След 12ти клас накъде да поема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

След 12ти клас накъде да поема
преди: 6 години, 11 месеца, прочетена 1987 пъти
Здравейте! Момиче на 18 години съм. Догодина ще трябва да взема ГОЛЯМОТО РЕШЕНИЕ. Отличничка съм, обаче с английския не съм много добре. Разбирам граматиката перфектно, когато някой говори го разбирам, когато чета нещо също разбирам, но не мога да го говоря, знам думите но ми е трядно да произнасям нещата и често греша, не мога да говоря гладко и хубаво. Много съм объркана какво да уча. Със сигурност не искам да уча в София. Не ми харесва този град. Прекалено голям, много хора, замърсен въздух, мвого коли, задръствания. Аз съм от провинцията и не съм свикнала на този начин на живот, просто не ми допада тази шумотевица. Има няколко неща към които съм се ориентирала. Предучилищна и начална педагогика или педагогика с история и цивилизация или математика във ВТУ. Харесвам адски много града, а и четох хубави отзиви за университета. Да стана учителка ми е детската мечта, обаче не зная как ще понеса тези ученици, защото съм свидетел на отвратително държание към учителя, да зависи и от учителя, но и от учениците. Също така и заплатите не са им много добре. Другото към което съм се ориентирала е нещо с хотелиерство и ресторантьорство, четох, че това е една от най-търсениете професии. Плюс това аз много искам да имам собствен бизнес, а един хотел на морето, би било страхотно. А може би не си го представям като хотел, а нещо като къщички кокетно направени на ниски цени. Защото Черноморието ни се вапълни със скъпарски хотели... Тази специалност я намерих във ВУМ (ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО МЕНИДЖМЪНТ) Като имам възможност в този колеж да получа двойна диплома, другата е от Британски колеж и имам и стаж. Но единствения недостатък е, че се преподава и 3те години на английски език. Семестпите са 6, а колежа е във Варна. Търсих за мнения за него, во нищо не намерих. Моля ви дайте ми съвет. Искам да отбележа, че нямам и много средства и отначало трябва да разчитам на нашите, които не са добре финансово, докато започна работа, защото те не ми дават да работя, докато не завърша. Моля ви дайте ми мненията си и за тези специалности има ли реализация. Попринцип искам да си остана в България не искам да ходя в чужбина. А ако ходя ще е само за екскурзии. Обичам родината си. Благодаря ви, че отделихте от времето си да прочетете това, което съм написала. Лек ден или лека вечер. Пожелавам ви един позитивен ден, седмица, месец, година! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 648464250b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   О, все едно аз съм го писала О. о
И аз догодина ще взема това важно решение.
Хубаво си се ориентирала, но според мен е по-добре да запишеш детска педагогика, има реализация, а и както каза това е твоя мечта :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker