Проблем с концентрацията и паметта - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Проблем с концентрацията и паметта
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1117 пъти
Здравейте, тази година ще съм 12клас и съответно ми предстоят много важни изпити, които ще са решаващи за бъдещето ми. Освен матури, ми предстоят и изпити за придобиване на квалификационна степен(в професионална гимназия съм), а и ще кандидатствам медицина... Броят на изпитите никак няма да бъде малък.
Работата е там, че имам проблеми с концентрацията.. много лесно се разсейвам от всякакви неща. Трудно запомням информация, уроци и т. н - след като ги науча доста бързо ги зябравям. Преди години не бях така, но от 11клас насам - нещо ми става... Някой може ли да ми даде съвет как да се концентрирам върху важните неща, които ми предстоят без да се разсейвам и как да имам по-дълготрайна памет(било то чрез витамини, лекарства или друг метод, чрез който да се олекоти проблемът ми)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: b0af1df4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако мислиш, че имаш промяна в концентрацията в сравнение с миналата година, посети ЛЛ да ти пусне изследвания, които прецени.. Питай за подходящи витамини или хр. добавки. Направи го сега, за да си подготвена за учебната. Диети някакви пазиш ли, как си с килограмите?
Ако нищо ти няма, опитай да си организираш по-добре денонощието, така че да си почиваш, да се наспиш добре, за да си бодра през деня. Елиминирай всички безсмислени дейности, които те уморяват и ти изяждат времето. Но е добре да имаш излизане въздух на вън, да не стоиш само в училище и в къщи.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 7da1d61aee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Концентрацията и паметта са доста голяма тема. Понякога е въпрос на хранене, друг път на друго. При всеки човек е индивидуално, но ще ти кажа какво ми помогна на мен. Рисувам, това ме кефи и това правя, това е единственото нещо, което ме кара да се фокусирам на 100%. На знам дали ще е и това твоето, но като цяло ти препоръчвам да намериш нещо, на което си 100% концентриран. За някой е билярд, за други футбол, най-често е това, което ти харесва. На мен рисуването доста ми помага в концентрацията. Също така е важно да ядеш най-вече риба, ядки. Може да ти се стори странно на тази възраст, но медитацията също доста помага да се постигне концентрация. Както казах при всеки човек е индивидуално, намери това, което те кара да се чувстваш жив и не го пускай :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5195051cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На мен веднъж ми бяха изписали гинко билоба за шум в ушите и докато го пиех, междувременно усетих сериозно подобрение в концентрацията и паметта, макар че не това беше целта. Аз по начало съм си завеян, но тогава се чувствах много добре концентриран и работата ми спореше много добре. Изобщо добре се чувствах.

Така че пробвай с това, ако искаш. Не ти трябва рецепта, то е на билкова основа. Със сигурност няма да ти навреди, дори и да не ти помогне. Поне ще пробваш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 95cdfbf25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Докато учиш дъвчи дъвка с даден вкус и когато правиш изпита дъвчи отново същия вкус. Така лесно ще си припомниш уроците :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 758339708f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, успя ли все пак да излекуваш шума в ушите си и с какво? Аз имам този проблем от години и вече се примирих. Авторе, съжалявам за offtopic-а.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 5195051cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, не, не успях. Не съм и чул някой да е успял. Явно ще е до гроб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker