery and Development-Lincoln Uni/UK
-Medicinal and Biological Chemistry-Nottingham Uni/UK

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker