Руски или немски? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (82206)
 Избор на редактора (69)
 Любов и изневяра (18584)
 Секс и интимност (9776)
 Тинейджърски (18596)
 Семейство (3926)
 Здраве (6762)
 Спорт и красота (3575)
 На работното място (1559)
 Образование (4605)
 В чужбина (1023)
 Наркотици и алкохол (827)
 Измислени истории (695)
 Проза, литература (1307)
 Други (10895)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Образование

Руски или немски?
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 908 пъти
Здравейте! Момиче съм на 14г., официално в 8-ми клас. Много се радвам, защото тази година започвам средно образование в друго училище и с други хора, но има един проблем. Какъв език да избера? Аз съм паралелка: ''Хуманитарни науки с интензивно изучаване на английски език'' и мога да избера като втори чужд език или руския, или немския. Родителите ми са пълно против да уча руски, защото според тях всеки може да го говори и темо-подобни, но никой не ме пита какво искам аз! Доста дълго време си мислех дали да завърша висшето си образование в чужбина и по-точно-Франция, но няма смисъл да се натоварвам излишно и да уча още един език, който го няма в училищната програма, пък и тук са най-важните хора за мен. Не съм свикнала да съм далеч от семейството ми и не искам. Обичам България и не мога да съм далеч от нея *носталгия*. Вие какво мислите?
П. С. Не става въпрос за кой език е по-разговорен в днешно време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: b71939ac7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Немски.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 85905ef469
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Мисли за бъдещето си. Избери немски. Животът е пред теб, сега мислиш че никога няма да напуснеш Бг, но след време друго ще запееш. Дори да не заминеш немският пак ще ти е от полза повече отколкото руски

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 34737ba5bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Немиски руския за никъде не ти трябва ако ще ходиш в Русия само

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 5262fd1029
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Много ясно, че хората ще ти кажат "Учи немски, той е много полезен и тн"
Аз пък ще те посъветвам да учиш руски. По-красив е.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 37c23bb9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Немски:)

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 0ff7afea90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Каквото ти е ни сърце! Нашите бяха твърдо против да уча руски, но аз много го харесвам и избрах него. Просто немският не е моя език. Не ми харесва и няма да го науча. Ще ти дадат бланка за езика и ти напиши руски, ако искаш евентуално. Аз така направих и поставих нашите пред свършен факт. Не съжалявам и те също след като съм отличничка по руски.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 44c6fa4153
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Немски

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: b57a7363d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Повечето могат да разбират руски, но не й да го говорят( от старото поколение), както повечето разбират английски, но не могат да го говорят(от новото), защото, за да говориш език - трябва да се упражняваш с говоренето, а руския няма нищо общо с българския, когато стане дума за говорене. Когато се опитват да го говорят повечето хора са, като наши български футболисти опитващи се да говорят на английски и това, че разбирам 3 езика, не означава, че мога да говоря на тях. Родителите ти просто искат да знаеш немски, защото Германия може да ти предложи по-добър живот или пък са просто глупави, не знам. Всеки е специалист и смята мнението си за меродавно, би ми било интересно да чуя такива специалисти как говорят, но за жалост това е невъзможно сега.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 467e04d772
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Немският е езика на Европа, честно казано преди 5-6 години бях в Чехия по обменна програма за студенти, знаех само английски а чешки учех там. Още в самото начало попаднахме на страшни мацки в един бар, даже ни бяха навити, но УЖАС като чужд език знаеха само немски :D :D :D

Сега по-сериозно, централна и западна европа се учи масово немски и английски, в Полша учат немски и руски хората които следват търговия чисто поради географски особености.

Руския е удобен ако търсиш литература и не искаш да плащаш, те братушките имат всичко добре крадено и преведено а и ще ти е от полза ако ходиш на екскурзия в Петърбург (много красив град) но до там.

Моят съвет е немски, успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: dc52f8f3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   ако си 8-клас, още не си почнала средното, така че имаш още една годинка. Аз тая година ще съм 12 клас, в 9 бях пред абсолютно същата дилема - руски и немски. Избрах руския, много по-интересен, красив и за мен по-полезен. Тъй като обичам да чета руски статии и сайтове, книги и т. н. и ми е от голяма полза. Немския ми е грозен, труден и като цяло не ми харесва. Дори бях за 3 седмици в Германия (в Русия не съм бил) и пак не съжалявам, че не записах немски. :) Разбира се всичко зависи от теб и от това кой език е по-полезен за теб самата. В моят случай това беше руския. :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: da2f825caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Учил съм ги и двата-руския 3 години(просто щото в него училище друг език освен него и английския нямаше, а и после премина от средно в основно даскало), а немския само 2 години, в училище-в 9. и 10. клас, после и малко в университета, но основните неща ги научих именно в училище, и съм супер доволен, че знам сега малко и от немския език! Да, като ми заговори някой, дали по телевизията или по принцип, нищо няма да схвана, почти(само господина си по немски отлично го разбирах в час, като ни говореше), но въпреки това-понаучих от немския немалко, и много се радвам, за което! ... А руският, макар че 3 години съм го учил, днес и едно изречение като хората не мога сам да съставя, докато по немския по мога! ... Особено пък в 7. клас, последната година, като почнах да изкарвам едни 3-ки и 4-ки зарад тез падежи в езика, направо( то не че и в немския ги няма де, но там е друго-и са по-малко, и е някак по-лесно за научаване! )...
Та по-добре учи немски, мен ако питаш! ... Ама то трябва и да ти харесва езика, да имаш желанието да го учиш(щото аз го имах), като нямате и френски език там(и ние в средното бяхме тъй, само руски и немски имаше), така е...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 167df01a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Руският е по-близък до българският език и ще ти бъде по-лесно да го научиш. И руският и немският имат падежи до колкото знам, и за това някои хора ги намират за трудни за изучаване езици. Аз лично никога не бих учила немски, нито пък бих работила или емигрирала в Германия. Преди години всяко лято на морето, все ме харесваха германци. Ако се бях събрала с някой от тях, сигурно бързо щях да науча немски:) Какъв език да учиш е твое решение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: e55b3deb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Благодаря за отговорите. В крайна сметка реших да уча руски, защото ми харесва. Поговорих за това с родителите ми и ме подкрепиха!
От авторката.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1df58b3838
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Здравей авторке,
ще те посъветвам да учиш РУСКИ език. Руският език е по-близък до българския. Немския език ми се струва "кучешки",все едно лаят,а не говорят. Нямам добро впечатление от английския и немския език. Достатъчно българи днес изучават западните езици. Руският език предлага много разнообразни неща-на руски език можеш да обогатиш познанията и образованието си. Има много повече научна,класическа и всякаква друга литература на РУСКИ език,отколкото на който и да е западен език. Руския език спомага за изучаването и на други славянски езици,а и включително и на немския език(поради падежите). Усвоиш ли падежите,можеш без никакви затруднения да научиш Руски,немски,френски,гръцки,полски,сръбски и който и да бил език.
Днес,много малко младежи говорят,учат и изучават старателно,прилежно и усърдно РУСКИ език. Няма да съжаляваш,ако решиш да изучаваш Руски език. Не слушай какво ти бръщолевят родителите ти против Руския език.

Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e55b3deb3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Здравей, 15,
Благодаря ти за положителният коментар и наистина много ми помогна. Благодаря и на всички останали, които отделиха вниманието си на историята ми! Поздрави:Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 1 месец
hash: f82650502c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Немски

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 562b149072
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Осми клас интензивно изучавах немски - интересен език. Сега от 9-ти почвам и руски. Не избрах английския, защото не ми върви много, а ако поискам да го науча ще моля брат ми или ще ходя на частни.
Та препоръчвам ти немския, още не съм видяла руския как е, ама с тия 9 падежа почва да ме плаши, в немския има 4, а аз започнах да ги оправям едва към края на годината

 
  ...
преди: 11 месеца, 9 дни
hash: 1321b4bc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   уча руски и немски едновременно и като почти всички останали ти препоръчвам повече немски. руският колкото прилики има с българския, толкова има и разлики, шестте падежа лично за мен са трудни, а и реално много малко хора, които твърдят, че е 99% български могат да го говорят.
в немския няма много падежи, харесва ми повече от руския (въпрос на предпочитание сигурно), но пък те са сбъркани в други отношения откъм граматика. така де, който и от двата да научиш ще ти е от полза, зависи в каква насока ще продължиш след гимназията.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker