Искам да постигна нещо в живота! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да постигна нещо в живота!
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1622 пъти
Здравейте. От Пловдив съм и тази година почвам средното образование. Аз съм много ученолюбива и патриотична. Искам да издигна България в очите на света! Обичам училището и предметите в него. От тази година се отдавам изцяло на ученето. В миналото ми училище, което беше до 7 клас, завърших с успех 5, но не отделях такова внимание на ученето, докато не разбрах, че малко или много ще ни трябва в живота! Но сега започвам на чисто, в ново училище, с нов клас и с нови учители.
Въпросът ми е : Има ли европейски и световни състезания? За международните и републиканските знам, че има. :)
Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 8f32749c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво за амбицията, най - важното е да имаш желание. В какви състезания искаш да участваш? Зависи също и в какво училище си. Ако си в езикова гимназия, би тябвало да имат европейски състезания по език и по дебати. За световни не знам, но в интернет има всякакви състезания, поразрови се и ще намериш нещо.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: fa74f425dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съветвам те да наблегнеш на социалните контакти и да зарежеш малко образованието... в него няма хляб майка ми е вишист и си бачка като нормален човек за малко пари навремето не е учила нещо с реализация ами фиология .... :) издигни се в социалната иерархия и така но не падай под успех 5.30-40

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: a7e3803e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Имаш комплекси. Прави нещо което на теб ти харесва, а не това което искат родителите ти.
А за да почнеш средно образование първо трябва да имаш основно което се изкарва с завършен 8-ми клас.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: ebe55490ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вярвай ми ученик който успеха му е около 5 няма място на републикански, камо ли на европейски и световни състезания. Няма и да се класираш за тях. Така, че мисли си за нещо друго.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: aa640ce63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   2 - Съжалявам за семейството ти, ни аз идвам от род с финансистите, адвокати и лекари и мога да ти кажа, че образованието е много, ама много полезно, стига да имаш насока. Самото образование ми помага и във всекидневния живот.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: d1653f8680
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   2, стига с това "висшист". Комунистически глупости. Или си кадърен, или не си. Едната тапия не ти гарантира работа, научете се най-после!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bd736f86a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво на теб. Мислиш правилно. Има международни състезания-олимпиади. Най-вече по математика, физика. Ако спечелиш международно състезание по математика, директно може да те приемат в престожен американски или европейски университет. Браво, че не се занимаваш с глупости, а имаш големи амбиции.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 299088320d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти си учи и заеби хората като номер 2. Те само завиждат. И като питаш непознати хора в интернет могат да ти изредят какви ли не глупости. Или намери нещо в интернет за състезания или както каза номер 1 си зависи от училището в което ще си. На есен можеш да питаш там. Състезания ще има много със сигурност, но за световни нищо не знам.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8fbcc2bf2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката:
Благодаря Ви за отговорите. До 2 и 4... имам достатъчно време за социалния ми живот, но за мен сега е най-важно образованието! Не го правя, защото родителите ми искат, а защото искам да успея в живота! За тези, които не мислят образованието за сериозно, мога само да кажа, че не са успели и се опитват да се успокоят, но реалността е друга! Не съм съгласна с това, че ако имам успех 5 не може да ходи на републикански, защото господине или госпожо, аз се явих на републиканско и бях първа.. :))))), така че не си измисляйте! Макар и рано, решила съм да завърша висшето си в чужбина и по-точно Франция! Мисля, че и училището няма нищо общо с това дали ще мога или няма да мога да се явявам на олимпиади, Не съм в елитно училище, но аз си пожелах в това, защото на МЕН ми харесва и това е най-важното! :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fd3559c592
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ха-ха номер 4 - състезанията са в определени области, общия успех какво общо има?

 
  ...

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dab4b5bdc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако искаш да покажеш България красива и да се гордееш с това, направи няколко клипа на най хубвите ни места и ги представи в чужбина през интернет сайтове, където можеш да споделяш свободно. Много опити има да се покаже държавата ни в бляскава светлина, но повярвай ми, като дойдат тука туристи и заварят персонал, който не знае грам английски например в курорти, посещавани от чужденци, веднага им става ясно къде са попаднали. После на въпроса ти за състезания и конкурси можеш да поровиш в нета, все ще намериш нещо за теб. Кажи по-точно коя сфера те интересува. Ако си креативна личност не се спирай и опитвай това и онова, докато не постигнеш целите си. Също няма да е лошо да изгледаш няколко клипа за изграждане на желязна самоувереност, няма да ти навреди, само ще се обогатиш.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: aa640ce63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Това е лъжата на съвременното образование и обществена настройка. Че ще постигнеш "нещо", а под нещо, най-често разбираме работа, която да ти носи някакви, мааалко по-добри доходи.
Внимавай, защото много хора, стигат до там и си казва на 25 години - "Ето, постигнах си целите в живота", очаквайки, от този ден нататък, всичко да е мед и масло, но зза съжаление, на 27-8 вече виждат, че нещата не са толкова хубави, колкото са се надявали през последните 15 години и се започват с депресии, пиянства и наркомании.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: aa640ce63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   И още нещо - Защо искаш, да издигнеш България в очите на света?
Не го казвам със злоба, но какво си мислиш, че ще постигнеш.
Гимназиалните състезания са пародия. Пращаха ме насила, на такива. След това, ме караха да ходя на съревнования, между училищата с СКАПАНАТА СЪБОТА, без грам компенсация. Обезщетението ми бе, че не ми се караха учителите, които ме заплашваха с двойки и прочие. Просто откачени лелки, които желаеха, да злоупотребят с мен, с цел да се издигнат пред МОН, печелейки европейски проеки, за някакви си залуги, които не бяха тяхно дело.
На никой, честно ти казвам, не му пука, за подбни състезания. Тях ги помянт, само победителите и семействата им. Останалите просто ги забравят. Казвам ти го, за да не се побъркваш от учене, и да има да се чудиш, защо никой не ти признава "заслугите".

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8fbcc2bf2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От авторката:
До номер 14: Въобще не съжалявам, че ще ти го кажа-не си прав/а! Казвам ти го съвсем откровено! Малко или много ходенето на олимпиади ти помага в живота, а това че ти не си имал/а желание да ходиш е друга тема ;) Ако нямаш желание, нещата няма да се получат! Аз имам желание да уча и да се реализирам, да си намеря хубава работа с хубава заплата, но това не идва ей така си! Трябва да си готов да дадеш, за да вземеш! А това, че никой не ми признава ''заслугите'' е още по-голяма глупост! Не веднъж съм слушала и чела за отличниците, които са гордост за БЪЛГАРИЯ! Дано си ме разбрал/а ;))

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8fbcc2bf2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Исках да кажа до номер 13 :)

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: aa640ce63a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   А като си чела и слушала, за тези отличници, кажи ми имената им? Кажи ми, какво стана с тях и какво се промени за България.

Ходенето по олимпиади, не ми помогна с нищо, а и силно се съмнявам, да се отразило на когото и да е било, освен на група учители, които посетиха някакви културни мероприятия във Франиция, с пари от ЕС.

Просто искам да знаеш, че кариера и пари, не са финална дестинация, която ще те направи щастлива. Ако държиш на постижения и признание, то в един момент, ще изгориш. Аз идвам от сравнително заможно семейство. Приятелите на родителите ми са често хора, постигнали подобни на твоите сцени. Те са често богати хора с власт. Повечето са пристрастени към коката и до един са върли алкохолици, които се наливат със скъпи вина, под предтекст, че правят културна дегустация. Това не са щастливи хора. Подобно на теб, те също са полагали много усилия, да бъдат там, където са, но някъде, по пътя, нещо се е прецакало и в момента, гледам добре облечени развалини. Всеки има любовник или любовница, понякога в множествено число. Мечтите им са се превтърнали в болни амбиции за величие, което не могат да постигнат, защото търсят висок социален статус, моменто задоволяване на някакви елементарни нужди и желанието, винаги да изпъкват пред другите, за да покажат на себе си, че са постигнали нещо. Нищо, никога не им стига. Нито постиженията, нито признанието, нито парите, нито алкохолът. В един момент и ти, ще започнеш да пълниш някаква дупка в душата си, ако не се осъзнаеш навреме.

Не, не ти казвам, да станеш провлачено хипи и да не работиш цял живот. Казвам ти, да преосмислиш и преоцениш всичко в което вярваш. Сега си в тази възраст, в която осъзнаваш много повече и то много бързо. Искаш реализация, работа и пари. Какво означават тези неща за теб? Защо ги искаш? Колко ги искаш? И дали вярваш, че ще те направят щастлива? Какво искаш да правиш с живота си. Не може да е просто, кариера и пари.

Казваш, че желаеш да направиш нешо добро, за България. Отсега ще ти кажа, че "гордостта" е доста краткотрайна, а в края на деня, всеки го е забравил. Ако искаш да помагаш, направи нещо, което ще има реални последствия. Помагай на приятелите си. Давай пари на бедните. Бъди доброволец. Стани лекар. Стани адвокат и работи pro bono. Нещо реално, а не порсто, надеждата ти, че личните ти постижения, ще окажат, някакво влияние над някого. България се нуждае умни и можещи хора, които не са корумпирани. Които помагат и не мислят само, за професия и заплащаме.

И да, ходи по олимпиади, прави това, което обичаш, но не бъди като кон с капаци, следващ една пътека. Светът е толкова много повече от високопалтена работа в офис. Придобий си професията, ако ще те направи щастлива, но не го прави основна цел в живота си. Развивай се в други области. Търси нови неща. Имай добри приятели.

И последен съвет - Никога не казва, че си "много патриотична". Нека действията ти го покажат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker