Анимация в НБУ или НАТФИЗ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120985)
 Любов и изневяра (29664)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Анимация в НБУ или НАТФИЗ?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 4245 пъти
Искам да уча компютърна анимация(в различните университети е различно наименованието), но съм завършил НПГПФ в, което се учеше анимация. Учеше е направо нагло да се каже, защото беше под всякаква критика. Абсолютно нищо не съм научил оттам, защото учителите просто не знаят. Абсолютно нищо. Та това ме накара да разбера, че в България няма много аниматори, камо ли пък добри и надали ще има добри учители и техника.
В НБУ таксата е 1200 за срок, а в НАТФИЗ 700. Много е 1200 на срок в НБУ, поне дали си заслужава. Чувам, че стига да си плащаш влиза куцо, кьораво и сакато както се казва, пък и в НПГПФ ми е преподавал един от учителите, който беше много зле. А в НАТФИЗ не знам какво е положението, но съм чувал, че няма техника за разлика от НБУ.
Искам да чуя мнения на запознати хора, и най-вече които са учили там, а не някакви лелки да си пишат тука: "ми учи си сам, и всичко си зависи от теб". Това не е отговор. То е ясно, че аз ще си уча. Но ако ще е: " учи си сам ", тоест от интернет, по-добре да не влизам да давам по 2400 на година.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 2 месеца
hash: 06a24154c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте,
Пиша от любопитство, не толкова понеже мога да помогна. Интересно ми е дали сте намерили информация за как стоят нещата с НБУ. Сега съм втори курс в Англия, гейм арт. Университета има и курс анимация, но доколкото разбирам от приятели ситуацията и тук си е учи си сам. Аз каквото съм намерила до тук за НБУ е доста стара информация. Иначе не знам, може да ви е попадало, но СофтУни имат 3д анимация, води се за игри, но до тук все беше за кратки филмчета.

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 392989fad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   По принцип в НБУ наистина всеки платежоспособен влиза. Но после като ти видят диплома от там, не те взимат насериозно. В натфиз екранния факултет, в който е и анимацията, лесно сравнително се влиза /в сравнение с другия/, но и много лесно се отпада. По принцип отпадналите от натфиз отиват в нбу, защото не смеят да кандидатстват пак. Натфиз си е име. Затова не е препоръчително да записваш специалностите от натфиз в друг ВУЗ, защото може да не те признаят после. Иначе конкретно за анимацията е 2 кръга, трябва също така да си предал при записването за изпит портфолио на диск или флашка с различни художествени материали - разкази, които си писал, снимки, които си правил, стихотворения, анализи, клипове, записи от музика и т. н., за както всяка специалност в екранния факултет. Първи кръг май се рисуваха някакви неща, не помня, вижте на сайта, втори кръг е беседа в комисията, в която е и ректора. Питат те кой си, от къде си, може да те питат нещо по портфолиото, може да те питат защо си избрал това да учиш и т. н. Първи курс иначе се учи всичко - операторство, монтаж, звук, и т. н... втори семестър от първи курс ще изучавате анимация. И втори курс вече продължавате по специалностите си, не сте целия факултет заедно. Друго нещо - който е приет каквото и да е в натфиз екранния факултет - сработвайте се с колеги и т. н., защото имате много екипни работи, в много от които колегите ви ви избират дали да участвате в проектите им, както и имате колегиална оценка - анонимно оценяваш всеки и те теб. Много е субективно, но могат да те изгонят, ако имаш двойка. В началото на учебната година целия факултет първи курс ви пращат на изнесено обучение в едно затънтено село за две седмици. Условията не са никак готини, ама, ако намериш другари си е купон. Като цяло в натфиз е много интересно, но това казвам - трябва много работа, но си заслужава. И съветвам всеки да внимава с екипните работи - има показатели в колко проекта си участвал - ако е в под 3 проекта, може да имаш 2 и да те изгонят. Не пренебрегвайте тия неща и ще имате успех!

 
  ...
преди: 6 години, 2 месеца
hash: 231dd4d785
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Засъжаление влязох в нбу и цял живот ще съжелявам. Това не е университет, а място за бавноразвиващи се феминистки и гейове. Направо съм съкрушен от ниското ниво на интелект и психическите отклонения на всички вътре. То е като гнездо на ретарди. Не съм повърхностен човек, но само да ги видите и ви става ясно, че са ненормални и нечитави хора. Било то студентите и учителите.
И междодругото номер3: не се иска никакво портфолио за нбу. Просто правиш топ теста който вземаш с 30 или беше 35 точки и си вътре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: fefc05c1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравейте, знам че темата е стара, но съм пред същата дилема и ще се радвам, ако имате повече информация по въпроса.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 392989fad0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей, номер 5, 3-тия коментирал съм. Там дадох доста информация, аз съм била в този факултет в НАТФИЗ, където е анимацията. Препоръчвам ти да я запишеш в НАТФИЗ, защото когато учех там още, преподавателите точно говореха за другите университети - гледаше се с НЕ добро око на НБУ, ЮЗУ и т. н., където има същите специалности като анимация, режисура и т. н. Познавам 2-ма души които учеха в НБУ актьорство, и двамата казаха, че няма перспектива. В НБУ е подвеждащо много, защото приема е лесен, както и да избуташ също, ако имаш пари. Но след това както казваха и моите преподаватели, като се види диплома от НБУ за такава специалност, не се гледа сериозно. Може не навсякъде да възприемат така нещата, но не смятам, че си струва риска. Да влезеш анимация в НАТФИЗ не е трудно, 2 кръга е. Написано е в сайта какво трябва да се направи. Първи кръг рисуваш, в сайта пише какво точно, а не знам дали няма и школа конкретно за това в НАТФИЗ. Втори кръг е беседа с комисията, ректора е в нея и имайте предвид, че е доста ироничен човек и понякога може да пусне хапливи коментари, от вас се иска само да не се панирате, да не се заяждате и всичко ще е наред. Въпросите са кой си, от къде си, защо си избрал да учиш това, преди занимавал ли си се с подобна дейност и така. Трудно е обаче да завършиш в НАТФИЗ, конкретно за екранния факултет. Особено първи курс е най-гадно заради екипните показатели и колегиалната. Аз отпаднах само заради колегиалната оценка - анонимно поставяш на всеки свой колега оценка на 5 различни въпроса, както и всеки на теб. И някой, ако не те харесва лесно може да те прецака. Затова, както споменах и в предишния си коментар, гледайте да се сработвате с колегите и не се делете. 2-рата година мисля, че ги няма тези неща вече. Внимавайте с екипите - на всички екипни задачи гледайте да си имате поне 1 екип, за да съберете участия иначе ще отпаднете. Това като цяло е най-трудното, самия учебен процес не беше труден за мен поне, дори е интересно. Ама тия глупави критерии...

 
  ...


...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 231dd4d785
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер5 от автора. В НБУ съм и вече даже напуснах защото абсолютно нищо не се прави и просто не си заслужава. Учителите са на ниво децка градина по знания, даже няма да се учудя ако има някое 5, 6 годишно дете което да знае повече от тях.
За другите университети не знам, но съм сигурен, че в България няма подготвени кадри по тази специалност, защото следя и конкурси и тн.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 дни
hash: fefc05c1b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А иначе в НАТФИЗ каква е техниката. Рисували се на дигитайзер, таблет?

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 2ca4a8dad8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   ако имаш дигитайзер или таблет, се рисува, ако нямаш, не се, хаха
от натфиз ти подисгуряват 4 компютъра от 2010 и просветки (които не са изобщо за подценяване де, но въпросът е за техника)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker