Общежития - ВТУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Общежития - ВТУ
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 5787 пъти
М20.
Приет за студент във Великотърновсия университет. Обмислям идеята за кандидатстване в общежитие, но искам да чуя мнения от хора, които са живели/живеят там.
Каква е обстановката като цяло? На какъв принцип се настаняват новоприетите студенти (години / успех / специалност)?
След като съм вече приет и настанен, ще мога ли да се преместя в друга стая, ако - да, плаща ли се допълнително. Притеснява ме това, че ще се наложи да живея с непознати хора. По принцип съм активен човек, обичам да общувам, споделям, излизам с приятели... Не понасям хора, които имат лоша енергия, такива затворени типове, мистериозни... Когато оставя нещо някъде, искам да го намеря там. Не искам някой да ми бута вещите и тн. Защото един мой познат имаше такава ситуация и му липсваха пари. Лесно се сприятелявам с хората, стига човека отсреща да е пич. Бих се зарадвал да чуя вашите мнения!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 месеца
hash: 74e9b61d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Дай повече инфо в каква специалност си приет.

Ако е нещо в ректората - там с 1 и 2 блок.
1 блок е мизерия - не ти трябва да ходиш там.
2 блок е ОК. Това е твоето място!

Ако си нещо по корпусите - 3 блок се намира до 4 корпус. Там се ядва.

Относно живота в общака. Досещаш се как е. Купони, шумотевица, запознаваш се с много хора, някои от тях свестни и печени, но повечето не знаят за какво са живи, интересува ги само пиячката и кльопачката. Между другото в общака има стаи единички. По-конкретно за настаняването трябва да се обърнеш към самия университет. Да пуснеш молба и някакви си такива. Виш инфо в сайта на унито, ако не намериш, обади се да попиташ инспекторката.

Иначе, не е за пренебрегване и възможността за квартира.
В Търново има доста изгодни предложения. Препоръчвам ти да е чрез агенция - вярно ще платиш комисионна, но поне ще знаеш, че всичко е сигурно и няма да имаш ядове.
Незивисимо къде учиш-- избираш си квартира в самия град, в никакъв случай турската /циганската/ махала - където се намира ректората!

Аз 4 год. си откарах на квартира - доволно!

Ако има нещо, и ако мога да ти отговоря, питай.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 17078d23b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Прясно завършила съм ВТУ и 5 години живеех на общежитие. Имаш най-общо 2 варианта.
Да уточня - има 3 блока. 1 и 2 блок се намира в района на Ректората (би трябвало да го знаеш). 1 блок в момента го ремонтират, но по принцип не съм живяла там, условията са лоши - до скоро бяха с вода на режим - 3 пъти на ден по 1 час. Така че се ориентирай към 2 блок. Аз съм живяла последните 3 години там. Живяла съм в единична стая. Представлява един апартамент с около 6-7 единични стаи и 1 двойна. Има душ-кабинки (при нас бяха 4), и 2 тоалетни. Имаше бойлер, а зимата се топлим на печки, които са си във всяка стая. Не е като да умираш от жега. Но обзавеждане и т. н. е ново. Има наблизо стол. Магазини почти няма, кофти разположение е, но пък има много млади хора. Последните 2 години направиха фиксирано плащането - 85 лева на месец, за 3-те блока.

В 3 блок съм живяла първите 2 години. Там също обновиха обзавеждане и т. н. Няма единични стаи. Повечето са тройни. 2 тройни стаи с по една баня и една тоалетна. За 6 души. Иначе там е ТЕЦ - жега, зимата спим на отворени прозорци, защото парното не можеше да се изключва. Районът е супер, има магазини, живот, паркове. Но аз се махнах, защото исках вече да живея сама, понеже моите приятелки отидоха по квартири и не исках да живея с напълно непознати. Ако си по-притеснителен - 2 блок е за теб, защото може да попаднеш на самостоятелна стая. Това не значи, че ще си аутсайдер - можеш да си каниш приятели в нея и т. н., ако искаш да си каниш момичета или приятели извън общежитието - плащаш 6 лева нощувка.

За настаняването - септември месец излизат списъци. Всеки курс се настанява в определен ден. Не може да се настаняваш в друг ден. По принцип 1 курс се настаняват в последния ден и хващат най-смотаните стаи, но последната година единични стаи хванаха първокурснички, така че изглежда вече или няма студенти, или няма желаещи за 1 стая. При нас чак към 3 курс можеше да се доредиш за самостоятелна. При настаняването /там ще пише всичко, гледай да си от първите на редиците, че някои идват от 5 часа да се редят, за да хванат по-добри стаи/ ще те питат къде искаш, в каква стая. Всички са мили, така че няма да има проблем.

За успех - не знам, но горе-долу всички влизат вече. Няма разделение между специалностите /което е несправедливо/, т. е. всички над 4 например влизат, без значение дали е право или педагогика. При вас ще се гледа балът, с който влизате. Ако имаш някакви въпроси - питай.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: e4653bc883
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей!
Аз живея в 3ти блок, условията не са никак лоши (А вход, но и в другия са поносими), има какво още да се желае, но ремонт може да се прави, ако случайно има дефекти, което не е изключено. Ако си ценител на пълния лукс - 2ри блок. Не знам как е положението там от гледна точка на забавлението, но при нас купонът е винаги на макс и всичко ни е на една ръка разстояние. Малко ми беше трудно да свикна с шума, но все пак това е студентският живот - всеки си се забавлява без значение дали се почива или сме в сесия.
Свиква се да живееш с непознати. Аз лично нямах и един познат в този град, с това също се свиква, намираш приятели, създаваш връзки. В моя апартамент сме 6 момичета, две стаи. Нямахме абсолютно никакви сериозни проблеми, дори до толкова сме свикнали една с друга, че си поплакахме на раздяла, нищо че след 2 месеца пак сме заедно, това са подробности. При момчетата приятелството е по-истинско и като цяло отношенията, така че не мисля, че ще имаш проблем, просто трябва да си приятелски настроен и позитивен, за да си обкръжен от такива хора.
Винаги можеш да се преместиш, ако има свободно място някъде, до колкото знам, не се изискват такси, но не съм много запозната.
За личните вещи няма да те лъжа.. има всякакви любопитковци, на които им е интересно какво има в чуждата паничка, важното е да не оставяш нищо ценно, аз лично държа парите си в карта, никога не знаеш напълно намеренията на другите, банкомати има в близост до 3те блока. За личните вещи не съм се карала с никого, просто показвам, че не ми е приятно и мацките сами разбират.
В крайна сметка това е общежитието - учиш се да се съобразяваш с другите и че не всеки се съобразява с теб. Ако избереш да живееш по този начин те очаква един безкраен купон, без значение 1ви, 2ри или 3ти блок, важното е хората да са светсни и да се разбирате. Ако имаш други въпроси, с радост ще отговоря. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker