Искам да стана архитект, НО... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Искам да стана архитект, НО...
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1706 пъти
Здравейте, аз съм момче - ученик съм. Още от малък се захласвам по американските небостъргачи и това ми е голямата мечта - да мога да ги създавам аз. Понякога ми идва нещо в главата и започвам да рисувам небостъргачи. Добър съм по всички предмети, включително математика и рисуване.
И идва "НО". Знам, че в България строенето на небостъргачи няма да се реализира. Искам да попитам дали УАСГ в София ще ми даде подходящ старт за архитектура в САЩ? Как може да се влезе в университета? Изпит ли се държи? Каква е такстата в УАСГ? Какво е заплащането на архитектите в САЩ (тези, които проектират и небостъргачи; знам, че не мога да започна първо от тях)? Благодаря ви предварително за отговорите и моля модераторите да публикуват историята, защото в последно време само това мисля!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: 1bbed89319
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти да не мислиш, че ще строиш небостъргачи. Каквото ти дадът на работа това ще е.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8d84586064
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Таксата за кандидатстване е ниска, около 30 лева. За архитектурата, доколкото знам, задължително полагаш изпити по рисуване. След завършването получаваш признание за работа в Европа, тоест, дипломата ти важи на запад. Познавам хора, които са се реализирали така, но вече това са подробности и никой не може да ти каже ти точно ще успееш ли.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 0dfb9a2052
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Какво ще спечелиш в София:
1- разходки до университета и обратно, защото редовно преподавателите не идват на лекциите, поради простата причина, че университета е държавен и дали е там или не, заплатата си върви. Ако отидеш да се оплачеш на рекрота, той ти отвръща " Добре! тогава защо не сте всичките тук, ами само една част? ", като ще поясня, че ние отидохме 14, ав курса по списък бяхме 32, но на лекции присъствахме максимум 15. Това е в ( Свети Климент Охридски).
Сега съм във ВСУ ( Черноризец Храбър). Частен университет, таксата на архитектите е 1950, като с успех се намалява, а и университета има договори с най- различни фирми, където да ходиш на практики. За един месец ти дават 860 лева. Измислили са го как да си заработиш семестъра. Университета отделно ти плаща здравните осигуровки. Другото, което е, че самият факт, че е частен, защото преподавателят не може без причина да отсъства. Едно отсъствие без уважителна причина, пример, защото е забравил- половин заплата, втори път- без заплата.
Много хора говорят, че било лесно, де да беше така! Дори не дават лесно изпитите. Добрият успех намалява семестъра, а университета не иска да ти намали семестъра. Преподавателя като ти пише 6, после ректорите понякога ходят да го питат на каква основа.
Малко се отклоних. Та за Америка- зимата идваха представители на някакъв американски университет и подписаха договор за взаимоотношения. Така го казаха. Но е ясно за какво иде реч де. Просто плащаш си таксата и отиваш една година да учиш там. Аз знам за Испания примерно, че тази година беше 500 евро.
Една колежка сега зная, че ще ходи магистратурата да я кара в Германия и платила 800 евро. Ти спокойно можеш да учиш тук и след това да си платиш за Америка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c39b54bc10
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора:
Благодаря Ви за отговорите!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker