Провалих ли бъдещето си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Провалих ли бъдещето си?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1843 пъти
От няколко години съм в чужбина. Когато дойдох бях малка и не бях запозната със обучението тук. За жалост и родителите ми не бяха и ми се налагаше със всичко да се справям сама. Нямах много приятели, когато дойдох, а тези, които имах знаеха, колкото мен. Хората, с които се консултирах по въпроси за образованието ми бяха учителки от училището, директорката.. Много време ме мотаха и всеки ми обясняваше различни неща. Не знаех на кого да вярвам, не знаех и към кого да се обърна за помощ. Трябваше да решавам сама. Когато споделях на майка ми и исках съвет отговорът и беше ''Не знам, не разбирам. Питай в училище. '' и до там. Та така си пропилях 3 години, през които учех почти едни и същи неща и си тъпчех на едно място. Даже още нямам основно образование... От септември започвам да уча и да работя. Няколко дни ще работя, няколко дни ще съм в училище и ще уча за съответната професия. Това ще продължи около 2, 5 - 3 години, след което ще получа диплома за основно образование плюс нещо като диплома за специалността/професията, за която съм учила. Когато всичко това стане ще съм на 22. Ок.. знам български и тук научих още 2 чужди езика, ще имам основно образование, ще съм изучила за професията, която искам.. Но като погледна от друга страна.. връстниците ми в България, когато са на 22 ще са завършили университет, а аз? Не знам.. провалих ли се? Страх ме е, че след време няма да имам доходите, за които съм мечтала и няма да живея живота, който искам.
Просто исках да дойда и продължа образованието си, да завърша основното си образование и да отида в университет.. А то какво стана....
Много съм разочарована.. и от станалото и от себе си..
Не търся вина в никой друг освен в себе си. Честно казано много ме е яд. Чак ми се плаче...
Според вас съсипах ли бъдещето си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 44291a8298
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, връстниците ти на 22, ще на път за завършване на университет, но искам да те попитам - състезаваш ли се с някого? Ако няма конткретен човке, който не искаш да "биеш" в някакво съревнование, изобщо не трябва да ти пука. Сега, реши какво искаш да кандидатстваш, виж какви оценки ти трябват и действай.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 44291a8298
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А и едно допълнние - повечето хора си мечтаят за дооооста по-големи доходи. Не се вманиачавай за пари. Аз се бях вманиачил и ще ти кажа, че никога, ама никгоа не стигат. Винаги има повече, по-лъскаво, по-ново, по-хубаво... Разликата между 500 евро на месец и 3000 евро на месец е много голяма, но разликата между 50 хиляди евро и 100 хиляди евро на месец е... нищожна. Ако паднеш по тази пътека, никога няма да постигнеш задоволение.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ab1752d3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Нещо не си много на ясно със ситуацията-след основно не следва университет.
Не си виновна ти, че не си се ориентирала с системата на образованието и родителите не са, толкова си могат.
Последно, с какво образование си и каква ще бъде професията ти? На запад с разни занаяти се изкарват добри средства. Не знам какви са били мечтите ти за пари, но ще можеш да живееш съвсем нормално.
Също, ако искаш да учиш, има всякакви форми на обучение и с упоритост можеш да завършиш по-горна степен.
Не си се провалила-щом искаш да учиш и да работиш, си едно свястно момиче, което ще намери своето място.
Също-прецени реално умствените си възможности, за да не напъваш за нещо, което не можеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a69f944ab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И като са завършили университет какво? Ще си я ползват, като им свърши тоалетната хартия. Да знаеш 2 езика е милион пъти по-ценно от това да си завършил някой долнопробен ВУЗ.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 1d512fa234
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   С два чужди езика български, в България фирмите ще те позлатят, дори ще ти поемат основното, средното и висшето. Разгледай обявите в jobs (bg), за да се увериш. От това, което съм видял аз, с два чужди езика в София под 1500-2000лв. няма да паднеш, което е много над средния доход от 850лв., но пак зависи от човека. :) Нищо не си пропиляла.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 60eace3670
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти не си знаела. Може да четеш форумите на българите, живеещи в тази държава. От тях ще научиш много. Другото -може да завършиш университет в България. Питай в Мон дали ще ти признаят дипломата. Може да учиш и в друга държава. Изобщо ако искаш нещо, винаги ма начини за постиганео му.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 417544d8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе ти чуваш ли се какво говориш?
Учила си едни и същи неща, защото явно там, където си, образователната система е такава. Тук, в България, децата учат сума ти и глупости, по-точно подробности, несистематизирани, просто наблъскани в учебниците.
На 22 завършват университет започналите на 6 години 1-ви клас и то само бакалавърска степен. В университетите не се научава почти нищо, защото отново не се преподава систематизирано и практически насочено. А работодателите не ги интересува какви дипломи има човек и каква степен има, а какви умения има.
Не разбрах къде си искала да дойдеш - в България ли? Ако завършиш там и дойдеш тук, ще си много ценен кадър, защото на всички работодатели е ясно, че знаеш много повече от връстниците си, на които завиждаш сега.
Съжалявам, ако поста ми е прозвучал грубо, но просто недоумявам какво бъдеще си провалила и за какво "ти се плаче"...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker