Растителна защита струва ли си ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Растителна защита струва ли си ?
преди: 6 години, 10 месеца, прочетена 1550 пъти
Здравейте, какво мислите за специалността Растителна защита, не мислите ли, че е един вид селска специалност. Повечето млади не учат земеделие и не се интересуват от това а се стремят към големия град, и реализация там, учат модерни специалности а не домати и краставици...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 месеца
hash: b79851ac9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Преди месец имаше подобна тема. Направо ще ти копи-пейстна отговора, който дадох и на другият, който пита. Не отговаря точно на отговорите ти, но ще придобиеш ясна представа, за какво иде реч в тази специалност.


Здравей. По настоящем мисля, че е по-добре да прекръстят специалността на "Търговски представител" поради простата причина, че 99% процента от завършилите я, които успеят да се реализират в този бранш стават търговки представители на фирмите за земеделска техника, препарати или семена.
Разбира се на почти всички по-дребни арендатори синовете и дъщерите завършват това, защото смятат, че ще са много ценни за семейните си фирми. По скоро взимат диплома за агрономи за да не им се подиграват хората. Родителите им милионери, а децата им нямат висше образование... точно за това го записват отрочетата на арендаторите. На по-големите земеделци, пък почти винаги синовете и дъщерите им записват правно във частни университети, не за да стават адвокати, а защото това е доста полезно за бизнеса и далаверите, които се очаква да въртят, ходенето на полето е далеч под техните разбирания за бизнес.
Другата група меракалии да изучават тези специалност са обикновените хора, които като завършат се надяват да постъпят някъде на заплата. Разбира се е много трудно, и почти не възможно да работят от първо лице това, което са учили. Причината за това е, че почти всички арендатори, са в бранша от началото на 90-те и ни най-малко им трябва някой новозавършил да им дава акъл без да имам никакъв практически опит, освен това както казах вече, децата на същите тези арендатори учат същото и просто няма смисъл и наемат и друго външни хора, които да им дават акъл как да си гледат земята.
Така, че на обикновените хора, които са тази специалност и са успели да си намерят работа в бранша най-общо казано дават ти един служебен автомобил, и обикаляш надлъж и нашир страната. Ходиш във всевъзможни забутани селца да се опитваш да накараш арендаторите на купят препарат или тор точно от твоята фирма. Разбира се от време на време има и обучения в чужбина, както и доста често се организират семинари, които предимно ти водиш. Най-общо казано за това става на въпрос. Доброто в случая, е че това е доста печеливш бизнес, което значи, че и заплатите са реципрочни поне малко на оборота на фирмите, освен това без препарати и семена не може, така че има доста преспективи в този бизнес. Лошото е както казах вече, че постоянно си по пътищата на страната, и постоянно трябва да се занимаваш с разни наперени индивиди, наречени арендатори, които не си знаят милионите и чийто брадичка е по високо от носа им, ако ме разбираш какво имам в предвид.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 71fba7c5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако мислиш, че растителна защита означава "домати и краставици", доста се бъркаш. В действителност е много полезна и приложима специалност, не става дума само за чушки и патладжани.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: ec80bec8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Споделете опит, някой който е завършил специалността къде работите, какви заплати вземате?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker