Медицина в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Медицина в чужбина
преди: 6 години, 9 месеца, прочетена 1515 пъти
Здравейте, решила съм, че ще уча в чужбина, но все още не съм решила в коя държава. За момента обмислям вариантите за образование в Италия, Холандия, Дания, но все още нищо конкретно. Изброявам всички тези страни, но единствено италиански знам и то на ниво А2, така че търся обучението да е на английски език. Интересувам се и от таксата, разбира се, защото нямам големи финансови възможности. Ще се радвам ако споделите вашия опит или ако ваши приятели учат медицина в чужбина.
Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 9 месеца
hash: a207040e78
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Медицина е много скъпа специалност дори да не са големи таксите, но не можеш да работиш паралелно. Също не приемат лесно. Не е кандидатстването по документи, а има в повечето страни и приемен процес. Аз бих учила у нас медицина и после бих практикувала/специализирала в чужбина на твое място. У нас не е лошо обучението, признато е в цял ЕС.
А в чужбина ако имаш кой да те издържа и ако те приемат, разбира се. Таксите в Холандия са 1100 евро на семестър, но имаш разни безплатни неща като карта за транспорт и така нататък, така че е на практика 0, но животът е много-много скъп. Аз съм живяла в Амстердам и храната само е 3 ПЪТИ по-скъпа от у нас, да не говоря за другите разходи. Около 1500 евро за нормален живот ти трябват, 900-1000 евро за преживяване някакво. В Дания подготви повече, а в Италия трябва да владеш езика, за да можеш да се справяш в обществото и ежедневието - английски не знаят масово.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fd19d4d236
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Много ти благодаря за отговора. В Италия съм намерила два или три университета, таксите в които са направо символични. С научаването на езика на по-високо ниво нямам проблем, но четох, че е възможно да работиш докато учиш и силно се надявах да е така, за да не затруднявам родителите си.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 12c146a73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Така. Казва ти го човек, който учи медицина. Обикновено навън ходят наши, които не са ги приели тук. Щото там приемат само по документи и някое мотивационно писмо. Ама даваш яко пачки. У нас влизането е много трудно. Никога няма дс го забравя. Конкуренция. Подготвени хора. Напрежение. И само няколко часа, в които да покажеш какво си научил за 2-3 години.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: fd19d4d236
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за мнението . Не във всички университети приемат само по документи , в доста от тях трябва да държиш и приемен изит . Успех с ученето :)

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: c03f9968a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Точно така, номер 3, ние в чужбина сме пълни загубеняци, които не знаят нищо. И яко пачки даваме - моята семестриална такса е 230 евро, които включват карта за всеки вид транспорт в цялата провинция.
До автора: за изброените държави за жалост не мога да ти дам мнение. За работата - аз си работя, имаме възможност да работим в болницата със сестрите, като графикът ни се съобразява с това, че сме студенти. Може да се въртиш по различни отделения или да си само на едно или няколко. Аз съм само в едно и предимството е, че лекарите ме познават и ми дават да правя готини неща. Доста се научава. Иначе работя два уикенда в месеца и взимам около 400 евро. Определено не мога да си покрия всички разходи с тях, но пак са от помощ. Според мен и в другите държави би трябвало да се предлага някаква подобна работа за студенти.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 12c146a73c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може и да имат изпити, но нямат квоти. При което изпитите са безсмислени, щото влиза всеки. А у нас за 90 места сме се борили над 1500 души

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: fd19d4d236
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря Ви! Номер 6, не е точно така. В университетите в Италия има определен брой места ( 35 в един от университетите, които разглеждам - много по-малко отколкото в България ). Номер 5, а ти къде учиш, имам предвид в коя държава?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c03f9968a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От номер 5: Германия

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 546f4387c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И защо искаш в чужбина като нито език знаеш, нито имаш големи финансови възможности, както казваш? Ако смяташ, че няма да се справиш с приемните изпити тук и затова искаш в чужбкна си избери друга специалност, защото се иска здраво учене, където и да си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d427239887
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В Дания има университети и специалности, където се преподава на английски език, за медицина не съм сигурна, трябва да провериш. Образованието е безплатно, но стандартът е висок и ще ти трябват доста пари да живееш. Може да провериш в интернет средно цената за живеене за един месец в Дания или нещо подобно. Преди време бях проверила, но не я помня, за което се извинявам. Почти всички говорят английски, което е плюс. Можеш да изкараш там известно време само с английски, но ще е хубаво да започнеш да учиш и датски, ще ти бъде полезен да си намериш работа. Хората са приятни, някои може би са по-така настроени към чужденци, но като цяло според мен са мили. Поне така се държат, пък кой знае какво си мислят, докато говорят с теб, хаха. Аз бях там на почивка за 10 дена и единия ден обядвахме в ресторант и една сервитьорка дойде и ми каза нещо.. Не я разбрах разбира се и й казах "Sorry? " и тя ме попита дали ми харесва храната.. На английски.. Беше приятно, че ги интересува как се чувстваш! Навсякъде се плаща с карти, което си е много удобно.. Като цяло е приятно там, вече зависи от човек какво харесва. Скъпо си е, но ако искаш да останеш да живееш там ще свикнеш, предполагам.. Но за медицина и аз съм чувала, че е по-добре да запишеш тук в България и след това да специализираш в чужбина.
П. С. и аз се ориентирам за Дания.. или Норвегия.. нещо тези дни ми се вкопчи в главата.. Но по-вероятно е Дания. Безопасно. Приятно. Не само парите и езикът са важни, а къде и ти ще се чувстваш добре..
Не съм кой знае колко компетентна на тази тема, и аз търся по форумите мнения и се извинявам за дългия коментар, но дано поне е бил полезен.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 33957f1320
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много ти благодаря :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e3e30eb3b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз не бих избрала Дания, много е скъпо всичко.
.. някой може ли да сподели мнение за тези два университета - University of Milan и University of Roma Tor Vergata. Искам да попитам кой от университетите е по-добур според вас? И двата предлагат Medicine and Surgery на англ. ез ( това, което аз ще уча ) и не мога да избера кой университет. Ако нямате инф. за университетите, споделете кой град е по-добър за живеене - Рим или Милано. И последно искам да питам курсът е Single Cycle Medicine and Surgery degree и доколкото разбрах това "single cycle " означава нещо като бакалавър и магистър на едно или? Ако някой знае, моля да каже. Хубав ден :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker