Гимназията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Гимназията
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1331 пъти
Здравейте, драги читатели! Пише ви едно 14годишно момиче, току що завършило основното си образование. Приеха ме в елитна гимназия, където мечтах. Горда съм с това. Притеснява ме единствено как ще ме приемат всички съученици, учители, колектив. Ами ако бъда аутсайдер? Това са цели 5 години. Моля ви дайте ми някакви съвети как да се държа, как да изглеждам, как да се запозная с тях. Как дя направя добро впечатление?
Ами на учителите? Как? Ако можете бихте ли разказали как минаха първите няколко дни в гимназията. Както и дали намерихте правилната компания. Ще се побъркам от притеснение. Много ще сте ми от полза. Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 279ff113d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях абсолютен аутсайдер и в основното, и в гимназията, а сега и в университета. Първото впечатление винаги е най-важно. Така се стекоха обстоятелствата, че още 6-7 клас станах аутсайдер. Когато на твоята възраст постъпих в гимназията, вече бях в тотално друга среда, нямах контакти с досегашните си съученици и можех да започна на чисто, но уви аз отново си вкарах автогол и идните 4 години отново бях аутсайдера. Същото се повтори, когато влязох в университета, въпреки че си казах, че започвам на чисто и ще се правя, че никога не съм бил аутсайдера. Но изминалите 4-5 години ме бяха променили и вече макар и на чисто, сред нови хора просто нямаше как да пробия. Бях изгубил представа как се води един разговор даже. Надявам се, като започна работа, най-накрая да изляза от това положение и да започна на чисто.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c4c473dd3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В началото всички ще са в същото положение като теб - няма да се познават, така че няма от какво да се притесняваш. Просто бъди отворена и дружелюбна, изяви интерес и желание да се сближиш с новите си съученици. Докато не се познавате всички ще си говорят с всички и постепенно ще се образуват групички. Използвай този първи период, за да видиш с кого би искала да си станеш по-близка.
Относно учителите - достатъчно е да проявяваш уважение към тях (да не говориш в часовете, да не закъсняваш) и да си личи, че полагаш старание за предмета им.
Все пак имай предвид, че няма как да се харесаш на всички (не е и нужно). Във всеки случай опитай да се успокоиш - наистина няма за какво да се притесняваш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: e92c07902c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Бъди себе си! Намери си приятели, но истински. И аз влязох в елитна гимназия, но съучениците или са някакви прекалено умни и до тях се чувствах като урод, или пък са от типа " снощи бях на дискотека, пуших наргиле и се напих, но съм на 14". Аз се бях запознала с едно момиче, летящите към нас моркови и удрящи ни по главите, ни подтикнаха към това. Първият ми ден като цяло беше минал в обикаляне на етажите, защото не знаех къде е стаята ми, морковите ме бяха стресирали и не разбрах кога всички бяха влезнали. И 30 минути по-късно успях, бях закъсняла със запознанството с новата ми класна и съученици. Просто прекрасно беше! В моя клас някак се бяха нагласили цяла група от друго училище, бяха към 10 човека. От моето училище бяхме 3-ма и никога не бяхме говорили. Добре, че поне имах няколко приятелки от други класове. Добре е да имаш познати и от по-горни класове, защото аз като нямам и стоя само при 8 клас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: b7d6f795c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей!
Първо поздравления за успешното завършване и приемът в елитно училище! Помня миналата година, когато ме приеха в желаната гимназия, имах същите притеснения като теб, които в последствие се оказаха напълно излишни. Ще видиш, че повечето също ще са притеснени и ще се чудят как да се държат. Излишо е. Много важно е първото впечатление, но сащо така и да бъдеш себе си. На първия учебен ден се обечи хубаво (предполагам ще имаш униформа), постарай се да изглеждаш добре без да прекаляваш с грим и прическа. Запознай се с всички без да се притесняваш, бъди мила и учтива, усмихвай се. Намери някой, с когото да седнете заедно. Щом си в елитно училище, средата ще е по-добра и стига да се държиш добре със съучениците си, бързо ще си намериш компания. Старай се да не се заяждаш и да не се караш, прави компромиси, но не прекалявай. Дръж се културно и възпитано, за да направиш добро впечатление и на учителите. УЧИ! Избягвай да преписваш да се правиш на "интeресна". Стой настрани от цигари и наркотици(на повечето учители, не има харесва учениците им да пушат и да се дрогират). При мен класът се делеше на групички по интереси, отиди там, където усещаш, че е твоето място. Общо взето за това се сещам за сега. Аз смятам, че успях да намеря правилната компания, пожелавам го и на теб! Не забравяй да се забляваш, гимназиалните години са най-хубавите! :) :) :)
Весело лято и приятна заслужена почивка! Пиши от кой град си, ако си от Варна мога да ти обясна още по-подробно.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 4e9ce0458c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не съм гимназистка, на твоята възраст съм и също като теб се вълнувам какво ли ще е в новото училище :). Но няма повод за притеснение. На учителите ще направиш добро впечатление, ако си пишеш домашните, учиш си уроците и взимаш участие в час. Повярвай ми, няма да си аутсайдер :). Просто не трябва да страниш от другите. Дръж се добре със съучениците си, но не е нужно да се сприятелваш с абсолютно всички. (Аз опитах да го направя в стария ми клас, резултатът е, че сега на никой не му пука за мен). Намери си приятели, с които да си себе си и да си прекарвате страхотно заедно и скоро мнението на другите няма да те притеснява :). Относно външния вид те съветвам да бъдеш естествена, не слагай някакъв тежък, опушен грим. Обличай се както искаш, не твърде екстравагантно обаче, защото все някой ще се намери да се заяде :(. И, най - важното, наслаждавай се на всяка минута в гимназията, аз лично мисля, че това са най - вълнуващите години. Ще следя темата. Успех! ;)

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 04909f0610
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Има много да се притесняваш #Н... :) Това е началото, по- напред ще е още по- страшно

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 20b7c24efc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Благодаря много на всички! Щом прочетох това до някаква степен се успокоих. Благодаря! Благодаря също и за изчерпателните отговори! Вчера се запознах с две момичета от класа ми, опознахме се и открихме, че имаме много общи интереси! Пописахме си доста, уговорихме се за 15ти! До номер 4 да, от Варна съм. Ти къде учиш? И да, имаме униформи. Грим не нося изобщо.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d0336cf334
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Първо се успокой, защото всичките ти съученици ще са в твоето положение. Ще се оглеждат страхливо и ще се надяват да видят познато лице. Така, че в това отношение, всички сте в кюпа. После на първия учебен ден се дръж нормално, не се крий по ъглите и ако видиш някой, който ти изглежда малко симпатичен, просто иди при него и му кажи "Здрасти! Казвам се... ". Помисли за това, че със сигурност има готини хора, но всички са направо в паника!
Колкото до учителите, ама всичко е въпрос на късмет. Ще имаш и много готини учители и пълни к... ни. Предполагам и в старото ти училище е било същото. Така, че ти гледай да правиш добро впечатление, готините ще те харесат, а к... ните поне няма да се заяждат с теб.
И не се тревожи, не е толкова страшно, колкото изглежда. Бързо ще си намериш приятели.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker