Уроци по испански - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Уроци по испански
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 873 пъти
Здравейте,

Решила съм да се запиша на уроци по испански. Спряла съм се на групови уроци в Иберика. Искам да изкарам А1 и 2, Б1 също и ако остане време - първата част на Б2. Силно мотивирана съм, т. к. искам да отида на едносеместриално обучение в Испания по време на магистратурата си (тоест след около година и половина-две) и макар то да е на английски, съм сигурна, че без техния език ще ми е изключително трудно да се интегрирам и да се чувствам комфортно.

Но наистина се двоумя дали груповите уроци са най-добрият начин за научаване на език. Ясно ми е, че и при двете ще трябва да уча и сама вкъщи. Но дали не е по-добре да си наема частен учител? Какви са вашите наблюдения? Кое е по-добрият вариант, при кое се научава по-ефективно, бързо и лесно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 6cf20ce8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз владея няколко езика, а испански също се пробвах, но зарязах веднага в интерес на истината заради липса на идея какво да правя с този език - нито имат хубави университети, нито има кой-знае каква хубава работа, нито ме интересуваше културата и литературата и инвестирах усилията си в другите езици - владея английски, немски перфектно и холандски на разговорно ниво. Както виждаш - и трите ми чужди езика са от една езикова група. Също смятам да науча руски език и да използвам основите от българския. Най-лесно се учат езици от езикова група, в която владееш вече един език.

Най-важно за ученето на език според мен е лично човек да се занимава и да отделя поне 2 часа на ден за езика. Най-труден е първият чужд език, а след това знаеш за теб какъв метод е най-добър. В група, клас се учи не толкова зле ако и ти се занимаваш допълнително, но за мен най-добри резултати се постигат в група от 3 до 5 души при частен урок. Урок самостоятелен също не е ефективен - не само, че излиза скъпо, но и често чрез проблемите и въпросите на другите учи човек нещо важно, а и за диалозите е добре, има кого да попиташ при проблеми с домашно.
Като цяло обаче за мен поне ученето на език е 90% личен ангажимент, 10% някой да ти помогне като преподавател в клас или на частно.
Ти явно имаш някаква идея какво да го правиш твоя Испански, но за мен лично винаги човек трябва да наблегне най-много на английския език - той ако не ти е на ниво C1, не се занимавай с други езици... Когато владееш английски, тогава всеки следващ език ти е предимство. Аз познавам много хора само с немски, но е и? Немски не ти трябва толкова много в днешно време - езикът и на науката, и на бизнеса е английски и той не ти ли е наред, испанският няма да компенсира.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1210866ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добър аргумент за английския, но при него надграждането в един момент става изключително трудно и има едно определено ниво, което всеки намира за адекватно според личните си критерии - ако четеш философски творби на английски може би и С1 не е напълно удовлетворяващо; от друга страна пък, ако достигнеш високо ниво, но после няма къде да го прилагаш, всичките ти усилия се обезсмислят и езикът малко или много с времето се забравя.
В моя случай ми е необходим, затова и съм покрила С1 и го използвам, но два езика на ниво Б2 ми се струват далеч по-завидни от един, макар и стъпало по-горе. Просто те създават по-силно впечатление на околните и най-вече на работодателите.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker